Objavili smo

Vinogradniško izletniška kmetija Valdhuber, Svečina

02 / 2019

V Svečini, med vinogradi stoji moderna, pred petimi leti novozgrajena vinska klet in izletniška kmetija z apartmaji, znana po blagovni znamki Vino Valdhuber. Tu so v prvi vrsti doma vrhunska sveža bela vina, a tudi domača hrana in pristno topel sprejem, za katerega poskrbijo Mirč, Dijana, Eva in Adam. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji nordijske hoje in vina, saj tod mimo pelje Vinotour!

Pri Valdhuberjevih v Svečini (pri Šentilju zavijete v smeri Zgornje Kungote) se večina stvari vrti okoli vina, a zadnjih nekaj let tudi okoli kulinarične in nastanitvene ponudbe. Ker je tam več Valdhuberjev, da ne bo pomote – govora je o Bogomirju, po domače Mirču, in Dijani ter njunih dveh že skoraj odraslih otrocih, Evi in Adamu. Letos bo že peto leto odkar so v neposredni bližini domače hiše, tudi s pomočjo evropskih sredstev, odprli vrata novogradnje. Ta stoji med vinogradi – lastnih imajo 8 hektarjev, s čudovitim razgledom in le streljaj od slavne ceste v obliki srčka. V moderni zgradbi, ki ji mehkobo dajejo velika okna in oljen macesnov les, je zdaj prostor za vse. Tukaj se odvija prevzem in stiskanje grozdja, v pritličju so še vinska klet, skladišče, manjši degustacijski kotiček in prodajalna vina. V prvem nadstropju je svetel in prostoren pogostitveni prostor s terasama in manjšo kuhinjo, nad njo pa štiri mansardni apartmaji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- »Esihflajš« z jajčno solato in karamelizirano rdečo peso
- Porova juha s čipsom salame
- Goveja juha z zelenjavnim raviolom
- File postrvi s čebulno polento in krompirjevo peno
- Svinjski file z bučnimi semeni, skutnim štrukljem in korenčkovim pirejem
- Skutni žličniki z vinskim šodojem, jabolki in cimetovo strjenko
- Krhki flancati

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna