Objavili smo

Gostišče Ribič, Seča - chef Blaž Vodopivec

07 / 2019

Le streljaj od portoroškega vrveža, v smeri proti Dragonji in mejnemu prehodu s Hrvaško, je na vrtu znanega Gostišča Ribič v Seči mogoče doživeti pravo oazo miru. Užitek je sedeti v senci starih oljk, se razvajati kozarcem dobrega vina in morskimi jedmi, ki nastajajo pod taktirko novega, mladega chefa Blaža Vodopivca, ter občudovati Sečoveljske soline, neme pričevalke zgodovine in zatočišče redkih ptic.

Seveda je potrebno imeti kanček sreče, saj poleti tudi tukaj ne manjka ljubiteljev morja in njegovih okusov. Ribič v Seči velja za gostilno z dolgo tradicijo, znano po dobri morski kuhinji. Od ribje paštete in sardel v šavorju za pozdrav, trisa ribjih solat, ribjega karpača in surovih škampov za hladno predjed. Do morsko obarvanih testenin in rižot, školjk na različne načine, ribe (tudi piranski brancin iz ribogojnice Fonda, ki je v neposredni bližini) in hobotnice v pečici ali na žaru. Med najdražje in cenjene morske specialitete sodi jastog, tudi kvarnerski škampi so iskani. »Vedno težje je dobiti dobre morske sestavine, zato je še toliko bolj pomembno, da imaš kuharja (in gosta!), ki jih zna ceniti,« ugotavlja dolgoletni gostinec Damir Pribac. Zato je še toliko bolj vesel, da je kuhinja v letošnjo turistično sezono vstopila z novim, mladim chefom Blažem Vodopivcem. Čeprav je star komaj 22 let, ima za sabo že kar nekaj izkušenj, tudi ambicioznosti mu ne manjka...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Nove kulinarične ideje slovenskih chefov
Edinstven panettone in platforma za mlade Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.