Objavili smo

Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi

01 / 2023

Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo lahko uživali v miru, brez množice turistov ob ogledih znamenitosti, ugodnejših cenah hotelskih sob ter v odličnih vinih in morskih dobrotah.

Dizajnerski hotel s pogledom na morje in Dubrovnik 
V Dubrovniku smo bili nastanjeni v prekrasnem 5-zvezdičnem hotelu prestižne turške hotelske verige Rixos Premium. Nekdanji hotel Libertas se je po popolni prenovi v luksuzni izvedbi in pod novim imenom odprl sredi leta 2020. Nahaja se na eni najboljših lokacij v bližini starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen vsega skupaj 10 minut hoje. Dizajnersko opremljene sobe, apartmaji in predsedniški apartma – vsega skupaj 310 nastanitvenih enot – je v pomirjajočih barvah in imajo odličen razgled na zaliv s kristalno modrim Jadranskim morjem ter velike balkone oz. terase z ležalniki.
Hotel ima zasebno plažo z več terasami za sončenje, imeniten spa wellness center v dveh nadstropjih, več notranjih vročih kopeli, ogrevan zunanji in notranji bazen, več barov in 3 vrhunske restavracije. Mednarodna ekipa kuharjev in natakarjev skrbi za dobro počutje gostov. Preizkusili smo samopostrežno polpenzionsko ponudbo v restavraciji Turquoise, ki nudi tako okuse mediteranske in dalmatinske kot mednarodne kuhinje. Ponudba z velikim izborom sveže pripravljenih jedi ter umetelno izdelanih sladic na ravni francoskih slaščičarn je bila vrhunska. Ljubitelji morskih dobrot lahko uživajo v ribji restavraciji Libertas, posebnost pa je japonska restavracija Umi Teppanyaki. Gre za show restavracijo, v kateri teppanyaki licencirani kuharji pred vami pripravljajo japonske jedi z žara, suši in ostale specialitete, ki so fuzija azijskih in jadranskih sestavin ter okusov ...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, št. 1/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Peter Irman

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna