Objavili smo

Hotel Astoria, Bled - chef Andrej Puhek

05 / 2018

Trizvezdični hotel Astoria na Bledu, ki leži le streljaj od jezera, je nekaj posebnega. Gre namreč za šolski hotel, zato vas bodo na recepciji prijazno sprejeli ali vam v restavraciji strokovno postregli tudi študenti Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled (VSŠ Bled). V maju tudi z medenimi jedmi, sladicami in napitki.

Vodja šolskega Hotela Astoria Sabina Rešek je razložila: »Astoria deluje kot vsak drug hotel, a s to posebnostjo, da se v njem izobražujejo študenti VSŠ Bled. Tukaj namreč opravljajo del obvezne prakse, skozi katero, ne glede na to, v kateri program so vpisani, spoznajo delovanje vseh oddelkov – od recepcijskega poslovanja, kuhinje, strežbe, velnesa do gospodinjskega oddelka in organizacije dogodkov«. Seveda mora delovanje hotela kljub temu potekati nemoteno in na ustrezni ravni, za kar skrbijo vsi redno zaposleni. Hotel se lahko pohvali z zelo dobro zasedenostjo skozi vse leto (med gosti prevladujejo tujci) in visokimi ocenami na rezervacijskih portalih. Mateja Seničak, vodja gostinstva in praktičnega izobraževanja študentov, je poudarila: »Vsi zaposleni imamo kvalifikacijo za mentorje, saj moramo ves čas poleg skrbi za goste usmerjati in izobraževati študente. Skušamo jih čim bolj aktivno vključiti v delovni proces.« Pestro dogajanje v sodobnem, lepo urejenem hotelu s 74 sobami, restavracijo in kavarno, teraso s pogledom na Blejski grad, tremi konferenčnimi dvoranami in velnesom nudi zaposlenim in študentom številne izzive. Med drugim kongrese, seminarje, poslovne dogodke, poročna slavja, študentske izmenjave pa tudi najrazličnejše študentske projekte. 
Kuharska znanja študentom na praksi predajata vodja restavracije Andrej Puhek, ki se je ekipi hotela Astoria pridružil leta 2017 (pred tem je bil vodja kuhinje v Bohinj eco hotelu) in slaščičarka Judita Vovk...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Zadimljen blin s postrvjim tatarjem in medenim kaviarjem 
- Koprivna kremna juha z medenim zvitkom
- Sulec v pršutu s šparglji, kremo črnega česna in limonino medeno peno
- Jelenov hrbet v skorjici na pastinakovi kremi in z medenim pesinim pirejem
- Čokoladno medeno satje na meringi in kamilični sladoled s cvetnim prahom
- Koktajl »medena pomlad«

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.