Objavili smo

Les Amis, Singapur - chef Sebastien Lepinoy

03 / 2018

Ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, od leta 2016 osvetljenem z dvema Michelinovima zvezdicama – restavraciji Les Amis! V kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy, dolga leta varovanec samega Joëla Robuchona.

Popotniki, predvsem kulinarični sladokusci, se bodo bržkone strinjali z mano, da Singapur ponuja vse, kar ti poželi srce. Prav posebna mestna država namesto kaotičnosti azijskih velemest kljub urbanizaciji prijetno preseneti z zelenimi površinami, čistočo, redom, varnostjo in kopico pravil. Le tega, kdaj se bo ulilo, ne veš. Tudi med mojim obiskom restavracije Les Amis se je vreme nenehno spreminjalo. Štirje prijatelji, od tod ime restavracije, so v začetku leta 1994 odprli eno najboljših francoskih restavracij. Do takrat so imeli vrhunske restavracije samo v prestižnih hotelih in Les Amis je ena prvih samostojnih restavracij visoke kulinarike v Singapurju. Na prestižni ulici Orchard jo najdemo v poslovno-nakupovalnem centru, kar je za Evropejce malce nenavadno. A ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice in z visoke vročine z veliko vlage, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, ki je od leta 2016 osvetljen z dvema Michelinovima zvezdicama.
Pred potovanjem sem seveda veliko prebrala o tamkajšnjih prestižnih restavracijah. Pozornost mi je vzbudila zelo hvaljena francoska restavracija, in sicer zaradi barvitosti krožnikov, dodelanih z azijsko filigransko natančnostjo. Od leta 2013 v kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy. Dolga leta je bil varovanec samega Joëla Robuchona, vodil je tudi Robuchonovo restavracijo v Hongkongu. Zaznati je njegovo predanost k odličnosti, uporablja francoske tehnike, vrhunske sestavine ter natančnost in estetiko Vzhoda...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
03 / 2023
Villa Majda, Osp - chef Bojan Gržentić
OAZA MIRU IN KULINARIČNIH UŽITKOV POD KRAŠKIM ROBOM V vasi Osp, ki leži pod mogočnim Kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, ter v objemu zelenih oljčnih nasadov in vinogradov, svojo novo zgodbo piše prenovljena vila iz 19. stoletja. Butični hotel Villa Majda, nad katerim boste navdušeni...
03 / 2023
Nova Rajngla, Ribniki Preserje
SLADKOVODNE RIBE V »RAJNGLAH« IN NA KROŽNIKIH Če boste s štajerske avtoceste zavili pri odcepu za Logarsko dolino, vas bodo po le petih kilometrih vožnje in v neposredni bližini Braslovč presenetili ribniki Preserje. Ob njih je iz nekdanjega ribiškega doma zrastla restavracija, ki se je z novim...
03 / 2023
Ribogojstvo v Sloveniji
SLADKOVODNO RIBOGOJSTVO V SLOVENIJI Sladkovodno ribogojstvo oziroma akvakultura ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo, ribogojnice različnih vrst pa so razpršene po celotni državi. Vzrejamo predvsem hladnovodne, to je postrvje vrste rib, od teh največ šarenko, manj pa potočno postrv in potočno...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.