Objavili smo

BIC Ljubljana - naj bo piknik s stilom!

07 / 2023

Topli dnevi in večeri so kot nalašč za pogostitve na vrtu ali v naravi. Nekaj predlogov za okusne in osvežilne jedi in napitke, ki so enostavni in hitri za pripravo, so pod vodstvom mentorjev pripravili študenti Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Posneli smo jih v slikovitem okolju Botaničnega vrta Ljubljana, ki deluje že od leta 1810 (v poletnem času je za obiskovalce odprt vsak dan med 7. in 20. uro). V njem je tudi čajnica in kavarna Primula, s katero upravlja BIC Ljubljana.

Študentje (Nika Kuhar, Andraž Grčar, Špela Kuhel in Lara Šoštar Pribožič) in predavatelji (Andrej Molk, Neli Selan in Boštjan Humski) višje strokovne šole BIC Ljubljana so za poletno št. Pet zvezdic pripravili božanski piknik ...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Brancinov ceviche z avokadovo kremo in granatnim jabolkom
-Kornetki z grahovim humusom in kremo iz jajčevcev
-Naan s trgano svinjino, karamelizirano šalotko in poletno solato
-Mlad stročji fižol s praženimi lešniki in pomarančo
-Pečene breskve in marelice z rožmarinom, timijanom in jogurtovo kremo
-Melonina bovla
-Nikina mentolina (najboljša ledena kava)
-Old Tom Kutins

Dodatne informacije:
BIC Ljubljana - Višja strokovna šola, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
​​​​​​​
www.bic-lj.si

Deli na
09 / 2024
Gostilna in hotel Kunst, Leskovec pri Krškem
KUNSTOVI TA MLADI NADALJUJEJO, V PONUDBI OSTAJATA GLAVNA KRŠKOPOLJEC IN KOPUN Čeprav na obrobju Krškega in v hotelskem delu s poudarkom na poslovnem turizmu, družinsko vodena Gostilna in hotel Kunst ter njegova ekipa živita in dihata z lokalnim okoljem in domačini. Tukaj so doma prijazen sprejem...
09 / 2024
Pri Baronu, Planica nad Framom
BARONOVA EKO IDILA NA POHORJU, PERMAKULTURNI VRT IN ZGODOVINSKE JEDI Na Turistični in ekološki kmetiji Pri Baronu se je v družini turistična dejavnost začela v sedemdesetih letih, ko je babica sedanjega gospodarja Borisa Uranjeka začela z dejavnostjo na Gertovi domačiji v isti vasi. Na zdajšnji...
09 / 2024
Pršut in teran – ambasadorja kraške gastronomije
Doc. dr. Stanislav Renčelj je priznan kot eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju predelave in priprave suhih mesnin. Svoje bogato znanje in izkušnje je uspešno prenašal v številna podjetja. Obenem je avtor več kot 50 knjig na temo suhih mesnin in slovenske kulinarične dediščine,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna