Objavili smo

Korona, restavracija Montana, Kranjska Gora - chefinja Janja Bučić

12 / 2018

Po dobrem letu dni prenove, se štirizvezdični igralniško zabaviščni center Korona v Kranjski Gori v leto 2019 podaja v novi podobi. Njegovo notranjost krasijo tople barve in les, a la carte restavracijo Montana pa tudi panoramski razgled in manjša terasa. Na pokušino kulinarike, pripravljene pod taktirko chefice Janje Bučić, so poleg hotelskih in igralniških zdaj vabljeni tudi zunanji gostje.

Novosti se je najbolj razveselilo 35 redno zaposlenih v gostinstvu in hotelu, ki v skladu s Hitovo filozofijo predstavljata pomemben sestavni del Hitove ponudbe za prosti čas. »Popolnoma prenovljeni kuhinja, restavracija in hotel zaposlenim prinašajo boljše pogoje za delo, našim gostom pa lepše in udobnejše počutje, « je zadovoljna dolgoletna vodja hotela Marija Zupančič Falak, ki je svojo poklicno pot v hotelirstvu začela prav v Hitu. Restavracijski prostor, ki zdaj vsega skupaj sprejme do dvesto gostov, je diskretno razdeljen na dva dela – a la carte Restavracijo Montana s francoskim načinom strežbe in samopostrežno restavracijo Garden. Prva je namenjena vsem, ki želijo uživati v jedeh po naročilu, tudi v obliki degustacijskega menija s petimi hodi. Druga pa v prvi vrsti igralniškim gostom, ki si za prehrano vzamejo manj časa in radi izberejo jedi kar v bogato založenem hladno- -toplem bifeju. Prenova je navdih tudi za ekipo strežbe, ki jo vodi Mitja Pogačnik. Še bolj pa za dolgoletno vodjo kuhinje Janjo Bučić, ki kulinarično ponudbo celotnega hotela in igralnice soustvarja z mlado in zagnano kuharsko ekipo. V nov jedilni list Restavracije Montana je med drugim vključila različne vrste karpačev (ribji, goveji, divjačinski), klasičnega tatarca, bučne njoke, ki jih sami izdelujejo, z bučkinimi rezanci in morskimi kozicami, jakobove pokrovače v krompirjevi košarici s kremo iz alg, ribo iz pečice, razne steake, jelenove medaljone, pa jagenjčkovo zarebrnico in kračo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 12/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Marinirana tuna s sezamom, kremo iz gomoljne zelenjave in sojino omako 
- Nežno pekoča hrenova kremna juha s hrustljavo kraško panceto 
- Račja jetra z reduciranim portom na pireju iz koromača in zelenega jabolka 
- Telečji file v tartufovem ovoju z jurčkovim raviolom in tartufovo peno 
- Pena bele čokolade s cimetom in pistacijo

Deli na
03 / 2023
Villa Majda, Osp - chef Bojan Gržentić
OAZA MIRU IN KULINARIČNIH UŽITKOV POD KRAŠKIM ROBOM V vasi Osp, ki leži pod mogočnim Kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, ter v objemu zelenih oljčnih nasadov in vinogradov, svojo novo zgodbo piše prenovljena vila iz 19. stoletja. Butični hotel Villa Majda, nad katerim boste navdušeni...
03 / 2023
Nova Rajngla, Ribniki Preserje
SLADKOVODNE RIBE V »RAJNGLAH« IN NA KROŽNIKIH Če boste s štajerske avtoceste zavili pri odcepu za Logarsko dolino, vas bodo po le petih kilometrih vožnje in v neposredni bližini Braslovč presenetili ribniki Preserje. Ob njih je iz nekdanjega ribiškega doma zrastla restavracija, ki se je z novim...
03 / 2023
Ribogojstvo v Sloveniji
SLADKOVODNO RIBOGOJSTVO V SLOVENIJI Sladkovodno ribogojstvo oziroma akvakultura ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo, ribogojnice različnih vrst pa so razpršene po celotni državi. Vzrejamo predvsem hladnovodne, to je postrvje vrste rib, od teh največ šarenko, manj pa potočno postrv in potočno...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.