Objavili smo

6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«

05 / 2022

STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH?
Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med ter vse skupaj spekli v lončeni posodi. Takrat je bila to priljubljena poročna sladica, veljala pa je tudi za odličen vir energije. Uživali naj bi jo celo športniki med prvimi olimpijskimi igrami leta 776 pred našim štetjem. V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo 6 hitrih in enostavnih receptov za sirove tortice v klasični izvedbi in s sodobnejšim pridihom. Še lažje kot spekli, pa jih boste pojedli!

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Rrecepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko

Deli na
09 / 2023
Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo...
09 / 2023
Bistro Štorja, Postojna
NOVE ZGODBE IN OKUSI MED GOZDOM IN MORJEM Zakonca Marko in Anja Stanković, chef in slaščičarka, pravita, da želita z Bistrojem Štorja postaviti Postojno na kulinarični zemljevid Slovenije. Da bi se domači in tuji gostje v njej ustavljali ne le zaradi Postojnske jame, ampak tudi vrhunske kulinarične...
09 / 2023
Miralem Junuzović, Najboljši natakar / sommelier 2023
VČASIH POZABLJAMO, KAJ JE NAŠA PRVA NALOGA - DA SE GOST POČUTI DOBRO! Pri gastronomskem vodniku Gault&Millau Slovenija želijo doprinesti k dvigu ugleda in zanimanja mladih za poklic natakar, zato vsako leto podelijo tudi posebno nagrado Najboljši natakar / sommelier. Letos je šel prestižni...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.