Objavili smo

Hotel Astoria, Bled - chef Andrej Puhek

05 / 2018

Trizvezdični hotel Astoria na Bledu, ki leži le streljaj od jezera, je nekaj posebnega. Gre namreč za šolski hotel, zato vas bodo na recepciji prijazno sprejeli ali vam v restavraciji strokovno postregli tudi študenti Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled (VSŠ Bled). V maju tudi z medenimi jedmi, sladicami in napitki.

Vodja šolskega Hotela Astoria Sabina Rešek je razložila: »Astoria deluje kot vsak drug hotel, a s to posebnostjo, da se v njem izobražujejo študenti VSŠ Bled. Tukaj namreč opravljajo del obvezne prakse, skozi katero, ne glede na to, v kateri program so vpisani, spoznajo delovanje vseh oddelkov – od recepcijskega poslovanja, kuhinje, strežbe, velnesa do gospodinjskega oddelka in organizacije dogodkov«. Seveda mora delovanje hotela kljub temu potekati nemoteno in na ustrezni ravni, za kar skrbijo vsi redno zaposleni. Hotel se lahko pohvali z zelo dobro zasedenostjo skozi vse leto (med gosti prevladujejo tujci) in visokimi ocenami na rezervacijskih portalih. Mateja Seničak, vodja gostinstva in praktičnega izobraževanja študentov, je poudarila: »Vsi zaposleni imamo kvalifikacijo za mentorje, saj moramo ves čas poleg skrbi za goste usmerjati in izobraževati študente. Skušamo jih čim bolj aktivno vključiti v delovni proces.« Pestro dogajanje v sodobnem, lepo urejenem hotelu s 74 sobami, restavracijo in kavarno, teraso s pogledom na Blejski grad, tremi konferenčnimi dvoranami in velnesom nudi zaposlenim in študentom številne izzive. Med drugim kongrese, seminarje, poslovne dogodke, poročna slavja, študentske izmenjave pa tudi najrazličnejše študentske projekte. 
Kuharska znanja študentom na praksi predajata vodja restavracije Andrej Puhek, ki se je ekipi hotela Astoria pridružil leta 2017 (pred tem je bil vodja kuhinje v Bohinj eco hotelu) in slaščičarka Judita Vovk...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Zadimljen blin s postrvjim tatarjem in medenim kaviarjem 
- Koprivna kremna juha z medenim zvitkom
- Sulec v pršutu s šparglji, kremo črnega česna in limonino medeno peno
- Jelenov hrbet v skorjici na pastinakovi kremi in z medenim pesinim pirejem
- Čokoladno medeno satje na meringi in kamilični sladoled s cvetnim prahom
- Koktajl »medena pomlad«

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.