Objavili smo

Michelin 2022 - v tretjem izboru kar štiri nove zvezdice!

10 / 2022

Seznam slovenskih restavracij, vključenih v Michelinov rdeči gastronomski vodnik in tistih z zvezdicami, se daljša! V tretjo izdajo je skupno vključenih 58 restavracij, od tega jih deset nosi zvezdice. Najvišje ocenjena ostaja Hiša Franko s chefinjo Ano Roš, ki se ponaša z dvema zvezdicama (in zeleno zvezdico za trajnost). Petim restavracijam z eno zvezdico pa so se pridružile štiri nove – Hiša Linhart v Radovljici (chef Uroš Štefelin na novi lokaciji), Strelec, Cob in Milka. 

Vse do dneva razglasitve so bile nagrade gastronomskega vodiča Michelin za Slovenijo skrbno varovana skrivnost. Prejemniki so bili znani le nekaj ur pred prireditvijo v Cankarjevem domu, ko jih je Michelin objavil na svoji spletni strani. Novica, zlasti o novih zvezdicah, se je razširila bliskovito hitro. Ob že obstoječih – dve zvezdici za Hišo Franko in Ano Roš ter po ena za Restavracijo Atelje, Dam, Grič, Gostilno Pri Lojzetu in Hišo Denk – je Slovenija bogatejša za štiri oziroma tri zvezdice. Chefu Urošu Štefelinu so namreč inšpektorji tudi na novi lokaciji, v Hiši Linhart v Radovljici, pripeli zvezdico (Vila Podvin, ki ima nove lastnike in ekipo, pa je prejela Michelinovo priporočilo). Med novinci z eno zvezdico je po mnenju marsikoga končno in zasluženo pristala Restavracija Strelec (Kaval Group) na Ljubljanskem gradu, kjer je vrhunska kulinarika s podpisom chefa Igorja Jagodica stalnica. Pridobila jo je tudi restavracija COB v Portorožu, kjer se mladi chef Filip Matjaž rad igra s transformacijo določene istrske jedi in lokalnih sestavin v nepričakovano obliko ali teksturo. Za marsikoga največje presenečenje je bila zvezdica za pred komaj nekaj meseci odprto restavracijo in butični hotel Milka v Kranjski Gori. Po popolni prenovi in pod novim lastništvom je vodenje kuhinje v rokah chefa Davida Žefrana...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Michelin

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.