Objavili smo

Hiša Fink, Irča vas - Damjan in Tanja Fink

10 / 2018

Glas o novi, pred nekaj meseci odprti dolenjski kulinarični destinaciji, se je med dobrojedci hitro razširil. Tanja in Damjan Fink sta z odprtjem Hiše Fink v Irči vasi pri Novem mestu začela pisati lastno zgodbo. Pristno, ki prisega na gostoljubnost, sveže sestavine in kuhinjo s hrbtenico. 

Obema po žilah teče gostinska kri. In to pristna dolenjska, bi hitro dodal kdo, ki pozna njuno prešerno naravo in pojočo govorico. Tanja Fink izhaja iz nekoč znane gostilne Kos, ki je dolga leta pomembno sooblikovala kulinarično podobo Novega mesta in okolice. Tam so se odvijale prve slow food večerje in vino so stregli prvi sommelierji pri nas, vključno s Tanjo. Tudi pri Damjanu Finku doma so bili vpreženi v gostinske vode. Po končani novomeški srednji gostinski šoli je mladi in zagnani kuhar vedno znova dokazoval, da zmore in želi več. Svojo kuharsko pot je začel na Gradu Otočec in med drugim dve sezoni delal v kuhinji Hiše Franko. V tem času je veliko lepih kulinaričnih dogodkov, projektov in knjig, med njimi Igra okusov, prepletlo Tanjino in Damjanovo pot - tako zasebno kot poslovno. Pred šestimi leti so jima Ana Roš, Valter Kramar in Svetozar Raspopović - Pope zaupali vodenje ljubljanske gostilne Na gradu. Ta je postala prepoznavna po odlični slovenski kuhinji, pripravljeni in postreženi na sodoben način... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jurčkova terina s pršutom mladega medveda in črnim orehom
- Ravioli s krompirjem, mlado špinačo, slanino krškopoljca in tartufi
- File postrvi v trtnem listu s krompirjevo peno in ikrami
- Jagnje na pireju iz zelene s hrustljavim zeljnim štrukljem in medeno omako
- Limonina pita s figo in z bezgovo meringo

Deli na
03 / 2023
Villa Majda, Osp - chef Bojan Gržentić
OAZA MIRU IN KULINARIČNIH UŽITKOV POD KRAŠKIM ROBOM V vasi Osp, ki leži pod mogočnim Kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, ter v objemu zelenih oljčnih nasadov in vinogradov, svojo novo zgodbo piše prenovljena vila iz 19. stoletja. Butični hotel Villa Majda, nad katerim boste navdušeni...
03 / 2023
Nova Rajngla, Ribniki Preserje
SLADKOVODNE RIBE V »RAJNGLAH« IN NA KROŽNIKIH Če boste s štajerske avtoceste zavili pri odcepu za Logarsko dolino, vas bodo po le petih kilometrih vožnje in v neposredni bližini Braslovč presenetili ribniki Preserje. Ob njih je iz nekdanjega ribiškega doma zrastla restavracija, ki se je z novim...
03 / 2023
Ribogojstvo v Sloveniji
SLADKOVODNO RIBOGOJSTVO V SLOVENIJI Sladkovodno ribogojstvo oziroma akvakultura ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo, ribogojnice različnih vrst pa so razpršene po celotni državi. Vzrejamo predvsem hladnovodne, to je postrvje vrste rib, od teh največ šarenko, manj pa potočno postrv in potočno...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.