Objavili smo

Medeni zajtrk - Vivov kulinarični paket

06 / 2020

Tudi letos so 20. maja mnogi, zaradi pandemije sicer predvsem v virtualni obliki, pri nas in po svetu obeležili Svetovni dan čebel. Ta je bil uradno potrjen in razglašen pred tremi leti prav na pobudo slovenskih čebelarjev in z namenom, da opozori na pomembnost ohranjanja čebel in dobrobiti, ki jih te prinašajo naravi in človeku (opraševanje, med in drugi zdravju prijazni čebelji pridelki).
Temu so se z odlično idejo poklonili tudi v Vivo cateringu, kjer so se lotili razvoja lastnega projekta Medeni zajtrk. »Vivo in jaz osebno smo s čebelami in medom povezani že vrsto let. Slovenski med redno vključujemo v pogostitve oziroma cateringe in jedi, ki jih pripravljamo, saj s tem ne le domačim, ampak tudi tujim gostom, prinašamo dve pomembni sporočili – da nudimo zdravo in lokalno pridelano hrano,« je povedala mag. Jerneja Kamnikar, direktorica Vivo cateringa. Tako so v sodelovanju z enim od naročnikov (večje podjetje) že pred časom razvili inovativni darilni paket Medeni zajtrk (v njem so mini medena potička, medenjaki in medena rezina), ki pa je letos v okoliščinah pandemije še pridobil na svoji sporočilnosti. 

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Medenjaki
- Medene ovsene ploščice
- Mini medene potičke

Deli na
05 / 2024
Majerija, Slap pri Vipavi
MAJERIJA JE URESNIČITEV NAJINIH SANJ Le streljaj od Vipave, v smeri proti vasi Slap, med vinogradi in sadovnjaki stoji domačija Majerija. Za topel sprejem v tej podeželski restavraciji, ki ima tudi deset dvoposteljnih prenočišč, skrbita zakonca Nataša in Matej Tomažič s hčerko Tanito in ostalimi...
05 / 2024
Turistična kmetija Puhan, Bogojina
KJER SO DOMA GORIČKE »OLIVE«, PREKMURSKA ŠUNKA IN HUDOMUŠNA VINA Simpatična mlada zakonca Katarina in Dorian Puhan Gjerkeš na obronkih Goričkega, med vinogradi in s pogledom na znamenito Plečnikovo cerkev v Bogojini ter le 5 km od Moravskih toplic, vodita Turistično kmetijo Puhan. S pomočjo...
05 / 2024
Srečko Koklič - poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!
Srečko Koklič je po osnovni izobrazbi kuhar in po duši gostinec. Toda velik del svoje delovne kariere je gostinski stroki posvetil skozi pedagoško delo in zadnjih 25 let v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Dolga leta je bil gonilna sila pri organizaciji Gostinsko turističnih zborov Slovenije,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.