Objavili smo

Korona, restavracija Montana, Kranjska Gora - chefinja Janja Bučić

12 / 2018

Po dobrem letu dni prenove, se štirizvezdični igralniško zabaviščni center Korona v Kranjski Gori v leto 2019 podaja v novi podobi. Njegovo notranjost krasijo tople barve in les, a la carte restavracijo Montana pa tudi panoramski razgled in manjša terasa. Na pokušino kulinarike, pripravljene pod taktirko chefice Janje Bučić, so poleg hotelskih in igralniških zdaj vabljeni tudi zunanji gostje.

Novosti se je najbolj razveselilo 35 redno zaposlenih v gostinstvu in hotelu, ki v skladu s Hitovo filozofijo predstavljata pomemben sestavni del Hitove ponudbe za prosti čas. »Popolnoma prenovljeni kuhinja, restavracija in hotel zaposlenim prinašajo boljše pogoje za delo, našim gostom pa lepše in udobnejše počutje, « je zadovoljna dolgoletna vodja hotela Marija Zupančič Falak, ki je svojo poklicno pot v hotelirstvu začela prav v Hitu. Restavracijski prostor, ki zdaj vsega skupaj sprejme do dvesto gostov, je diskretno razdeljen na dva dela – a la carte Restavracijo Montana s francoskim načinom strežbe in samopostrežno restavracijo Garden. Prva je namenjena vsem, ki želijo uživati v jedeh po naročilu, tudi v obliki degustacijskega menija s petimi hodi. Druga pa v prvi vrsti igralniškim gostom, ki si za prehrano vzamejo manj časa in radi izberejo jedi kar v bogato založenem hladno- -toplem bifeju. Prenova je navdih tudi za ekipo strežbe, ki jo vodi Mitja Pogačnik. Še bolj pa za dolgoletno vodjo kuhinje Janjo Bučić, ki kulinarično ponudbo celotnega hotela in igralnice soustvarja z mlado in zagnano kuharsko ekipo. V nov jedilni list Restavracije Montana je med drugim vključila različne vrste karpačev (ribji, goveji, divjačinski), klasičnega tatarca, bučne njoke, ki jih sami izdelujejo, z bučkinimi rezanci in morskimi kozicami, jakobove pokrovače v krompirjevi košarici s kremo iz alg, ribo iz pečice, razne steake, jelenove medaljone, pa jagenjčkovo zarebrnico in kračo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 12/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Marinirana tuna s sezamom, kremo iz gomoljne zelenjave in sojino omako 
- Nežno pekoča hrenova kremna juha s hrustljavo kraško panceto 
- Račja jetra z reduciranim portom na pireju iz koromača in zelenega jabolka 
- Telečji file v tartufovem ovoju z jurčkovim raviolom in tartufovo peno 
- Pena bele čokolade s cimetom in pistacijo

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.