Objavili smo

Gomoljnice - prezrti zakladi, ki rastejo pod zemljo

10 / 2020

PREDSTAVITEV KNJIGE SLASTNO IZ KORENIN

Vsi jih poznamo, ampak jim ne namenjamo kakšne posebne pozornosti. Vsaj ne v domačih kuhinjah. Vedno so spremljava jedem, redko so glavne! Zdaj so korenovke in gomoljnice dobile svojo knjigo Slastno iz korenin, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Preprosto. Okusno. Barvito. V knjigi je avtorica Barbara Remec zbrala 60 receptov za res okusne jedi iz pese, sladkega krompirja, korenčka, pastinaka, hrena, koromača, zelene, redkvice, črne redkve, repe, kolerabe. "V knjigi ni starih slovenskih receptov, te imamo že v regionalnih kulinaričnih knjigah. Moj pristop je bil drugačen: pokazati, kako raznovrstna zelenjava je to in kaj vse lahko iz nje pripravimo. Ker nikoli nimam veliko časa za kuhanje, radi pa jemo domače, so recepti preprosti in narejeni zares hitro," je povedala avtorica, ki rada preizkuša nove recepte...

Predstavitev knjige z recepti je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Niko Jarh

Recepti:
-Sladki krompir, polnjen s kvinojo in fižolom
-Zelenina juha s slanino
-Pesno-čokoladni kolač

Deli na
05 / 2024
Majerija, Slap pri Vipavi
MAJERIJA JE URESNIČITEV NAJINIH SANJ Le streljaj od Vipave, v smeri proti vasi Slap, med vinogradi in sadovnjaki stoji domačija Majerija. Za topel sprejem v tej podeželski restavraciji, ki ima tudi deset dvoposteljnih prenočišč, skrbita zakonca Nataša in Matej Tomažič s hčerko Tanito in ostalimi...
05 / 2024
Turistična kmetija Puhan, Bogojina
KJER SO DOMA GORIČKE »OLIVE«, PREKMURSKA ŠUNKA IN HUDOMUŠNA VINA Simpatična mlada zakonca Katarina in Dorian Puhan Gjerkeš na obronkih Goričkega, med vinogradi in s pogledom na znamenito Plečnikovo cerkev v Bogojini ter le 5 km od Moravskih toplic, vodita Turistično kmetijo Puhan. S pomočjo...
05 / 2024
Srečko Koklič - poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!
Srečko Koklič je po osnovni izobrazbi kuhar in po duši gostinec. Toda velik del svoje delovne kariere je gostinski stroki posvetil skozi pedagoško delo in zadnjih 25 let v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Dolga leta je bil gonilna sila pri organizaciji Gostinsko turističnih zborov Slovenije,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.