Objavili smo
06 / 2020
Tudi letos so 20. maja mnogi, zaradi pandemije sicer predvsem v virtualni obliki, pri nas in po svetu obeležili Svetovni dan čebel. Ta je bil uradno potrjen in razglašen pred tremi leti prav na pobudo slovenskih čebelarjev in z namenom, da opozori na pomembnost ohranjanja čebel in dobrobiti, ki jih te prinašajo naravi in človeku (opraševanje, med in drugi zdravju prijazni čebelji pridelki).
Temu so se z odlično idejo poklonili tudi v Vivo cateringu, kjer so se lotili razvoja lastnega projekta Medeni zajtrk. »Vivo in jaz osebno smo s čebelami in medom povezani že vrsto let. Slovenski med redno vključujemo v pogostitve oziroma cateringe in jedi, ki jih pripravljamo, saj s tem ne le domačim, ampak tudi tujim gostom, prinašamo dve pomembni sporočili – da nudimo zdravo in lokalno pridelano hrano,« je povedala mag. Jerneja Kamnikar, direktorica Vivo cateringa. Tako so v sodelovanju z enim od naročnikov (večje podjetje) že pred časom razvili inovativni darilni paket Medeni zajtrk (v njem so mini medena potička, medenjaki in medena rezina), ki pa je letos v okoliščinah pandemije še pridobil na svoji sporočilnosti.
Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
- Medenjaki
- Medene ovsene ploščice
- Mini medene potičke