Objavili smo

Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj

10 / 2020

ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA

Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje, da vedo, kako ravnati z naravo in kulturno krajino ter pridelavo živil, ki jo dopušča kratka vegetacijska doba. Močno se zavedajo, da je turizem ena pomembnejših gospodarskih dejavnosti, za katero se je potrebno odločiti, saj zacveti le, ko postane način življenja lokalnih prebivalcev. 

Naša skupna strokovna pot se je pričela z drugim Mednarodnim festivalom alpskega cvetja, ko je med sirarji završala novica, da ponudniki izven Bohinja na svoje izdelke zapišejo privlačno misel, da so bili predelani v Bohinju in jih zato bolje prodajajo. Takrat smo na pobudo Turizma Bohinj z deležniki Bohinja pričeli razmišljati o viziji lokalnega okolja skozi razvoj turistične dejavnosti in gradnjo kakovosti izdelkov iz živil visoke kakovosti, ki so pridelana in predelana z lokalno dodano vrednostjo bohinjskega prostora. 
Spoštovanje naravnih danosti in lokalnih prebivalcev, ki z načinom življenja ohranjajo pristnost destinacije Bohinj, se odraža tudi v certificirani ponudbi - skozi označene izdelke in storitve s KBZ Bohinjsko ter skupnim trženjem le-teh...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Turizem Bohinj

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.