Objavili smo

Juhe, ki pogrejejo dušo in telo

10 / 2021

Hladnejši dnevi kar kličejo po toplih juhah, ki jih lahko pripravimo kot samostojno jed ali uvod v obrok. Le nekaj sestavin je dovolj in že imamo na mizi hranljivo jed, ki so jo naši predniki uživali že 6000 let pred našim štetjem. V reviji Pet zvezdic, št. 10/2021 objavljamo nekaj hitrih in enostavnih receptov, tudi za tiste, ki imate radi eksotični pridih.
Juhe pripravljamo z vodo ali različnimi jušnimi osnovami, ki še bolj zaokrožijo in obogatijo njihov okus. Skuhamo jih lahko vnaprej in v hladilniku hranimo do 5 dni, v zamrzovalniku nekaj mesecev. Osnove niso uporabne le za pripravo juh, ampak tudi omak, zalivanje rižot...

Foto: Shutterstock

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo
-Špinačna juha s poširanim jajcem (klik za recept)

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna