Objavili smo

Les Amis, Singapur - chef Sebastien Lepinoy

03 / 2018

Ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, od leta 2016 osvetljenem z dvema Michelinovima zvezdicama – restavraciji Les Amis! V kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy, dolga leta varovanec samega Joëla Robuchona.

Popotniki, predvsem kulinarični sladokusci, se bodo bržkone strinjali z mano, da Singapur ponuja vse, kar ti poželi srce. Prav posebna mestna država namesto kaotičnosti azijskih velemest kljub urbanizaciji prijetno preseneti z zelenimi površinami, čistočo, redom, varnostjo in kopico pravil. Le tega, kdaj se bo ulilo, ne veš. Tudi med mojim obiskom restavracije Les Amis se je vreme nenehno spreminjalo. Štirje prijatelji, od tod ime restavracije, so v začetku leta 1994 odprli eno najboljših francoskih restavracij. Do takrat so imeli vrhunske restavracije samo v prestižnih hotelih in Les Amis je ena prvih samostojnih restavracij visoke kulinarike v Singapurju. Na prestižni ulici Orchard jo najdemo v poslovno-nakupovalnem centru, kar je za Evropejce malce nenavadno. A ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice in z visoke vročine z veliko vlage, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, ki je od leta 2016 osvetljen z dvema Michelinovima zvezdicama.
Pred potovanjem sem seveda veliko prebrala o tamkajšnjih prestižnih restavracijah. Pozornost mi je vzbudila zelo hvaljena francoska restavracija, in sicer zaradi barvitosti krožnikov, dodelanih z azijsko filigransko natančnostjo. Od leta 2013 v kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy. Dolga leta je bil varovanec samega Joëla Robuchona, vodil je tudi Robuchonovo restavracijo v Hongkongu. Zaznati je njegovo predanost k odličnosti, uporablja francoske tehnike, vrhunske sestavine ter natančnost in estetiko Vzhoda...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.