Objavili smo
10 / 2020
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe, s pirejem nadevati raviole, odlična je pečena in postrežena k mesu ali v solatah, uporabna je za pripravo peciva. Vsestranska buča se rada druži z aromatičnimi zelišči, kot sta žajbelj in rožmarin, v sladicah pa tudi z muškatnim oreščkom in cimetom.
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Tekst in foto: StockFood Feature by Bauer Syndication
Recepti:
-Gratinirane polnjene testenine v omaki iz maslene buče
-Bučno-krompirjeva juha s cimetovo peno
-Solata s popečenim piščancem, bučo, rdečo peso, orehi in sirom
-Zvitek z bučo, mlado špinačo in žajbljevim maslom
-Pečena buča z mleto jagnjetino
-Bruskete z mandljevim pirejem, pečeno bučo in feta sirom