Objavili smo

Decanter World Wine Awards 2020

10 / 2020

PENINE IN LOKALNE SORTE OSVOJILE OCENJEVALCE

Na letošnjem ocenjevanju Decanter World Wine Awards 2020 (DWWA) je 116 članov komisije - med njimi jih 37 nosi naziv Masters of Wine (MW), 9 Master Sommelier (MS) - ocenilo 16.518 vin iz 56 držav. Število vzorcev sicer ni rekordno, je pa še vedno impresivno. Ocenjevanje namreč šteje za enega najbolj merodajnih in vplivnih na svetu. Morda je bilo pred ocenjevanjem nekaj dvomov. Vina so v London namreč prispela že marca, povrhu so jih ocenjevali le Otočani. »Bo to kaj vplivalo na ocene,« smo se spraševali. A strah je bil odveč, slovenska vina so se odrezala izjemno...
Čestitke vsem dobitnikom. Že bronasta medalja pomeni zelo dobro vino, ko imate v kozarcu srebro, gre za vino odlične kakovosti, da o izjemnosti vin z zlatimi in platinastih medaljami sploh ne govorimo. Slovenski vinarji očitno zaupajo Decanterjevim ocenjevalcem in ocenam, ne poznam drugega ocenjevanja, kamor bi pošiljali toliko vzorcev.

Celoten članek z najvišje ocenjenimi vini je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Robert Gorjak (diploma WSET in ocenjevalec na DWWA od leta 2005)  Foto: arhiv Decanter

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.