Objavili smo

LifeClass Portorož - slaščičarka Urška Dolinšek

02 / 2020

Urška Dolinšek bi gotovo postala pravnica, če je ne bi srečen splet naključij in ljubezni odpeljal v Pariz. Tam se je zaljubila v slaščice in odločila, da se jim posveti tudi poslovno. Danes s svojimi stvaritvami kot kreativni vodja slaščičarske delavnice hotelov LifeClass Portorož svojo strast deli z ljubitelji sladkih dobrot. Njene poročne torte pa krasijo marsikatero poroko. 
Objavljamo pogovor z njo...

Urška, koliko časa potrebujete za izdelavo ene poročne torte? Čisto odvisno od naročila, predvsem od velikosti torte in zahtevnosti dekoracije. Torta klasične oblike je pripravljena že isti dan, pri večnadstropni torti za 100 svatov, ki jo je treba še sestaviti na licu mesta ter tam okrasiti s cvetjem ali drugimi dodatki, pa gre za celotedenske priprave.

Koliko ljudi je vključenih v pripravo takšne, večnadstropne torte? Običajno takšen projekt prevzame ena oseba, ki dobi še kakšnega pomočnika. Ta izdela golo sredico torte, kdor prevzame naročilo, pa se loti dekoracije, odvoza na kraj poroke in postavitve.

Kot pri oblačilih se tudi v slaščičarstvu najbrž srečujete z nekaterimi trendi, ki jim tudi sledite? So moderne poročne torte vedno bele in bogato okrašene ali so lahko tudi drugačne? V Ameriki trenutno velja trend »naked« tort, ki v Sloveniji še ni zares opazen. »Naked« ali »gole« torte se jim reče zato, ker so brez glazure in z minimalno količino kreme, na način, da je biskvit viden. Poleg klasične bele se slovenski mladoporočenci vse bolj odločajo za naraven izgled torte, okrašene z užitnim cvetjem in zelenjem, kot so vrtnice, oljčni listi, sivka. Po drugi strani povpraševanje po tortah, okrašenih s sladkornimi glazurami in rožami umetnega izvora ter »ticino« masami, upada...

Celoten intervju z receptom je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2020.

Tekst: Lana Švab, LifeClass Hotels & Spa   Foto: LifeClass Hotels & Spa

Recept:
- Rahel malinov oblaček (valentinova restavracijska sladica po navdihu slaščičarke Urške Dolinšek)

Deli na
06 / 2020
Hiša Marica, Šmartno v Brdih
FETA ŠALAMA, KUHNJA, PADELA NJOKOV IN GLAŽ BRIŠKE REBULE!Srednjeveška vasica Šmartno v Goriških Brdih je arhitekturni biser in kulturni spomenik. Nekoč vojaška utrdba, danes pa romantično naselje z ohranjenim obzidjem in stolpi, kjer se zdi, da se je čas ustavil. V zadnjih letih je s prenovo,...
06 / 2020
Medeni zajtrk - Vivov kulinarični paket
Tudi letos so 20. maja mnogi, zaradi pandemije sicer predvsem v virtualni obliki, pri nas in po svetu obeležili Svetovni dan čebel. Ta je bil uradno potrjen in razglašen pred tremi leti prav na pobudo slovenskih čebelarjev in z namenom, da opozori na pomembnost ohranjanja čebel in dobrobiti, ki...
06 / 2020
Zelenjavne jedi za vsak okus
Mlada zelenjava, ki pridno raste na naših vrtovih, je odlična za lahkotne brezmesne jedi. Preslikajte vrt na mizo in preizkusite nekaj receptov za enostavne in hitro pripravljene zelenjavne dobrote! Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.