Objavili smo

6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«

05 / 2022

STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH?
Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med ter vse skupaj spekli v lončeni posodi. Takrat je bila to priljubljena poročna sladica, veljala pa je tudi za odličen vir energije. Uživali naj bi jo celo športniki med prvimi olimpijskimi igrami leta 776 pred našim štetjem. V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo 6 hitrih in enostavnih receptov za sirove tortice v klasični izvedbi in s sodobnejšim pridihom. Še lažje kot spekli, pa jih boste pojedli!

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Rrecepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko

Deli na
09 / 2022
Restavracija Rizibizi, Portorož - chef Tomaž Bevčič
MED OKUSI IN BARVAMI MORJA IN ZEMLJE Restavracija Rizibizi tudi na novi lokaciji v centru Portoroža razvaja goste, ki si želijo kreativnih morskih dobrot, pripravljenih po navdihu chefa Tomaža Bevčiča. Zaljubljen je v pristne okuse morja in barve, ki celo pozimi na krožnikih pričarajo poletje....
09 / 2022
Hotel in gostilna Ančka, Šenčur
PRI ANČKI SO ŠE VEDNO DOMA ŠTRUKLJI Z VELIKO ZAČETNICO! Po novem Gostilna Ančka v Šenčurju pri Kranju ni več samo gostilna, ampak tudi butični hotelček. Po prenovi se namreč ponaša z novo zunanjostjo, v gostinskem delu s sodobno urejeno zajtrkovalnico in veliko teraso ter v zgornjem nadstropju...
09 / 2022
Bremerhaven - ribje palčke, Elvis Presley in klobasa z jabolčno čežano
Na območju ribiškega pristanišča Fischereihafen v Bremerhavnu, ki leži na nemški obali Severnega morja in v bližini mesta Bremen, so največji industrijski obrati za predelavo rib v Evropi. Glavnino predelave in priprave rib iz severnih morij za končno potrošnjo danes opravijo strojno, edino...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.