Objavili smo

Austria Trend Hotel Ljubljana - chef Damjan Wallner

01 / 2020

Austria Trend Hotel Ljubljana se je odprl pred šestnajstimi leti, takrat še pod drugim imenom, lastniki in upravljavci. Od leta 2008 z njim upravlja avstrijska hotelska družba Austria Trend. Leta 2015 se je hotelu uspelo izviti iz rdečih številk in danes posluje uspešno. Še več – kmalu se obeta začetek prenove hotelskih sob, s prihodom chefa Damjana Wallnerja pred dvema letoma pa je svež veter zavel tudi v kulinarični ponudbi. 

V Austria Trend Hotelu Ljubljana so v leto 2020 vstopili optimistično in s pogumnimi načrti. Med drugim se v drugi polovici januarja obeta začetek prenove polovice od skupno 214 sob, ki se bo nadaljevala s prenovo ostalih sob in 11 konferenčnih dvoran do konca leta ter restavracije in lobija v naslednjem letu. Kljub prenavljanju bo hotel ves čas odprt in na voljo gostom...

Novo zgodbo je z novo ekipo pred dvema letoma začela pisati tudi hotelska kuhinja. Glavni odgovorni kuhar (executive chef) je 28-letni Damjan Wallner, ki se kljub mladosti lahko pohvali s paleto izkušenj. Nabirati jih je začel že v času izobraževanja na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana. Takrat je preko evropskega programa izmenjav Erasmus dobil priložnost tudi za enomesečno prakso v Italiji, kjer se je rodila njegova ljubezen do testa. »Delal sem v pekarni, kjer sem dobil občutek za različne vrste testa, ki mi še danes pridejo prav. Ni lepšega, kot ugrizniti v sveže pečeno, še toplo in hrustljavo pravo italijansko fokačo,« v smehu pove simpatični Wallner. Zdaj tovrstna znanja pogosto uporablja za razvajanje hotelskih gostov, pa tudi udeležencev kongresov in porok, ki jih v hotelu ne manjka...
Njegova desna roka je Matjaž Hribar (namestnik vodje / souse chef), medtem ko je za mentorski del zadolžen chef Matjaž Pozderec. Za sabo ima desetletja samostojnega dela in izobraževanja na področju kuharstva in gostinstva, zato mladi ekipi z veseljem priskoči na pomoč, tako z delom kot nasveti...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Avokadov tatar s hrustljavo kraljevo kozico
- Pašteta dimljene postrvi v pistacijevem ovoju s hrenovimi perlami in kremo viljamovke
- Ajdova juha z zeliščnim raviolom, polnjenim z dimljenimi račjimi prsmi, jurčki in mladim sirom
- Hišni skutni njoki z bučo svežim žajbljem in zorjenim sirom
- Srnin hrbet z vinsko omako in divjimi jabolki, štrukljem sladkega krompirja in kremo iz zelene
- Brezglutenska kostanjeva rezina

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.