Objavili smo
12 / 2023
Kavarna Zvezda vstopa v četrt stoletja delovanja, kajti prihodnje leto bo na svoji rojstnodnevni torti upihnila 25 svečk! V prazničnem decembru v njenih petih izpostavah v prestolnici, štirih kavarnah in trgovini, zadiši po domačnosti in tradiciji. To je čas, ko se ostalim sladkim dobrotam iz njene ponudbe pridružijo še različne potice, šarkelj, marmorni kolač, božična in omina torta.
Sladice s ščepcem nostalgije
Ni lepšega kot na hladen zimski dan stopiti v topel objem katere od štirih Zvezdinih kavarn ali trgovinico, ki v Ljubljani že več kot dve desetletji razvajajo ljubitelje sladkega in z novimi okusi krojijo slaščičarske trende v mestu. V predprazničnih dneh, ko nas še posebej prevzamejo družinske vrednote, domačnost in tradicionalni obredi, pa predana ekipa Zvezdinega slaščičarskega ateljeja s posebno ljubeznijo ustvarja slovenske tradicionalne sladice.
Naši pogledi so se ustavljali tudi na razstavi večjih in manjših potic, ki v decembrskem času poleg obvezne božične torte bogatijo Zvezdino ponudbo. Urška Šefman Sojer, solastnica, direktorica in gonilna sila Zvezde, nam je zaupala, da sta orehova in pehtranova s skuto največji prodajni uspešnici, vedno bolj priljubljeni postajata tudi rozinova in čokoladna. Letos sta se jim pridružila še marmorni kolač in šarkelj z rozinami, ki tako kot omina kavna brezglutenska torta v Urški zbudita spomine na kuhanje z babico, odlično kuharico...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 12/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti, objavljeni v članku:
-Jabolčno-pirina pita
-Piškotki zvezdice
-Princes krofki
-Zvezdina božična torta