Skuhaj sam

Sladek krompir s čičeriko in avokadom

03. 10. 2019

Sestavine

1 sladek krompir
1 skodelica kuhane čičerike • ščep prekajene paprike
ščep čilijevih kosmičev
oljčno olje
sol
pol avokada
malo svežega koriandra

Priprava:

Sladek krompir preluknjamo z vilicami in pečemo v pe- čici približno 45 do 60 minut na 180°C, da se zmehča. Nato ga prerežemo na pol in deloma izdolbemo. Ku- hano čičeriko popražimo v ponvi z malo olja, preka- jene paprike, čilijevimi kosmiči in soli. Nadevamo jo v pečen krompir in po vrhu položimo narezan avokado. Po vrhu lahko posipamo še malo svežega koriandra in ponudimo.

Jed je pripravila Aleksandra Grilc Tomažin (Ayatana) za revijo Pet zvezdic, št. 10/2019.

Foto: arhiv Ayatana

Deli na
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.