Skuhaj sam
10. 02. 2020
za 2 osebi
2 kuhani rdeči pesi
2 jabolki
2 večja korenčka
1 limona
1 limeta
1 žlička Kotányi mletega ingverja
Kuhano in olupljeno rdečo peso razrežemo na četrtine. Jabolkoma odstranimo pečišče in ju narežemo na večje krhlje, korenček pa na večje rezine. Vse skupaj damo v sokovnik, dodamo še mleti ingver in iztisnemo sok. V smuti vmešamo še sveže stisnjen limonin in limetin sok ter ga ponudimo.
INGVER - Ingver je aromatičen, s pridihom citrusov, nekoliko pekoč in grenak, zato ga odmerjamo previdno. Njegov močan karakter ogreje telo in obenem pomirja želodec. Poda se tako slanim kot sladkim napitkom in jedem. Je tudi sestavni del začimbne mešanice curry.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 2/2020.
Foto in tekst: Kotanyì Slovenija