Objavili smo

Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj

10 / 2020

ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA

Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje, da vedo, kako ravnati z naravo in kulturno krajino ter pridelavo živil, ki jo dopušča kratka vegetacijska doba. Močno se zavedajo, da je turizem ena pomembnejših gospodarskih dejavnosti, za katero se je potrebno odločiti, saj zacveti le, ko postane način življenja lokalnih prebivalcev. 

Naša skupna strokovna pot se je pričela z drugim Mednarodnim festivalom alpskega cvetja, ko je med sirarji završala novica, da ponudniki izven Bohinja na svoje izdelke zapišejo privlačno misel, da so bili predelani v Bohinju in jih zato bolje prodajajo. Takrat smo na pobudo Turizma Bohinj z deležniki Bohinja pričeli razmišljati o viziji lokalnega okolja skozi razvoj turistične dejavnosti in gradnjo kakovosti izdelkov iz živil visoke kakovosti, ki so pridelana in predelana z lokalno dodano vrednostjo bohinjskega prostora. 
Spoštovanje naravnih danosti in lokalnih prebivalcev, ki z načinom življenja ohranjajo pristnost destinacije Bohinj, se odraža tudi v certificirani ponudbi - skozi označene izdelke in storitve s KBZ Bohinjsko ter skupnim trženjem le-teh...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Turizem Bohinj

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.