Objavili smo

Gomoljnice - prezrti zakladi, ki rastejo pod zemljo

10 / 2020

PREDSTAVITEV KNJIGE SLASTNO IZ KORENIN

Vsi jih poznamo, ampak jim ne namenjamo kakšne posebne pozornosti. Vsaj ne v domačih kuhinjah. Vedno so spremljava jedem, redko so glavne! Zdaj so korenovke in gomoljnice dobile svojo knjigo Slastno iz korenin, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Preprosto. Okusno. Barvito. V knjigi je avtorica Barbara Remec zbrala 60 receptov za res okusne jedi iz pese, sladkega krompirja, korenčka, pastinaka, hrena, koromača, zelene, redkvice, črne redkve, repe, kolerabe. "V knjigi ni starih slovenskih receptov, te imamo že v regionalnih kulinaričnih knjigah. Moj pristop je bil drugačen: pokazati, kako raznovrstna zelenjava je to in kaj vse lahko iz nje pripravimo. Ker nikoli nimam veliko časa za kuhanje, radi pa jemo domače, so recepti preprosti in narejeni zares hitro," je povedala avtorica, ki rada preizkuša nove recepte...

Predstavitev knjige z recepti je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Niko Jarh

Recepti:
-Sladki krompir, polnjen s kvinojo in fižolom
-Zelenina juha s slanino
-Pesno-čokoladni kolač

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.