Objavili smo

Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi

01 / 2023

Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo lahko uživali v miru, brez množice turistov ob ogledih znamenitosti, ugodnejših cenah hotelskih sob ter v odličnih vinih in morskih dobrotah.

Dizajnerski hotel s pogledom na morje in Dubrovnik 
V Dubrovniku smo bili nastanjeni v prekrasnem 5-zvezdičnem hotelu prestižne turške hotelske verige Rixos Premium. Nekdanji hotel Libertas se je po popolni prenovi v luksuzni izvedbi in pod novim imenom odprl sredi leta 2020. Nahaja se na eni najboljših lokacij v bližini starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen vsega skupaj 10 minut hoje. Dizajnersko opremljene sobe, apartmaji in predsedniški apartma – vsega skupaj 310 nastanitvenih enot – je v pomirjajočih barvah in imajo odličen razgled na zaliv s kristalno modrim Jadranskim morjem ter velike balkone oz. terase z ležalniki.
Hotel ima zasebno plažo z več terasami za sončenje, imeniten spa wellness center v dveh nadstropjih, več notranjih vročih kopeli, ogrevan zunanji in notranji bazen, več barov in 3 vrhunske restavracije. Mednarodna ekipa kuharjev in natakarjev skrbi za dobro počutje gostov. Preizkusili smo samopostrežno polpenzionsko ponudbo v restavraciji Turquoise, ki nudi tako okuse mediteranske in dalmatinske kot mednarodne kuhinje. Ponudba z velikim izborom sveže pripravljenih jedi ter umetelno izdelanih sladic na ravni francoskih slaščičarn je bila vrhunska. Ljubitelji morskih dobrot lahko uživajo v ribji restavraciji Libertas, posebnost pa je japonska restavracija Umi Teppanyaki. Gre za show restavracijo, v kateri teppanyaki licencirani kuharji pred vami pripravljajo japonske jedi z žara, suši in ostale specialitete, ki so fuzija azijskih in jadranskih sestavin ter okusov ...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, št. 1/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Peter Irman

Deli na
03 / 2025
Restavracija Cubo, Ljubljana
GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom...
03 / 2025
Hotel Occidental Ljubljana
Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige...
03 / 2025
Avstrija - Slovenija 82:10
Avstrijci imajo po 16 letih spet Michelinove zvezdice. Kaj njihovo veliko število pomeni za slovensko »majhnost«? 2:1 v neprimerljivih milijonih! Podelitev avstrijskih Michelinovih zvezdic v Hangarju 7 na salzburškem letališču, v katerem sicer domuje restavracija Ikarus (ki ima 2 zvezdici), so...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna