Objavili smo

Hiša Fink, Irča vas - Damjan in Tanja Fink

10 / 2018

Glas o novi, pred nekaj meseci odprti dolenjski kulinarični destinaciji, se je med dobrojedci hitro razširil. Tanja in Damjan Fink sta z odprtjem Hiše Fink v Irči vasi pri Novem mestu začela pisati lastno zgodbo. Pristno, ki prisega na gostoljubnost, sveže sestavine in kuhinjo s hrbtenico. 

Obema po žilah teče gostinska kri. In to pristna dolenjska, bi hitro dodal kdo, ki pozna njuno prešerno naravo in pojočo govorico. Tanja Fink izhaja iz nekoč znane gostilne Kos, ki je dolga leta pomembno sooblikovala kulinarično podobo Novega mesta in okolice. Tam so se odvijale prve slow food večerje in vino so stregli prvi sommelierji pri nas, vključno s Tanjo. Tudi pri Damjanu Finku doma so bili vpreženi v gostinske vode. Po končani novomeški srednji gostinski šoli je mladi in zagnani kuhar vedno znova dokazoval, da zmore in želi več. Svojo kuharsko pot je začel na Gradu Otočec in med drugim dve sezoni delal v kuhinji Hiše Franko. V tem času je veliko lepih kulinaričnih dogodkov, projektov in knjig, med njimi Igra okusov, prepletlo Tanjino in Damjanovo pot - tako zasebno kot poslovno. Pred šestimi leti so jima Ana Roš, Valter Kramar in Svetozar Raspopović - Pope zaupali vodenje ljubljanske gostilne Na gradu. Ta je postala prepoznavna po odlični slovenski kuhinji, pripravljeni in postreženi na sodoben način... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jurčkova terina s pršutom mladega medveda in črnim orehom
- Ravioli s krompirjem, mlado špinačo, slanino krškopoljca in tartufi
- File postrvi v trtnem listu s krompirjevo peno in ikrami
- Jagnje na pireju iz zelene s hrustljavim zeljnim štrukljem in medeno omako
- Limonina pita s figo in z bezgovo meringo

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.