Objavili smo

Les Amis, Singapur - chef Sebastien Lepinoy

03 / 2018

Ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, od leta 2016 osvetljenem z dvema Michelinovima zvezdicama – restavraciji Les Amis! V kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy, dolga leta varovanec samega Joëla Robuchona.

Popotniki, predvsem kulinarični sladokusci, se bodo bržkone strinjali z mano, da Singapur ponuja vse, kar ti poželi srce. Prav posebna mestna država namesto kaotičnosti azijskih velemest kljub urbanizaciji prijetno preseneti z zelenimi površinami, čistočo, redom, varnostjo in kopico pravil. Le tega, kdaj se bo ulilo, ne veš. Tudi med mojim obiskom restavracije Les Amis se je vreme nenehno spreminjalo. Štirje prijatelji, od tod ime restavracije, so v začetku leta 1994 odprli eno najboljših francoskih restavracij. Do takrat so imeli vrhunske restavracije samo v prestižnih hotelih in Les Amis je ena prvih samostojnih restavracij visoke kulinarike v Singapurju. Na prestižni ulici Orchard jo najdemo v poslovno-nakupovalnem centru, kar je za Evropejce malce nenavadno. A ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice in z visoke vročine z veliko vlage, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, ki je od leta 2016 osvetljen z dvema Michelinovima zvezdicama.
Pred potovanjem sem seveda veliko prebrala o tamkajšnjih prestižnih restavracijah. Pozornost mi je vzbudila zelo hvaljena francoska restavracija, in sicer zaradi barvitosti krožnikov, dodelanih z azijsko filigransko natančnostjo. Od leta 2013 v kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy. Dolga leta je bil varovanec samega Joëla Robuchona, vodil je tudi Robuchonovo restavracijo v Hongkongu. Zaznati je njegovo predanost k odličnosti, uporablja francoske tehnike, vrhunske sestavine ter natančnost in estetiko Vzhoda...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.