Objavili smo

6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«

05 / 2022

STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH?
Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med ter vse skupaj spekli v lončeni posodi. Takrat je bila to priljubljena poročna sladica, veljala pa je tudi za odličen vir energije. Uživali naj bi jo celo športniki med prvimi olimpijskimi igrami leta 776 pred našim štetjem. V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo 6 hitrih in enostavnih receptov za sirove tortice v klasični izvedbi in s sodobnejšim pridihom. Še lažje kot spekli, pa jih boste pojedli!

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Rrecepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
04 / 2022
Gostilna Lesnika, Mozirje - chef Ervin Podbregar
SREDI MOZIRSKEGA TRGA JE ZADIŠALO PO ODLIČNI HRANI… Aprila v Mozirskem gaju zacveti na stotine tulipanov, a to ni edini razlog, zakaj se odpraviti v Zgornjo Savinjsko dolino oziroma Mozirje. V njegovem urejenem starotrškem jedru je družina Potočnik obnovila 160 let staro hišo in v njej pred tremi...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.