Objavili smo

Kulinarični večer dveh chefov - Ippei Uemura in Peter Kovač

01 / 2019

Ob izidu prvega samostojnega mednarodnega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2019, je našo državo obiskal 38-letni vrhunski japonski chef Ippei Uemura. Rodil se je v Kjotu na Japonskem in po zaključenem izobraževanju za kuharja odšel v svet. Svoj pristan je našel v Franciji, kjer mu je vodič Gault&Millau Francija leta 2017 podelil priznanje Mladi talent leta in Trofejo za morsko hrano. Temperamentni Ippei ustvarja in dela v svoji restavraciji Tabi (kar v japonščini pomeni potovanje) v Marseillu. V kuhinji združuje japonske tehnike in okuse z mediteranskimi sestavinami.

Ob tej priložnosti so v ljubljanski Restavraciji Maxim, ki jo je vodič Gault&Millau Slovenija 2019 uvrstil v vrsto najboljših pri nas (prejela je 3 kuharske kape in 16,5 točk od 20) in Maticu Šubicu podelil nagrado Najboljši natakar 2019, pripravili poseben kulinarični večer. Na njem sta Maximov chef Peter Kovač in chef Ippei Uemura (oba na fotografiji) združila moči, pomešala talente in izkušnje, približala vzhod in zahod ter pripravila vrhunsko kulinarično doživetje. Večerjo s šestimi hodi so poleg obeh chefov, Maximove kuharske in strežne ekipe ter vodje gostinstva Marka Korena sooblikovali še sommelierka Mira Šemić in vina iz priznane italijanske kleti Masciarelli...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.