Objavili smo

Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj

10 / 2020

ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA

Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje, da vedo, kako ravnati z naravo in kulturno krajino ter pridelavo živil, ki jo dopušča kratka vegetacijska doba. Močno se zavedajo, da je turizem ena pomembnejših gospodarskih dejavnosti, za katero se je potrebno odločiti, saj zacveti le, ko postane način življenja lokalnih prebivalcev. 

Naša skupna strokovna pot se je pričela z drugim Mednarodnim festivalom alpskega cvetja, ko je med sirarji završala novica, da ponudniki izven Bohinja na svoje izdelke zapišejo privlačno misel, da so bili predelani v Bohinju in jih zato bolje prodajajo. Takrat smo na pobudo Turizma Bohinj z deležniki Bohinja pričeli razmišljati o viziji lokalnega okolja skozi razvoj turistične dejavnosti in gradnjo kakovosti izdelkov iz živil visoke kakovosti, ki so pridelana in predelana z lokalno dodano vrednostjo bohinjskega prostora. 
Spoštovanje naravnih danosti in lokalnih prebivalcev, ki z načinom življenja ohranjajo pristnost destinacije Bohinj, se odraža tudi v certificirani ponudbi - skozi označene izdelke in storitve s KBZ Bohinjsko ter skupnim trženjem le-teh...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Turizem Bohinj

Deli na
09 / 2021
Šunkarna in restavracija Kodila, Markišavci - chefa Boštjan Lačen in Daniel Sukič
V HIŠI PREKMURSKE ŠUNKE IN DRUGIH MESNIH DOBROT Družina Kodila je leta 2013 z novim kulinaričnim centrom, pod streho katerega so združene predelava in zorilnica mesa, trgovina in restavracija, še nadgradila svojo uspešno poslovno zgodbo. Šunkarna Kodila tako ni več le raj za ljubitelje mesnih...
09 / 2021
Norma 23, Ljubljana - chef Mickaël Alix
CRÊPES IN GALETTES Pod Plečnikovimi arkadami na glavni ljubljanski tržnici po novem pečejo palačinke s francoskim stilom! Zakonca Mateja Todić Curk in Predrag Todić sta se namreč odločila, da svojemu lokalu Norma 23 poleg imena (prej Grand Cafe Ljubljana) spremenita tudi vsebino in v glavno...
09 / 2021
Več kot le kulinarični pozdrav z Idrijskega
Ste vedeli, da se Idrija ponaša s kar nekaj presežki – drugim največjim rudnikom živega srebra na svetu, največjim lesenim pogonskim vodnim kolesom v Evropi (idrijski kamšt), najstarejšo neprekinjeno delujočo čipkarsko šolo na svetu, najstarejšim filmskim gledališčem v Evropi, v katerem...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.