Objavili smo

Kruh in Vino, Vipolže

11 / 2024

NE SAMO KRUH IN VINO, AMPAK ŠE VELIKO VEČ!

Prav v novembru je sedem let, odkar je prve goste sprejel bistro Kruh in Vino, ki je svoj prostor našel v Vili Vipolže, eni najlepših in dovršeno prenovljenih podeželskih vil pri nas. Romantičnost vrta s stoletnimi cipresami in razgledom na Goriška Brda si tukaj podaja roko s toplo notranjostjo, gostoljubjem, briško kulinariko in vini. Vse to pod taktirko zakoncev, chefa Tomaža Kavčiča in oblikovalke notranje opreme Flavie Furios Kavčič, ter njune predane ekipe.

Pozdrav s kruhom in hrenovim namazom
Vonj pečenega kruha nama je s fotografom že takoj ob prihodu prebudil brbončice, ko sva ga okušala kar ob visoki dolgi mizi ob šanku, za katero sicer radi sedejo domačini, in kozarcu ohlajene peneče rebule. Kot se imenu lokala Kruh in Vino spodobi, je pozdrav iz kuhinje s kruhom, ki ga pečejo večkrat na dan in ga še toplega natakar v rokavicah nalomi pred gosti, stalnica. Postrežejo ga z okusnim hrenovim namazom, ki je med gosti zelo priljubljen dolgoletni podpis chefa Tomaža Kavčiča tudi v gostilni Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono. Tokrat se je Tomaž, ki je Kruh in Vino odprl leta 2018, mudil v Benetkah, kjer je bil gostujoči chef na večerji štirih rok (four hands dinner). A brez skrbi - tudi takrat, ko glavnega chefa ni, vse teče gladko, za kar skrbijo Tomijeva žena Flavia Furios Kavčič in Ana Humar, ki je vodja lokala že vse od njegove otvoritve, ter chef Giuseppe Margaglione...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.11/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Dobrodošlica: kruh in hren
-Tatarski biftek
-Briška jota
-Flan iz sezonske buče s sirovo kremo
-Domači njoki z lokalnimi siri, figo in hruško
-Račje stegno in rdeče zelje
-Sladoled z okusom rebule
-Kaki in kostanj

Deli na
03 / 2025
Restavracija Cubo, Ljubljana
GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom...
03 / 2025
Hotel Occidental Ljubljana
Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige...
03 / 2025
Avstrija - Slovenija 82:10
Avstrijci imajo po 16 letih spet Michelinove zvezdice. Kaj njihovo veliko število pomeni za slovensko »majhnost«? 2:1 v neprimerljivih milijonih! Podelitev avstrijskih Michelinovih zvezdic v Hangarju 7 na salzburškem letališču, v katerem sicer domuje restavracija Ikarus (ki ima 2 zvezdici), so...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna