Objavili smo

Gomoljnice - prezrti zakladi, ki rastejo pod zemljo

10 / 2020

PREDSTAVITEV KNJIGE SLASTNO IZ KORENIN

Vsi jih poznamo, ampak jim ne namenjamo kakšne posebne pozornosti. Vsaj ne v domačih kuhinjah. Vedno so spremljava jedem, redko so glavne! Zdaj so korenovke in gomoljnice dobile svojo knjigo Slastno iz korenin, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Preprosto. Okusno. Barvito. V knjigi je avtorica Barbara Remec zbrala 60 receptov za res okusne jedi iz pese, sladkega krompirja, korenčka, pastinaka, hrena, koromača, zelene, redkvice, črne redkve, repe, kolerabe. "V knjigi ni starih slovenskih receptov, te imamo že v regionalnih kulinaričnih knjigah. Moj pristop je bil drugačen: pokazati, kako raznovrstna zelenjava je to in kaj vse lahko iz nje pripravimo. Ker nikoli nimam veliko časa za kuhanje, radi pa jemo domače, so recepti preprosti in narejeni zares hitro," je povedala avtorica, ki rada preizkuša nove recepte...

Predstavitev knjige z recepti je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Niko Jarh

Recepti:
-Sladki krompir, polnjen s kvinojo in fižolom
-Zelenina juha s slanino
-Pesno-čokoladni kolač

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.