Skuhaj sam

Valentinovo srce s čokolado

11. 02. 2022

Testo

• 400 g bele moke
• 1/2 vrečke kislega testa Fala
• 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
• 220 g mleka
• 30 g sladkorja
• 2 rumenjaka
• 2 žlički soli
• 50 g zmehčanega masla

Skutni nadev

• 250 g skute
• 125 g sirčka mascarpone
• 1 beljak
• 60 g sladkorja

Čokoladna glazura in posip

• 200 g bele čokolade
• 30 g masla
• 40 g nasekljane temne čokolade

Priprava:

V posodo električnega mešalnika presejemo moko, ki smo ji dodali kislo testo Fala iz vrečke. Dodamo kvas, ki smo ga raztopili v mleku, in vse ostale sestavine, razen masla. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopoma dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo 10 minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na rahlo pomokan pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. 
Medtem pripravimo nadev: skuto zmešamo z mascarpone sirčkom in beljakom. 
Spočito testo razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, po katerem posujemo sladkor in zvijemo v zavitek. Zavitek razrežemo na nekoliko širše rezine, ki jih pokončno zložimo v model v obliki srca, ki smo ga predhodno premazali z maslom. Pecivo pokrijemo in pustimo vzhajati. 
Vzhajano pecivo premažemo z razžvrkljanim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga 40 minut na 180°C, da se lepo obarva.
V posodi na vodni kopeli (nad soparo) segrejemo belo čokolado in maslo, da se stopita. Dobro premešamo, da dobimo enotno, gosto tekočo zmes. Z belo čokolado prelijemo ohlajeno pecivo. Čez nekaj minut, še preden se bela čokolada popolnoma strdi, po njej posujemo nasekljano temno čokolado. 

Recept je pripravil Slonček Fala, več v reviji Pet zvezdicšt. 2/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Slonček Fala

Ostali recepti iz rubrike:
-sladke vrtnice

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna