Objavili smo

Kulinarična Frankfurt in Leipzig

05 / 2018

Nemčija s svojo navdihujočo kulturo, raznolikimi pokrajinami in bogato zgodovino navdušuje že od nekdaj. Z okusno nemško kulinariko pa je dežela svoji turistični ponudbi dodala še en vrhunec, h kateremu v veliki meri prispevajo tudi regionalne specialitete s stoletno tradicijo. 

Za popotnike, ki se odpravljajo v Nemčijo, je kulinarika eden izmed pomembnejših razlogov za obisk krajev, kjer v avtentičnih in rustikalnih gostilnah, pri sezonskih praznovanjih ali vzdolž kulinaričnih počitniških poti okušajo tipične jedi in pijače. 
Maja se na primer v Frankfurtu odvija Festival zelene omake, s katerim slavijo tradicionalno frankfurtsko hladno omako iz sedmih zelišč. Najpogosteje jo postrežejo h kuhanemu mesu in ribam, hladni pečenki, krompirju. V predelu Sachsenhausen je nujno treba poskusiti jabolčno vino, ki že več kot 250 let velja za frankfurtsko nacionalno pijačo. Vsako leto avgusta na mestnem trgu Roßmarkt poteka tudi Festival jabolčnega vina. V začetku avgusta mesto zaživi tudi ob tradicionalni ljudski veselici Mainfest na Römerbergu in rečnem bregu Majne, na katerem seveda ne manjkajo niti znamenite frankfurtske hrenovke. V obnovljenem središču Frankfurta je vrsta zanimivih hiš, trgovin, restavracij in kavarn. Ena izmed zelo priljubljenih in znanih je kavarna Wacker's Kaffee, prva frankfurtska kavarna, v kateri zanamci Luise Wacker že več kot stoletje ustvarjajo kavne mojstrovine...

... V mnogih pogledih je pomembno vlogo pri razvoju nemške kulture kave odigrala tudi zvezna dežela Saška. Je dežela z nezamenljivo umetnostjo in kulturo, stoletnimi tradicijami, pokrajinskimi biseri, bogato zgodovino in fascinantno sedanjostjo. Njeno največje mesto Leipzig si z lokalom Zum Arabischen Coffe Baum (Pri arabskem kavnem drevesu) lasti naziv mesta z eno najstarejših kavarn in restavracij v Evropi z neprekinjenim delovanjem. Obiskovalci si v njenem muzeju lahko ogledajo razstavljene predmete, povezane s kulturo kave. Seveda lahko kavo tudi poskusijo in se ob posladkajo z leipziškimi škrjanci (Leipziger Lerche), pecivom, polnjenim z marcipanom, orehi in jagodno marmelado...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2018.

Tekst: DTZ, Nemška turistična organizacija  Foto: Christof Herdt (Frankfurt na Majni, Skyline ©)

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.