Objavili smo

Juhe, ki pogrejejo dušo in telo

10 / 2021

Hladnejši dnevi kar kličejo po toplih juhah, ki jih lahko pripravimo kot samostojno jed ali uvod v obrok. Le nekaj sestavin je dovolj in že imamo na mizi hranljivo jed, ki so jo naši predniki uživali že 6000 let pred našim štetjem. V reviji Pet zvezdic, št. 10/2021 objavljamo nekaj hitrih in enostavnih receptov, tudi za tiste, ki imate radi eksotični pridih.
Juhe pripravljamo z vodo ali različnimi jušnimi osnovami, ki še bolj zaokrožijo in obogatijo njihov okus. Skuhamo jih lahko vnaprej in v hladilniku hranimo do 5 dni, v zamrzovalniku nekaj mesecev. Osnove niso uporabne le za pripravo juh, ampak tudi omak, zalivanje rižot...

Foto: Shutterstock

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo
-Špinačna juha s poširanim jajcem (klik za recept)

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.