Objavili smo

Jakob Pintar v izboru za najboljšega mladega chefa

09 / 2019

Tik pred poletjem 2019 je odjeknila vest, da je izbranih in znanih 135 mladih chefov iz 50 držav, ki so se uvrstili v polfinale in so korak bližje k osvojitvi prestižnega naslova »S.Pellegrino Young Chef 2020«. Med njimi je tudi Jakob Pintar, nadarjeni chef, ki zadnji dve leti vodi kuhinjo ljubljanske restavracije Tabar.

Na veliko mednarodno tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2020, ki se ga lahko udeležijo chefi, stari do 30 let, je letos prispelo kar 2400 prijav z vsega sveta. Največ do zdaj tudi iz Slovenije, kar 16! Vsak je moral komisiji, ki so jo sestavljali kulinarični strokovnjaki slovite italijanske mednarodne kuharske šole Alma, v presojo poslati svoj avtorski recept, kratko zgodbo o jedi in njeno fotografijo. Trije glavni kriteriji pri ocenjevanju so bili tehnične spretnosti, kreativnost in osebno prepričanje avtorjev v moč gastronomije kot orodja za pozitivne spremembe v svetu. 
Kot edinemu iz Slovenije, ki jo je v prejšnjih letih na tem tekmovanju že zastopal chef Mojmir Šiftar (Kaval Group), se je v polfinale uspelo prebiti Jakobu Pintarju z jedjo »Alpski noj«...

Celoten prispevek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Suzan Gabrijan

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.