Objavili smo

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono - chef Tomaž Kavčič

11 / 2018

Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, kjer domuje Gostilna Pri Lojzetu, je eden najbolj prepoznavnih imen slovenske kuharske scene ter zaželen gost na kulinaričnih festivalih doma in po svetu. Kajti njegove jedi so vedno tudi zanimive zgodbe - o tradiciji in inovaciji, o Vipavski dolini in širše, o lokalnih sestavinah, ki se ne bojijo družiti s svetovnimi. So zgodbe, ki na usta privabijo nasmeh in pobožajo dušo. 
Gostilna Pri Lojzetu je tudi članica priznanih mednarodnih gastronomskih združenj Chaîne des Rôtisseurs, Le Soste in Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).

Najprej čestitke! Kakšni občutki so vas prevzeli, ko ste oktobra v Milanu prevzeli nagrado za 99. mesto na lestvici 300 najboljših kuharjev sveta po izboru The Best Chef Awards? 
Tomaž: »Nagrade sem se zelo razveselil in je precej odmevna tudi v tujini. Bi bilo sicer lažje delati brez takih nagrad, saj bi bilo manj pritiska. A mislim, da brez tega ne gre. Drugače pa nisem pristaš raznih tekmovanj in ocenjevanj z rang lestvico v gostinstvu. Bolj primerni se mi zdita ocenjevanji Michelin ali Gault&Millau, saj je dejansko lahko več najboljših oziroma prvih na svetu in prav je, da si vsak gost izbere tistega, ki se njemu zdi v redu.«...

Celoten intervju s Tomažem in recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Buča na več načinov
- Krompir, jajčna krema in sveži beli tartuf
- Razstavljena goveja juha
- »Riž ne riž« na peni postrvi in z zelenjavo v prahu
- Črni raviol, polnjen z vipavsko postrvjo, v družbi polenovke
- Zloženka mangulice, mlade vipavske skute in paradižnika
- »Orehova potica« pod čokoladno kupolo

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.