Objavili smo

Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi

01 / 2023

Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo lahko uživali v miru, brez množice turistov ob ogledih znamenitosti, ugodnejših cenah hotelskih sob ter v odličnih vinih in morskih dobrotah.

Dizajnerski hotel s pogledom na morje in Dubrovnik 
V Dubrovniku smo bili nastanjeni v prekrasnem 5-zvezdičnem hotelu prestižne turške hotelske verige Rixos Premium. Nekdanji hotel Libertas se je po popolni prenovi v luksuzni izvedbi in pod novim imenom odprl sredi leta 2020. Nahaja se na eni najboljših lokacij v bližini starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen vsega skupaj 10 minut hoje. Dizajnersko opremljene sobe, apartmaji in predsedniški apartma – vsega skupaj 310 nastanitvenih enot – je v pomirjajočih barvah in imajo odličen razgled na zaliv s kristalno modrim Jadranskim morjem ter velike balkone oz. terase z ležalniki.
Hotel ima zasebno plažo z več terasami za sončenje, imeniten spa wellness center v dveh nadstropjih, več notranjih vročih kopeli, ogrevan zunanji in notranji bazen, več barov in 3 vrhunske restavracije. Mednarodna ekipa kuharjev in natakarjev skrbi za dobro počutje gostov. Preizkusili smo samopostrežno polpenzionsko ponudbo v restavraciji Turquoise, ki nudi tako okuse mediteranske in dalmatinske kot mednarodne kuhinje. Ponudba z velikim izborom sveže pripravljenih jedi ter umetelno izdelanih sladic na ravni francoskih slaščičarn je bila vrhunska. Ljubitelji morskih dobrot lahko uživajo v ribji restavraciji Libertas, posebnost pa je japonska restavracija Umi Teppanyaki. Gre za show restavracijo, v kateri teppanyaki licencirani kuharji pred vami pripravljajo japonske jedi z žara, suši in ostale specialitete, ki so fuzija azijskih in jadranskih sestavin ter okusov ...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, št. 1/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Peter Irman

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.