Skuhaj sam

Sočni kruhovi polpeti s kislim zeljem

09. 03. 2020

za 2 osebi

Sestavine

125 g posušenih kruhovih kock
6 ml toplega mleka
25 g čebule
maslo
125 g trdega sira
2 jajci
1 žlica Kotányi peteršilja 
ščepec grobe morske soli
4 žlice olja

Priloga

500 g kislega zelja
svež drobnjak

Priprava: 

Posušene kruhove kocke zmehčamo v toplem mleku. Čebulo fino nasekljamo in jo na stopljenem maslu popečemo. Sir narežemo na majhne kocke.
Čebulo in sir vmešamo v mleko s kruhovimi kockami. Dodamo jajci, peteršilj in sol ter premešamo, da dobimo fino maso.
V ponvi segrejemo olje. Iz mase oblikujemo cmoke, jih položimo v ponev na vroče olje in rahlo sploščimo. Pečemo jih do zlato-rjave barve. Cmoke potresemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo s kuhanim kislim zeljem. 

Peteršilj: Peteršilj ima svežo pikantno aromo in rahlo paprikast okus. Obogati jed in ne zasenči osnovnih okusov. Je vsestransko uporaben, še posebej za solate, juhe, omake, majoneze, jajca, ribje in mesne jedi.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 3/2020.

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
16. 05. 2025
Frika - tradicionalna pastirska jed
17. 04. 2025
Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami
13. 03. 2025
Zelena »smuti« juha s hrustljavim ingverjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna