Objavili smo

Vinogradniško izletniška kmetija Valdhuber, Svečina

02 / 2019

V Svečini, med vinogradi stoji moderna, pred petimi leti novozgrajena vinska klet in izletniška kmetija z apartmaji, znana po blagovni znamki Vino Valdhuber. Tu so v prvi vrsti doma vrhunska sveža bela vina, a tudi domača hrana in pristno topel sprejem, za katerega poskrbijo Mirč, Dijana, Eva in Adam. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji nordijske hoje in vina, saj tod mimo pelje Vinotour!

Pri Valdhuberjevih v Svečini (pri Šentilju zavijete v smeri Zgornje Kungote) se večina stvari vrti okoli vina, a zadnjih nekaj let tudi okoli kulinarične in nastanitvene ponudbe. Ker je tam več Valdhuberjev, da ne bo pomote – govora je o Bogomirju, po domače Mirču, in Dijani ter njunih dveh že skoraj odraslih otrocih, Evi in Adamu. Letos bo že peto leto odkar so v neposredni bližini domače hiše, tudi s pomočjo evropskih sredstev, odprli vrata novogradnje. Ta stoji med vinogradi – lastnih imajo 8 hektarjev, s čudovitim razgledom in le streljaj od slavne ceste v obliki srčka. V moderni zgradbi, ki ji mehkobo dajejo velika okna in oljen macesnov les, je zdaj prostor za vse. Tukaj se odvija prevzem in stiskanje grozdja, v pritličju so še vinska klet, skladišče, manjši degustacijski kotiček in prodajalna vina. V prvem nadstropju je svetel in prostoren pogostitveni prostor s terasama in manjšo kuhinjo, nad njo pa štiri mansardni apartmaji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- »Esihflajš« z jajčno solato in karamelizirano rdečo peso
- Porova juha s čipsom salame
- Goveja juha z zelenjavnim raviolom
- File postrvi s čebulno polento in krompirjevo peno
- Svinjski file z bučnimi semeni, skutnim štrukljem in korenčkovim pirejem
- Skutni žličniki z vinskim šodojem, jabolki in cimetovo strjenko
- Krhki flancati

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.