Objavili smo

Fudo, Maribor

04 / 2019

V središču Maribora, na vogalu Glavnega trga in živahne Poštne ulice, ki vedno bolj postaja prepoznavna po raznoliki gostinski ponudbi, stoji Fudo. Urbani gostinski lokal je v zgolj treh letih postal priljubljena točka mladih in starejših, domačinov in turistov. V prvi vrsti zaradi »iskrene kuhinje«, kot ji pravi Fudova lastnica Simona Zdovc, a tudi bogatega vinskega izbora, prijetnega vzdušja in nenazadnje simpatične ekipe zaposlenih.

Pomaham ji in Simona, idejna vodja in duša Fudota, z nasmehom pokima skozi stekleno steno, ki v kuhinjo odpira ravno toliko pogleda, da gostje vidijo šefico in ona njih. »Še nekaj malega pripravim,« navrže skozi nihajna vrata in odhiti nazaj v kuhinjo. Medtem si ogledam velik kos papirja na steni, kjer je z roko napisana trenutna ponudba najmanj ducata vin na kozarec. Lep izbor z različnih koncev naše dežele, med njimi je precej ekoloških pridelovalcev. Kljub minimalizmu notranjost deluje prijetno, tudi na račun toplih barv, simpatičnih detajlov (papirnati pogrinjki, potiskani z besedami, ki ponazarjajo Fudovo filozofijo) in skrbno izbrane, ne preglasne glasbe. A večina se zdaj, ko toplo vreme že vabi na gostinske vrtove, raje zadržuje zunaj. Tudi tam se takoj opazi skrb za dobro počutje gostov. Lepo urejen vrt, na katerem mize krasijo lončnice s svežimi zelišči, je velikokrat zaseden do zadnjega stola...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Grahova juha z meto
- Skutni štruklji z omako in bukovimi ostrigarji
- Črna rižota z rakci v tempuri
- Jetra z vermutom, sladkim krompirjem in slivami v slanini
- Pistacijina rezina z mascarpone kremo in belo čokolado

 

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.