Objavili smo

Jakob Pintar v izboru za najboljšega mladega chefa

09 / 2019

Tik pred poletjem 2019 je odjeknila vest, da je izbranih in znanih 135 mladih chefov iz 50 držav, ki so se uvrstili v polfinale in so korak bližje k osvojitvi prestižnega naslova »S.Pellegrino Young Chef 2020«. Med njimi je tudi Jakob Pintar, nadarjeni chef, ki zadnji dve leti vodi kuhinjo ljubljanske restavracije Tabar.

Na veliko mednarodno tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2020, ki se ga lahko udeležijo chefi, stari do 30 let, je letos prispelo kar 2400 prijav z vsega sveta. Največ do zdaj tudi iz Slovenije, kar 16! Vsak je moral komisiji, ki so jo sestavljali kulinarični strokovnjaki slovite italijanske mednarodne kuharske šole Alma, v presojo poslati svoj avtorski recept, kratko zgodbo o jedi in njeno fotografijo. Trije glavni kriteriji pri ocenjevanju so bili tehnične spretnosti, kreativnost in osebno prepričanje avtorjev v moč gastronomije kot orodja za pozitivne spremembe v svetu. 
Kot edinemu iz Slovenije, ki jo je v prejšnjih letih na tem tekmovanju že zastopal chef Mojmir Šiftar (Kaval Group), se je v polfinale uspelo prebiti Jakobu Pintarju z jedjo »Alpski noj«...

Celoten prispevek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Suzan Gabrijan

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.