Objavili smo

BIC Ljubljana - naj bo piknik s stilom!

07 / 2023

Topli dnevi in večeri so kot nalašč za pogostitve na vrtu ali v naravi. Nekaj predlogov za okusne in osvežilne jedi in napitke, ki so enostavni in hitri za pripravo, so pod vodstvom mentorjev pripravili študenti Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Posneli smo jih v slikovitem okolju Botaničnega vrta Ljubljana, ki deluje že od leta 1810 (v poletnem času je za obiskovalce odprt vsak dan med 7. in 20. uro). V njem je tudi čajnica in kavarna Primula, s katero upravlja BIC Ljubljana.

Študentje (Nika Kuhar, Andraž Grčar, Špela Kuhel in Lara Šoštar Pribožič) in predavatelji (Andrej Molk, Neli Selan in Boštjan Humski) višje strokovne šole BIC Ljubljana so za poletno št. Pet zvezdic pripravili božanski piknik ...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Brancinov ceviche z avokadovo kremo in granatnim jabolkom
-Kornetki z grahovim humusom in kremo iz jajčevcev
-Naan s trgano svinjino, karamelizirano šalotko in poletno solato
-Mlad stročji fižol s praženimi lešniki in pomarančo
-Pečene breskve in marelice z rožmarinom, timijanom in jogurtovo kremo
-Melonina bovla
-Nikina mentolina (najboljša ledena kava)
-Old Tom Kutins

Dodatne informacije:
BIC Ljubljana - Višja strokovna šola, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
​​​​​​​
www.bic-lj.si

Deli na
09 / 2023
Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo...
09 / 2023
Bistro Štorja, Postojna
NOVE ZGODBE IN OKUSI MED GOZDOM IN MORJEM Zakonca Marko in Anja Stanković, chef in slaščičarka, pravita, da želita z Bistrojem Štorja postaviti Postojno na kulinarični zemljevid Slovenije. Da bi se domači in tuji gostje v njej ustavljali ne le zaradi Postojnske jame, ampak tudi vrhunske kulinarične...
09 / 2023
Miralem Junuzović, Najboljši natakar / sommelier 2023
VČASIH POZABLJAMO, KAJ JE NAŠA PRVA NALOGA - DA SE GOST POČUTI DOBRO! Pri gastronomskem vodniku Gault&Millau Slovenija želijo doprinesti k dvigu ugleda in zanimanja mladih za poklic natakar, zato vsako leto podelijo tudi posebno nagrado Najboljši natakar / sommelier. Letos je šel prestižni...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.