Objavili smo

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono - chef Tomaž Kavčič

11 / 2018

Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, kjer domuje Gostilna Pri Lojzetu, je eden najbolj prepoznavnih imen slovenske kuharske scene ter zaželen gost na kulinaričnih festivalih doma in po svetu. Kajti njegove jedi so vedno tudi zanimive zgodbe - o tradiciji in inovaciji, o Vipavski dolini in širše, o lokalnih sestavinah, ki se ne bojijo družiti s svetovnimi. So zgodbe, ki na usta privabijo nasmeh in pobožajo dušo. 
Gostilna Pri Lojzetu je tudi članica priznanih mednarodnih gastronomskih združenj Chaîne des Rôtisseurs, Le Soste in Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).

Najprej čestitke! Kakšni občutki so vas prevzeli, ko ste oktobra v Milanu prevzeli nagrado za 99. mesto na lestvici 300 najboljših kuharjev sveta po izboru The Best Chef Awards? 
Tomaž: »Nagrade sem se zelo razveselil in je precej odmevna tudi v tujini. Bi bilo sicer lažje delati brez takih nagrad, saj bi bilo manj pritiska. A mislim, da brez tega ne gre. Drugače pa nisem pristaš raznih tekmovanj in ocenjevanj z rang lestvico v gostinstvu. Bolj primerni se mi zdita ocenjevanji Michelin ali Gault&Millau, saj je dejansko lahko več najboljših oziroma prvih na svetu in prav je, da si vsak gost izbere tistega, ki se njemu zdi v redu.«...

Celoten intervju s Tomažem in recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Buča na več načinov
- Krompir, jajčna krema in sveži beli tartuf
- Razstavljena goveja juha
- »Riž ne riž« na peni postrvi in z zelenjavo v prahu
- Črni raviol, polnjen z vipavsko postrvjo, v družbi polenovke
- Zloženka mangulice, mlade vipavske skute in paradižnika
- »Orehova potica« pod čokoladno kupolo

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.