Skuhaj sam
17. 06. 2020
za 4 osebe
30 dag uležanega govejega fileja
oljčno olje
solni cvet
nasekljana pekoča paprika
4 kumarice
50 g masla
popečen kruh
2 rumenjaka
česen
čebula
peteršilj
kapre
limonin sok
sladka rdeča paprika
gorčična semena
sol, poper
file vloženih slanih ribic (inčuni)
brandy
oljčno olje
Za tatarski biftek surovo meso najprej narežemo oziroma nasekljamo z nožem na majhne koščke in oblikujemo v okroglem modelčku.
Omako pripravimo tako, da vse sestavine zmiksamo in damo posebej v skodelico.
Na deski postrežemo posebej meso, posebej ob njem pa sesekljano pekočo papriko, kislo kumaro in solni cvet, tako da si gost meso lahko sam poljubno začini. Dodamo še maslo, popečen kruh in omako ter postrežemo.
Jed so pripravili v Hiši Marica (Šmartno v Brdih) za revijo Pet zvezdic, št. 6/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: Peter Irman