Objavili smo
09 / 2019
Tik pred poletjem 2019 je odjeknila vest, da je izbranih in znanih 135 mladih chefov iz 50 držav, ki so se uvrstili v polfinale in so korak bližje k osvojitvi prestižnega naslova »S.Pellegrino Young Chef 2020«. Med njimi je tudi Jakob Pintar, nadarjeni chef, ki zadnji dve leti vodi kuhinjo ljubljanske restavracije Tabar.
Na veliko mednarodno tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2020, ki se ga lahko udeležijo chefi, stari do 30 let, je letos prispelo kar 2400 prijav z vsega sveta. Največ do zdaj tudi iz Slovenije, kar 16! Vsak je moral komisiji, ki so jo sestavljali kulinarični strokovnjaki slovite italijanske mednarodne kuharske šole Alma, v presojo poslati svoj avtorski recept, kratko zgodbo o jedi in njeno fotografijo. Trije glavni kriteriji pri ocenjevanju so bili tehnične spretnosti, kreativnost in osebno prepričanje avtorjev v moč gastronomije kot orodja za pozitivne spremembe v svetu.
Kot edinemu iz Slovenije, ki jo je v prejšnjih letih na tem tekmovanju že zastopal chef Mojmir Šiftar (Kaval Group), se je v polfinale uspelo prebiti Jakobu Pintarju z jedjo »Alpski noj«...
Celoten prispevek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Suzan Gabrijan