Objavili smo

Jedi z žara - enostavno, hitro in lahkotno

05 / 2020

Lepo vreme kliče po pripravi jedi na prostem, pikniku in druženju v naravi. Žar je kot nalašč ne samo za peko bogatih mesnih dobrot, ampak tudi za preprostejše in lahkotnejše jedi, pa naj gre za zelenjavo, ribe, meso ali sadje! Prav za vsakogar lahko pripravimo kaj okusnega. Če dodamo jedem še kanček čilija, pa bodo zadovoljni tudi privrženci pekočega.

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst, foto: © StockFood Feature by Castilho

Recepti:
- Marinirana orada s češnjevim paradižnikom
- Paprike, polnjene s kuskusom in fižolom
- Zvitki jajčevcev s kozjim sirom in koprom
- Paradižnik z medenim sirovim nadevom
- Nabodala z govedino in češnjevcem
- Piščanec z limono in paradižnikom
- Zelenjava na žaru s feta sirom in baziliko
- Hruške in ananas z limetinim sirupom in sladoledom

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.