Objavili smo

Fudo, Maribor

04 / 2019

V središču Maribora, na vogalu Glavnega trga in živahne Poštne ulice, ki vedno bolj postaja prepoznavna po raznoliki gostinski ponudbi, stoji Fudo. Urbani gostinski lokal je v zgolj treh letih postal priljubljena točka mladih in starejših, domačinov in turistov. V prvi vrsti zaradi »iskrene kuhinje«, kot ji pravi Fudova lastnica Simona Zdovc, a tudi bogatega vinskega izbora, prijetnega vzdušja in nenazadnje simpatične ekipe zaposlenih.

Pomaham ji in Simona, idejna vodja in duša Fudota, z nasmehom pokima skozi stekleno steno, ki v kuhinjo odpira ravno toliko pogleda, da gostje vidijo šefico in ona njih. »Še nekaj malega pripravim,« navrže skozi nihajna vrata in odhiti nazaj v kuhinjo. Medtem si ogledam velik kos papirja na steni, kjer je z roko napisana trenutna ponudba najmanj ducata vin na kozarec. Lep izbor z različnih koncev naše dežele, med njimi je precej ekoloških pridelovalcev. Kljub minimalizmu notranjost deluje prijetno, tudi na račun toplih barv, simpatičnih detajlov (papirnati pogrinjki, potiskani z besedami, ki ponazarjajo Fudovo filozofijo) in skrbno izbrane, ne preglasne glasbe. A večina se zdaj, ko toplo vreme že vabi na gostinske vrtove, raje zadržuje zunaj. Tudi tam se takoj opazi skrb za dobro počutje gostov. Lepo urejen vrt, na katerem mize krasijo lončnice s svežimi zelišči, je velikokrat zaseden do zadnjega stola...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Grahova juha z meto
- Skutni štruklji z omako in bukovimi ostrigarji
- Črna rižota z rakci v tempuri
- Jetra z vermutom, sladkim krompirjem in slivami v slanini
- Pistacijina rezina z mascarpone kremo in belo čokolado

 

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.