Objavili smo

Kulinarični večer dveh chefov - Ippei Uemura in Peter Kovač

01 / 2019

Ob izidu prvega samostojnega mednarodnega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2019, je našo državo obiskal 38-letni vrhunski japonski chef Ippei Uemura. Rodil se je v Kjotu na Japonskem in po zaključenem izobraževanju za kuharja odšel v svet. Svoj pristan je našel v Franciji, kjer mu je vodič Gault&Millau Francija leta 2017 podelil priznanje Mladi talent leta in Trofejo za morsko hrano. Temperamentni Ippei ustvarja in dela v svoji restavraciji Tabi (kar v japonščini pomeni potovanje) v Marseillu. V kuhinji združuje japonske tehnike in okuse z mediteranskimi sestavinami.

Ob tej priložnosti so v ljubljanski Restavraciji Maxim, ki jo je vodič Gault&Millau Slovenija 2019 uvrstil v vrsto najboljših pri nas (prejela je 3 kuharske kape in 16,5 točk od 20) in Maticu Šubicu podelil nagrado Najboljši natakar 2019, pripravili poseben kulinarični večer. Na njem sta Maximov chef Peter Kovač in chef Ippei Uemura (oba na fotografiji) združila moči, pomešala talente in izkušnje, približala vzhod in zahod ter pripravila vrhunsko kulinarično doživetje. Večerjo s šestimi hodi so poleg obeh chefov, Maximove kuharske in strežne ekipe ter vodje gostinstva Marka Korena sooblikovali še sommelierka Mira Šemić in vina iz priznane italijanske kleti Masciarelli...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.