Objavili smo

Nove kulinarične ideje slovenskih chefov

01 / 2021

Edinstven panettone in platforma za mlade
Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim panettonom, ki je zaradi vsebnosti kandiranih oliv in brinja edinstven, ter popečenim hrustljavim panettonom, ki je narezan in dodatno popečen. Oba po Tomaževi recepturi in klasični metodi pečejo v Italiji. Hitro sta bila razprodana, a brez skrbi - chef že načrtuje ponuditi še več skrbno izbranih dobrot, kot so goriški radič, velikonočna pinca, keksi, krekerji, siri, namazi, pršut in celo svojo slavno govejo juho...

Delikatese chefa Janeza Bratovža skozi celo leto
V kuhinji priznanega chefa Janeza Bratovža iz ljubljanske Restavracije JB v času epidemije štedilniki niso bili ugasnjeni. Janez je namreč uresničil svojo idejo o liniji lastnih pripravkov, bolje rečeno vrhunskih delikatesnih presežkov, ki jo je poimenoval »Domači izdelki JB restavracije«. Vsi so plod njegovega dolgoletnega truda, znanj in izkušenj. Trenutno ima v ponudbi 15 izdelkov, med drugim tudi mesne osnove ali omake, pašteto, kolerabin humus, mlečno karamelo...

Ana Roš & Tuš, nove dimenzije lokalne hrane
Ko so se spomladi v času pandemije slovenski lokalni pridelovalci in predelovalci soočili s presežki, se je chefinja Ana Roš odločila ukrepati in se obrnila na slovenskega trgovca, na policah katerega je več kot 70 % izdelkov izključno slovenskega porekla. V Tušu so njeni ideji prisluhnili in rodila se je linija izdelkov »Ana Roš & Tuš«, ki je povezala vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce. Slednji zdaj za Tuševe kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš...

Testenine, medenjaki in Mojmirjev krompirček
Tudi v skupini Kaval Group v času epidemije in zaprtja svojih lokalov niso stali križem rok. Med drugim je Restavracija Strelec ljubiteljem vrhunske kulinarike ponudila dostavo jedi chefa Igorja Jagodica, ki so jih ti doma po njegovih priloženih navodilih le še pogreli ali dokončali. Zaživela je tudi spletna prodaja Kavalovih zabojčkov dobrot – od sladkega z izborom slaščic, ki jih je pripravil slaščičarski chef Gregor Rode, slanega, ki ga je pripravil chef Mojmir Šiftar, do zabojčka z domačimi testeninami izpod rok mojstrice Jožice Drobnič...

Od paštete iz krškopoljca do pregrete smetane
Družinska gostilna Jež iz Jagnjenice pri Radečah, ki je znana po dolenjskih dobrotah s sodobnim pridihom, je pred novoletnimi prazniki presenetila z linijo Ježevih delikates, ki so jo poimenovali #našadomača. Iz skrbno izbranih sestavin in po lastnih preizkušenih receptih jih pripravlja lastnik gostilne in chef Rok Martinčič. S soprogo Aneto sta pripravila več darilnih paketov, ki razveseljujejo kupce in obdarovance po celi Sloveniji...

»Vivo Box To Go« tudi za druženja na daljavo 
V Vivo centru D125 na Dunajski v Ljubljani je imela decembra ekipa Vivo cateringa, z direktorico Jernejo Kamnikar na čelu, polne roke dela. Številna podjetja po Sloveniji so se odločila svoje zaposlene ali poslovne partnerje presenetiti in povezati s paketi nove blagovne znamke »Vivo Box To Go«. V prazničnih pakiranjih so bile glede na naročnikove želje lahko Vivove dobrote, kot so domača potica, medenjaki, hišne slane prestice, jabolčni krhlji, delikatese slovenskih proizvajalcev, pa tudi vino, pribor in posvetilo...

Predstavitve so v celoti objavljene v reviji Pet zvezdic, številka 1/2021. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Nebojša Babič

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.