Objavili smo

Buče, kraljice jeseni

10 / 2020

Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe, s pirejem nadevati raviole, odlična je pečena in postrežena k mesu ali v solatah, uporabna je za pripravo peciva. Vsestranska buča se rada druži z aromatičnimi zelišči, kot sta žajbelj in rožmarin, v sladicah pa tudi z muškatnim oreščkom in cimetom. 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst in foto: StockFood Feature by Bauer Syndication

Recepti:
-Gratinirane polnjene testenine v omaki iz maslene buče
-Bučno-krompirjeva juha s cimetovo peno
-Solata s popečenim piščancem, bučo, rdečo peso, orehi in sirom
-Zvitek z bučo, mlado špinačo in žajbljevim maslom
-Pečena buča z mleto jagnjetino
-Bruskete z mandljevim pirejem, pečeno bučo in feta sirom

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.