Objavili smo

Hiša Fink, Irča vas - Damjan in Tanja Fink

10 / 2018

Glas o novi, pred nekaj meseci odprti dolenjski kulinarični destinaciji, se je med dobrojedci hitro razširil. Tanja in Damjan Fink sta z odprtjem Hiše Fink v Irči vasi pri Novem mestu začela pisati lastno zgodbo. Pristno, ki prisega na gostoljubnost, sveže sestavine in kuhinjo s hrbtenico. 

Obema po žilah teče gostinska kri. In to pristna dolenjska, bi hitro dodal kdo, ki pozna njuno prešerno naravo in pojočo govorico. Tanja Fink izhaja iz nekoč znane gostilne Kos, ki je dolga leta pomembno sooblikovala kulinarično podobo Novega mesta in okolice. Tam so se odvijale prve slow food večerje in vino so stregli prvi sommelierji pri nas, vključno s Tanjo. Tudi pri Damjanu Finku doma so bili vpreženi v gostinske vode. Po končani novomeški srednji gostinski šoli je mladi in zagnani kuhar vedno znova dokazoval, da zmore in želi več. Svojo kuharsko pot je začel na Gradu Otočec in med drugim dve sezoni delal v kuhinji Hiše Franko. V tem času je veliko lepih kulinaričnih dogodkov, projektov in knjig, med njimi Igra okusov, prepletlo Tanjino in Damjanovo pot - tako zasebno kot poslovno. Pred šestimi leti so jima Ana Roš, Valter Kramar in Svetozar Raspopović - Pope zaupali vodenje ljubljanske gostilne Na gradu. Ta je postala prepoznavna po odlični slovenski kuhinji, pripravljeni in postreženi na sodoben način... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jurčkova terina s pršutom mladega medveda in črnim orehom
- Ravioli s krompirjem, mlado špinačo, slanino krškopoljca in tartufi
- File postrvi v trtnem listu s krompirjevo peno in ikrami
- Jagnje na pireju iz zelene s hrustljavim zeljnim štrukljem in medeno omako
- Limonina pita s figo in z bezgovo meringo

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna