Objavili smo
01 / 2019
Ob izidu prvega samostojnega mednarodnega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2019, je našo državo obiskal 38-letni vrhunski japonski chef Ippei Uemura. Rodil se je v Kjotu na Japonskem in po zaključenem izobraževanju za kuharja odšel v svet. Svoj pristan je našel v Franciji, kjer mu je vodič Gault&Millau Francija leta 2017 podelil priznanje Mladi talent leta in Trofejo za morsko hrano. Temperamentni Ippei ustvarja in dela v svoji restavraciji Tabi (kar v japonščini pomeni potovanje) v Marseillu. V kuhinji združuje japonske tehnike in okuse z mediteranskimi sestavinami.
Ob tej priložnosti so v ljubljanski Restavraciji Maxim, ki jo je vodič Gault&Millau Slovenija 2019 uvrstil v vrsto najboljših pri nas (prejela je 3 kuharske kape in 16,5 točk od 20) in Maticu Šubicu podelil nagrado Najboljši natakar 2019, pripravili poseben kulinarični večer. Na njem sta Maximov chef Peter Kovač in chef Ippei Uemura (oba na fotografiji) združila moči, pomešala talente in izkušnje, približala vzhod in zahod ter pripravila vrhunsko kulinarično doživetje. Večerjo s šestimi hodi so poleg obeh chefov, Maximove kuharske in strežne ekipe ter vodje gostinstva Marka Korena sooblikovali še sommelierka Mira Šemić in vina iz priznane italijanske kleti Masciarelli...
Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2019.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman