Objavili smo

Fudo, Maribor

04 / 2019

V središču Maribora, na vogalu Glavnega trga in živahne Poštne ulice, ki vedno bolj postaja prepoznavna po raznoliki gostinski ponudbi, stoji Fudo. Urbani gostinski lokal je v zgolj treh letih postal priljubljena točka mladih in starejših, domačinov in turistov. V prvi vrsti zaradi »iskrene kuhinje«, kot ji pravi Fudova lastnica Simona Zdovc, a tudi bogatega vinskega izbora, prijetnega vzdušja in nenazadnje simpatične ekipe zaposlenih.

Pomaham ji in Simona, idejna vodja in duša Fudota, z nasmehom pokima skozi stekleno steno, ki v kuhinjo odpira ravno toliko pogleda, da gostje vidijo šefico in ona njih. »Še nekaj malega pripravim,« navrže skozi nihajna vrata in odhiti nazaj v kuhinjo. Medtem si ogledam velik kos papirja na steni, kjer je z roko napisana trenutna ponudba najmanj ducata vin na kozarec. Lep izbor z različnih koncev naše dežele, med njimi je precej ekoloških pridelovalcev. Kljub minimalizmu notranjost deluje prijetno, tudi na račun toplih barv, simpatičnih detajlov (papirnati pogrinjki, potiskani z besedami, ki ponazarjajo Fudovo filozofijo) in skrbno izbrane, ne preglasne glasbe. A večina se zdaj, ko toplo vreme že vabi na gostinske vrtove, raje zadržuje zunaj. Tudi tam se takoj opazi skrb za dobro počutje gostov. Lepo urejen vrt, na katerem mize krasijo lončnice s svežimi zelišči, je velikokrat zaseden do zadnjega stola...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Grahova juha z meto
- Skutni štruklji z omako in bukovimi ostrigarji
- Črna rižota z rakci v tempuri
- Jetra z vermutom, sladkim krompirjem in slivami v slanini
- Pistacijina rezina z mascarpone kremo in belo čokolado

 

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.