Objavili smo

BIC Ljubljana - naj bo piknik s stilom!

07 / 2023

Topli dnevi in večeri so kot nalašč za pogostitve na vrtu ali v naravi. Nekaj predlogov za okusne in osvežilne jedi in napitke, ki so enostavni in hitri za pripravo, so pod vodstvom mentorjev pripravili študenti Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Posneli smo jih v slikovitem okolju Botaničnega vrta Ljubljana, ki deluje že od leta 1810 (v poletnem času je za obiskovalce odprt vsak dan med 7. in 20. uro). V njem je tudi čajnica in kavarna Primula, s katero upravlja BIC Ljubljana.

Študentje (Nika Kuhar, Andraž Grčar, Špela Kuhel in Lara Šoštar Pribožič) in predavatelji (Andrej Molk, Neli Selan in Boštjan Humski) višje strokovne šole BIC Ljubljana so za poletno št. Pet zvezdic pripravili božanski piknik ...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Brancinov ceviche z avokadovo kremo in granatnim jabolkom
-Kornetki z grahovim humusom in kremo iz jajčevcev
-Naan s trgano svinjino, karamelizirano šalotko in poletno solato
-Mlad stročji fižol s praženimi lešniki in pomarančo
-Pečene breskve in marelice z rožmarinom, timijanom in jogurtovo kremo
-Melonina bovla
-Nikina mentolina (najboljša ledena kava)
-Old Tom Kutins

Dodatne informacije:
BIC Ljubljana - Višja strokovna šola, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
​​​​​​​
www.bic-lj.si

Deli na
05 / 2024
Majerija, Slap pri Vipavi
MAJERIJA JE URESNIČITEV NAJINIH SANJ Le streljaj od Vipave, v smeri proti vasi Slap, med vinogradi in sadovnjaki stoji domačija Majerija. Za topel sprejem v tej podeželski restavraciji, ki ima tudi deset dvoposteljnih prenočišč, skrbita zakonca Nataša in Matej Tomažič s hčerko Tanito in ostalimi...
05 / 2024
Turistična kmetija Puhan, Bogojina
KJER SO DOMA GORIČKE »OLIVE«, PREKMURSKA ŠUNKA IN HUDOMUŠNA VINA Simpatična mlada zakonca Katarina in Dorian Puhan Gjerkeš na obronkih Goričkega, med vinogradi in s pogledom na znamenito Plečnikovo cerkev v Bogojini ter le 5 km od Moravskih toplic, vodita Turistično kmetijo Puhan. S pomočjo...
05 / 2024
Srečko Koklič - poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!
Srečko Koklič je po osnovni izobrazbi kuhar in po duši gostinec. Toda velik del svoje delovne kariere je gostinski stroki posvetil skozi pedagoško delo in zadnjih 25 let v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Dolga leta je bil gonilna sila pri organizaciji Gostinsko turističnih zborov Slovenije,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.