Objavili smo

Gostišče Ribič, Seča - chef Blaž Vodopivec

07 / 2019

Le streljaj od portoroškega vrveža, v smeri proti Dragonji in mejnemu prehodu s Hrvaško, je na vrtu znanega Gostišča Ribič v Seči mogoče doživeti pravo oazo miru. Užitek je sedeti v senci starih oljk, se razvajati kozarcem dobrega vina in morskimi jedmi, ki nastajajo pod taktirko novega, mladega chefa Blaža Vodopivca, ter občudovati Sečoveljske soline, neme pričevalke zgodovine in zatočišče redkih ptic.

Seveda je potrebno imeti kanček sreče, saj poleti tudi tukaj ne manjka ljubiteljev morja in njegovih okusov. Ribič v Seči velja za gostilno z dolgo tradicijo, znano po dobri morski kuhinji. Od ribje paštete in sardel v šavorju za pozdrav, trisa ribjih solat, ribjega karpača in surovih škampov za hladno predjed. Do morsko obarvanih testenin in rižot, školjk na različne načine, ribe (tudi piranski brancin iz ribogojnice Fonda, ki je v neposredni bližini) in hobotnice v pečici ali na žaru. Med najdražje in cenjene morske specialitete sodi jastog, tudi kvarnerski škampi so iskani. »Vedno težje je dobiti dobre morske sestavine, zato je še toliko bolj pomembno, da imaš kuharja (in gosta!), ki jih zna ceniti,« ugotavlja dolgoletni gostinec Damir Pribac. Zato je še toliko bolj vesel, da je kuhinja v letošnjo turistično sezono vstopila z novim, mladim chefom Blažem Vodopivcem. Čeprav je star komaj 22 let, ima za sabo že kar nekaj izkušenj, tudi ambicioznosti mu ne manjka...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna