Objavili smo

Vinogradniško izletniška kmetija Valdhuber, Svečina

02 / 2019

V Svečini, med vinogradi stoji moderna, pred petimi leti novozgrajena vinska klet in izletniška kmetija z apartmaji, znana po blagovni znamki Vino Valdhuber. Tu so v prvi vrsti doma vrhunska sveža bela vina, a tudi domača hrana in pristno topel sprejem, za katerega poskrbijo Mirč, Dijana, Eva in Adam. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji nordijske hoje in vina, saj tod mimo pelje Vinotour!

Pri Valdhuberjevih v Svečini (pri Šentilju zavijete v smeri Zgornje Kungote) se večina stvari vrti okoli vina, a zadnjih nekaj let tudi okoli kulinarične in nastanitvene ponudbe. Ker je tam več Valdhuberjev, da ne bo pomote – govora je o Bogomirju, po domače Mirču, in Dijani ter njunih dveh že skoraj odraslih otrocih, Evi in Adamu. Letos bo že peto leto odkar so v neposredni bližini domače hiše, tudi s pomočjo evropskih sredstev, odprli vrata novogradnje. Ta stoji med vinogradi – lastnih imajo 8 hektarjev, s čudovitim razgledom in le streljaj od slavne ceste v obliki srčka. V moderni zgradbi, ki ji mehkobo dajejo velika okna in oljen macesnov les, je zdaj prostor za vse. Tukaj se odvija prevzem in stiskanje grozdja, v pritličju so še vinska klet, skladišče, manjši degustacijski kotiček in prodajalna vina. V prvem nadstropju je svetel in prostoren pogostitveni prostor s terasama in manjšo kuhinjo, nad njo pa štiri mansardni apartmaji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- »Esihflajš« z jajčno solato in karamelizirano rdečo peso
- Porova juha s čipsom salame
- Goveja juha z zelenjavnim raviolom
- File postrvi s čebulno polento in krompirjevo peno
- Svinjski file z bučnimi semeni, skutnim štrukljem in korenčkovim pirejem
- Skutni žličniki z vinskim šodojem, jabolki in cimetovo strjenko
- Krhki flancati

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Nove kulinarične ideje slovenskih chefov
Edinstven panettone in platforma za mlade Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.