Skuhaj sam

Krhki flancati

05. 02. 2019

Sestavine

300 g moke
35 g masla
1 žlica sladkorja
5 rumenjakov
ščep soli
3 žlice kisle smetane
5 žlic belega vina
1 žlica ruma

Priprava

V presejano moko nadrobimo maslo, dodamo sladkor, rumenjake, kislo smetano, vino in rum ter zamesimo gladko testo. Oblikujemo hlebec, ga damo v posodo, pokrijemo s prtičem in pustimo počivati približno 30 minut. 

Testo tanko razvaljamo (lahko si pomagamo s strojčkom za rezance). S kolescem ali nožem ga razrežemo na pravokotnike, ki jih po sredini še 2 so 3-krat zarežemo. Zarezane trakove med seboj prepletemo in flancate v vročem olju ocvremo. Iz olja jih pobiramo s penavko in odlagamo na papirnat prtič, da vpije odvečno maščobo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. 

Flancate so pripravili na izletniški kmetiji Vino & Turizem Valdhuber v Svečini za številko 2/2019 revija Pet zvezdic. FOTO: Peter Irman

Deli na
10. 02. 2020
Jadranska sipa na žaru s pirejem rumenega korenja
10. 02. 2020
Smuti z rdečo peso in ingverjem
10. 02. 2020
Krofki s cimetom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.