Objavili smo

Kulinarična Frankfurt in Leipzig

05 / 2018

Nemčija s svojo navdihujočo kulturo, raznolikimi pokrajinami in bogato zgodovino navdušuje že od nekdaj. Z okusno nemško kulinariko pa je dežela svoji turistični ponudbi dodala še en vrhunec, h kateremu v veliki meri prispevajo tudi regionalne specialitete s stoletno tradicijo. 

Za popotnike, ki se odpravljajo v Nemčijo, je kulinarika eden izmed pomembnejših razlogov za obisk krajev, kjer v avtentičnih in rustikalnih gostilnah, pri sezonskih praznovanjih ali vzdolž kulinaričnih počitniških poti okušajo tipične jedi in pijače. 
Maja se na primer v Frankfurtu odvija Festival zelene omake, s katerim slavijo tradicionalno frankfurtsko hladno omako iz sedmih zelišč. Najpogosteje jo postrežejo h kuhanemu mesu in ribam, hladni pečenki, krompirju. V predelu Sachsenhausen je nujno treba poskusiti jabolčno vino, ki že več kot 250 let velja za frankfurtsko nacionalno pijačo. Vsako leto avgusta na mestnem trgu Roßmarkt poteka tudi Festival jabolčnega vina. V začetku avgusta mesto zaživi tudi ob tradicionalni ljudski veselici Mainfest na Römerbergu in rečnem bregu Majne, na katerem seveda ne manjkajo niti znamenite frankfurtske hrenovke. V obnovljenem središču Frankfurta je vrsta zanimivih hiš, trgovin, restavracij in kavarn. Ena izmed zelo priljubljenih in znanih je kavarna Wacker's Kaffee, prva frankfurtska kavarna, v kateri zanamci Luise Wacker že več kot stoletje ustvarjajo kavne mojstrovine...

... V mnogih pogledih je pomembno vlogo pri razvoju nemške kulture kave odigrala tudi zvezna dežela Saška. Je dežela z nezamenljivo umetnostjo in kulturo, stoletnimi tradicijami, pokrajinskimi biseri, bogato zgodovino in fascinantno sedanjostjo. Njeno največje mesto Leipzig si z lokalom Zum Arabischen Coffe Baum (Pri arabskem kavnem drevesu) lasti naziv mesta z eno najstarejših kavarn in restavracij v Evropi z neprekinjenim delovanjem. Obiskovalci si v njenem muzeju lahko ogledajo razstavljene predmete, povezane s kulturo kave. Seveda lahko kavo tudi poskusijo in se ob posladkajo z leipziškimi škrjanci (Leipziger Lerche), pecivom, polnjenim z marcipanom, orehi in jagodno marmelado...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2018.

Tekst: DTZ, Nemška turistična organizacija  Foto: Christof Herdt (Frankfurt na Majni, Skyline ©)

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.