Objavili smo

Gostišče Ribič, Seča - chef Blaž Vodopivec

07 / 2019

Le streljaj od portoroškega vrveža, v smeri proti Dragonji in mejnemu prehodu s Hrvaško, je na vrtu znanega Gostišča Ribič v Seči mogoče doživeti pravo oazo miru. Užitek je sedeti v senci starih oljk, se razvajati kozarcem dobrega vina in morskimi jedmi, ki nastajajo pod taktirko novega, mladega chefa Blaža Vodopivca, ter občudovati Sečoveljske soline, neme pričevalke zgodovine in zatočišče redkih ptic.

Seveda je potrebno imeti kanček sreče, saj poleti tudi tukaj ne manjka ljubiteljev morja in njegovih okusov. Ribič v Seči velja za gostilno z dolgo tradicijo, znano po dobri morski kuhinji. Od ribje paštete in sardel v šavorju za pozdrav, trisa ribjih solat, ribjega karpača in surovih škampov za hladno predjed. Do morsko obarvanih testenin in rižot, školjk na različne načine, ribe (tudi piranski brancin iz ribogojnice Fonda, ki je v neposredni bližini) in hobotnice v pečici ali na žaru. Med najdražje in cenjene morske specialitete sodi jastog, tudi kvarnerski škampi so iskani. »Vedno težje je dobiti dobre morske sestavine, zato je še toliko bolj pomembno, da imaš kuharja (in gosta!), ki jih zna ceniti,« ugotavlja dolgoletni gostinec Damir Pribac. Zato je še toliko bolj vesel, da je kuhinja v letošnjo turistično sezono vstopila z novim, mladim chefom Blažem Vodopivcem. Čeprav je star komaj 22 let, ima za sabo že kar nekaj izkušenj, tudi ambicioznosti mu ne manjka...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.