Objavili smo

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono - chef Tomaž Kavčič

11 / 2018

Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, kjer domuje Gostilna Pri Lojzetu, je eden najbolj prepoznavnih imen slovenske kuharske scene ter zaželen gost na kulinaričnih festivalih doma in po svetu. Kajti njegove jedi so vedno tudi zanimive zgodbe - o tradiciji in inovaciji, o Vipavski dolini in širše, o lokalnih sestavinah, ki se ne bojijo družiti s svetovnimi. So zgodbe, ki na usta privabijo nasmeh in pobožajo dušo. 
Gostilna Pri Lojzetu je tudi članica priznanih mednarodnih gastronomskih združenj Chaîne des Rôtisseurs, Le Soste in Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).

Najprej čestitke! Kakšni občutki so vas prevzeli, ko ste oktobra v Milanu prevzeli nagrado za 99. mesto na lestvici 300 najboljših kuharjev sveta po izboru The Best Chef Awards? 
Tomaž: »Nagrade sem se zelo razveselil in je precej odmevna tudi v tujini. Bi bilo sicer lažje delati brez takih nagrad, saj bi bilo manj pritiska. A mislim, da brez tega ne gre. Drugače pa nisem pristaš raznih tekmovanj in ocenjevanj z rang lestvico v gostinstvu. Bolj primerni se mi zdita ocenjevanji Michelin ali Gault&Millau, saj je dejansko lahko več najboljših oziroma prvih na svetu in prav je, da si vsak gost izbere tistega, ki se njemu zdi v redu.«...

Celoten intervju s Tomažem in recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Buča na več načinov
- Krompir, jajčna krema in sveži beli tartuf
- Razstavljena goveja juha
- »Riž ne riž« na peni postrvi in z zelenjavo v prahu
- Črni raviol, polnjen z vipavsko postrvjo, v družbi polenovke
- Zloženka mangulice, mlade vipavske skute in paradižnika
- »Orehova potica« pod čokoladno kupolo

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.