Objavili smo

Čas je za kokos

07 / 2021

KOKOS, TROPSKI RAJ V DOMAČI KUHINJI
Ste se že kdaj ujeli, da sanjarite o počitnicah, nekje daleč v tropih, kjer se na plaži v vetrcu nežno zibajo kokosove palme? Na njih pa kokosovi orehi, ki se predvsem v tajski, vietnamski in indijski kuhinji uporabljajo že stoletja. Kokosovo mleko je v azijski in pacifiški kuhinji nenadomestljiva sestavina za najrazličnejše karije, juhe ter ostale slane in sladke jedi. V kulinarične namene se uporabljajo tudi kokosova voda, meso, olje, smetana in ostali kokosovi izdelki. Vsi so skozi celo leto na voljo v naših trgovinah, zato se lahko tudi sami lotimo kokosovega kulinaričnega ustvarjanja. Tokrat nekaj idej za hitro pripravljena sladka kokosova razvajanja v vročih poletnih dneh.

KOKOSOV OREH
Ste vedeli, da kokosov oreh ne spada v družino oreščkov, ampak je koščičasto sadje, tako kot breskve, češnje, slive in olive? Nezrel mlad kokos ima zeleno zunanjo lupino in belo notranjo ter je poln kokosove vode. Poznan je tudi pod imenom tajski kokos.
Zrel kokosov oreh vsebuje manj kokosove vode kot zeleni. Njegovo meso je bogato z vitamini C in B, antioksidanti, kalcijem, kalijem, magnezijem, natrijem in železom. 100 g svežega kokosa ima približno 354 kalorij, od tega 3 g beljakovin, 34 g maščob in 4 g vlaknin...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Recepti:
-Mango - kokos sladoled na palčki
-Kokosove kroglice iz bele čokolade
-Hitra riževa rezina s kokosom, pistacijo in borovnicami
-Kokosova karamela z makadamijo
-Cheesecake brez pečenja s kokosovimi poljubčki in sadjem
-Pisane kokosove kocke
-Kokosov sladoled
-Kokosove ledene kocke

Deli na
07 / 2021
Gostilna Jež, Jagnjenica pri Radečah - chef Rok Martinčič
TAKO DOMAČE, A VENDAR ZAPELJIVO DRUGAČE!  V Posavju, le nekaj kilometrov pred Radečami, se razteza vas z nenavadnim imenom Jagnjenica. Stari zapisi ga omenjajo že leta 1351, od kod izvira, pa ni čisto jasno. In prav tukaj stoji domača Gostilna Jež, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo....
07 / 2021
Hotel in restavracija Lipa, Kranjska Gora
ZA LJUBITELJE NARAVE IN MIRU, A TUDI KULINARIČNEGA RAZVAJANJA! Butični družinski hotel Lipa v Kranjski Gori, ki ga vodita dve generaciji družine Perkolič, je po prenovi leta 2015 zasijal v novi podobi. Od nekdaj je Lipa znana tudi kot restavracija, ki s kulinaričnim in vinskim izborom ter postrežbo...
07 / 2021
Restavracija Salon 1905, Beograd - chef David Šimunić
ODSEV TRADICIJE SKOZI NOVE OKUSE Salon 1905 se nahaja v srcu starega mestnega jedra Beograda, v ikončni zgradbi Geozavod. Tukaj glavni chef David Šimunić na moderen način predstavlja dediščino srbske kulinarike skozi vrhunske nove okuse in umetniško prezentacijo. Pravi užitek za oči in brbončice!  Slovenci...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.