Skuhaj sam

Sladek krompir s čičeriko in avokadom

03. 10. 2019

Sestavine

1 sladek krompir
1 skodelica kuhane čičerike • ščep prekajene paprike
ščep čilijevih kosmičev
oljčno olje
sol
pol avokada
malo svežega koriandra

Priprava:

Sladek krompir preluknjamo z vilicami in pečemo v pe- čici približno 45 do 60 minut na 180°C, da se zmehča. Nato ga prerežemo na pol in deloma izdolbemo. Ku- hano čičeriko popražimo v ponvi z malo olja, preka- jene paprike, čilijevimi kosmiči in soli. Nadevamo jo v pečen krompir in po vrhu položimo narezan avokado. Po vrhu lahko posipamo še malo svežega koriandra in ponudimo.

Jed je pripravila Aleksandra Grilc Tomažin (Ayatana) za revijo Pet zvezdic, št. 10/2019.

Foto: arhiv Ayatana

Deli na
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna