Skuhaj sam

Smuti z rdečo peso in ingverjem

10. 02. 2020

za 2 osebi

Sestavine

2 kuhani rdeči pesi
2 jabolki
2 večja korenčka
1 limona
1 limeta
1 žlička Kotányi mletega ingverja

Priprava:

Kuhano in olupljeno rdečo peso razrežemo na četrtine. Jabolkoma odstranimo pečišče in ju narežemo na večje krhlje, korenček pa na večje rezine. Vse skupaj damo v sokovnik, dodamo še mleti ingver in iztisnemo sok. V smuti vmešamo še sveže stisnjen limonin in limetin sok ter ga ponudimo.

INGVER - Ingver je aromatičen, s pridihom citrusov, nekoliko pekoč in grenak, zato ga odmerjamo previdno. Njegov močan karakter ogreje telo in obenem pomirja želodec. Poda se tako slanim kot sladkim napitkom in jedem. Je tudi sestavni del začimbne mešanice curry.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 2/2020.

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.