Objavili smo
04 / 2025
Slovenija ima zvezdice, čeprav bi si jih chefinje in chefi želeli še več, ima tudi preprosto dobre gostilne, čeprav še ne dovolj, sploh pa nima hotelskih postelj, v katere bi legli po res dobri hotelski večerji.
Ko je boljša polovica na recepciji hotela v smučarski Avstriji poslušala, od kdaj do kdaj je zajtrk, je drugo, lačno polovico bolj zanimalo, kaj bo za večerjo. Pot do kuhinje, da poduham, kaj bo dobrega čez nekaj ur, je vodila po hodniku, ki je bil nesramno polepljen s plakati s hrano. Bila so letna priznanja kulinaričnega vodiča hotelski restavraciji, ki sva jo izbrala za nekaj zimskih dopustniških dni. Priznanja so bila razvrščena po letnicah, vendar se je niz letos januarja začel predlansko. Kje pa je 2024? Našel sem jo na koncu hodnika, že v temi, ki je vodila v klet, najnovejše priznanje je bilo skrito na zadnjem, šestnajstem mestu. Na petnajstih so bile, namreč, vedno po tri kuharske kape, na lanskem pa le ena!
»Sva že plačala? Izgovori se, da morava nujno nazaj domov. Zamenjajva hotel! V tem se je hrana močno poslabšala …«, sem ji namignil...
Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.4/2025. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Uroš Mencinger, zapiski kulinaričnega kritika (https://www.solaokusov.si/tag/uros-mencinger/)