Objavili smo

Hiša Putr, Trzin

11 / 2023

V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA
Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski Falstaff, smo se odločili, da restavracijo, ki ima po novem pod isto streho tudi namestitvene zmogljivosti, zaradi česar se je preimenovala v Hišo Putr, obiščemo.

Novo poglavje z novo ekipo in prenočišči
Če boste na koncu poslovne cone Trzin zavili levo proti Mengšu, boste ob cesti kmalu zagledali restavracijo Putr. Vrata je odprla pred šestimi leti in v podeželsko okolje s svojim modernim ambientom in džungelsko zasnovo prinesla svež veter in pridih svetovljanskosti, kar je tudi bila želja lastnika Sama Zalokarja. Ekipa, ki je takrat kuhala in stregla, je našla pravo pot v ponudbi jedi za različne okuse, takšnih s pridihom sodobnosti, letnih časov in italijanske kuhinje. Pred osmimi meseci pa je Putr začel pisati novo poglavje pod taktirko v gostinstvu izkušene in energične Natalie Mireille Horvath. Ta svoje znanje predaja na mlajšo generacijo, ki jo v strežbi vodi Tamaj Kolenc.
Putrova kuhinja nima enega chefa, ampak več njih, ki zase pravijo, da so »univerzalci«, saj morajo vsi znati pripraviti vse, a obenem je vsak specialist na svojem področju. Aleksander Grčar je tisti, ki je v Putru najdlje, že štiri leta, in je tudi glavni kreator jedi. Drugače pa najraje pripravlja meso, zato je zadovoljen, da so pod novim vodstvom pojačali ponudbo steakov, vključno s suho zorjenimi in cenjenim wagyujem. Prav tako že štiri leta v Putrovi kuhinji dela tudi simpatična Kubanka Suzanne Alvarez Rodriguez, ki jo sodelavci kličejo Suzy. Jure Perić je mojster za ribe in ga veseli fuzijska kuhinja...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 11/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Putrov tatarski biftek
-Domači njoki v Putr kremni omaki
-Losos s popečeno polento, maslenim korenčkom in jurčkovo omako
-Rolada potrebušine s kostanjevimi štruklji, kostanjevo omako in hrustljavim jurčkom
-Viljamovka v žafranu z ajdovim drobljencem, orehovo peno in teranovo granito
-Gibanica po prekmursko malo drugače
-Kavni koktajl: Fletna malinca

Deli na
05 / 2024
Majerija, Slap pri Vipavi
MAJERIJA JE URESNIČITEV NAJINIH SANJ Le streljaj od Vipave, v smeri proti vasi Slap, med vinogradi in sadovnjaki stoji domačija Majerija. Za topel sprejem v tej podeželski restavraciji, ki ima tudi deset dvoposteljnih prenočišč, skrbita zakonca Nataša in Matej Tomažič s hčerko Tanito in ostalimi...
05 / 2024
Turistična kmetija Puhan, Bogojina
KJER SO DOMA GORIČKE »OLIVE«, PREKMURSKA ŠUNKA IN HUDOMUŠNA VINA Simpatična mlada zakonca Katarina in Dorian Puhan Gjerkeš na obronkih Goričkega, med vinogradi in s pogledom na znamenito Plečnikovo cerkev v Bogojini ter le 5 km od Moravskih toplic, vodita Turistično kmetijo Puhan. S pomočjo...
05 / 2024
Srečko Koklič - poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!
Srečko Koklič je po osnovni izobrazbi kuhar in po duši gostinec. Toda velik del svoje delovne kariere je gostinski stroki posvetil skozi pedagoško delo in zadnjih 25 let v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Dolga leta je bil gonilna sila pri organizaciji Gostinsko turističnih zborov Slovenije,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.