Objavili smo

Kulinarični večer dveh chefov - Ippei Uemura in Peter Kovač

01 / 2019

Ob izidu prvega samostojnega mednarodnega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2019, je našo državo obiskal 38-letni vrhunski japonski chef Ippei Uemura. Rodil se je v Kjotu na Japonskem in po zaključenem izobraževanju za kuharja odšel v svet. Svoj pristan je našel v Franciji, kjer mu je vodič Gault&Millau Francija leta 2017 podelil priznanje Mladi talent leta in Trofejo za morsko hrano. Temperamentni Ippei ustvarja in dela v svoji restavraciji Tabi (kar v japonščini pomeni potovanje) v Marseillu. V kuhinji združuje japonske tehnike in okuse z mediteranskimi sestavinami.

Ob tej priložnosti so v ljubljanski Restavraciji Maxim, ki jo je vodič Gault&Millau Slovenija 2019 uvrstil v vrsto najboljših pri nas (prejela je 3 kuharske kape in 16,5 točk od 20) in Maticu Šubicu podelil nagrado Najboljši natakar 2019, pripravili poseben kulinarični večer. Na njem sta Maximov chef Peter Kovač in chef Ippei Uemura (oba na fotografiji) združila moči, pomešala talente in izkušnje, približala vzhod in zahod ter pripravila vrhunsko kulinarično doživetje. Večerjo s šestimi hodi so poleg obeh chefov, Maximove kuharske in strežne ekipe ter vodje gostinstva Marka Korena sooblikovali še sommelierka Mira Šemić in vina iz priznane italijanske kleti Masciarelli...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.