Objavili smo

Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo

07 / 2024

PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV!

Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali Jezeršek gostinstvu – prav tako družinskemu podjetju, ki se ponaša z več kot 40-letno tradicijo in izkušnjami na področju gostinstva in organiziranja pogostitev na raznovrstnih dogodkih. O tem, za kako velik izziv gre, smo se pogovarjali s chefom Luko Jezerškom, sicer tudi prepoznavnim obrazom kuharskega televizijskega šova MasterChef Slovenija. Zaupal nam je tudi, kakšne imajo načrte za Slovensko hišo na OI v Parizu, kako v gostinstvo privabijo mlade in kateri njihovi kuharski tečaji so med najbolj priljubljenimi.

Izsek iz intervjuja

Maja ste v Jezeršek gostinstvu prevzeli upravljanje grajske restavracije, kavarne in hotela na gradu ter posestvu Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem. Videti je, da se vas gradovi kar nekako držijo? 
Luka: (smeh) Res je – poleg blejskega in ljubljanskega smo zdaj prisotni še na gradu Taggenbrunn. Okoli novega leta se je na nas obrnila družina Riedl, ki se sicer ukvarja z izdelavo zelo znanih avstrijskih ročnih ur Jacques Lemans. Leta 2011 so kupili grad Taggenbrunn, ga skupaj s pripadajočimi objekti več let prenavljali in urejali ter odprli leta 2019. Nekaj časa so sami skrbeli za gostinstvo, vmes se je seveda zgodila še korona. Gre za zelo veliko posestvo, ki je od Celovca oddaljeno le nekaj več kot 20 km. Na gradu se nahajajo koncertna dvorana, ki sprejme skoraj 700 ljudi, po novem grajska restavracija in kavarna, pod gradom so med vinogradi še vinska klet in štirizvezdični hotel z 29 sobami, še en prostor za večje dogodke oz. skupine z 250 sedeži in vrt z 250 sedeži, zadaj kašča za dvakrat po 200 ljudi. Zares veliko! Mi smo na tem posestvu v vlogi gostinca in hotelirja, medtem ko z muzejem s stalno zgodovinsko razstavo in razstavo »Zeiträume«, ki jo je kuriral André Heller, trgovino ur Jacquesa Lemansa, športno adrenalinskim parkom, igrali in 45 ha velikim vinogradom še vedno upravlja družina Riedl...

Celoten intervju je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.7-8/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna