Objavili smo

Nove kulinarične ideje slovenskih chefov

01 / 2021

Edinstven panettone in platforma za mlade
Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim panettonom, ki je zaradi vsebnosti kandiranih oliv in brinja edinstven, ter popečenim hrustljavim panettonom, ki je narezan in dodatno popečen. Oba po Tomaževi recepturi in klasični metodi pečejo v Italiji. Hitro sta bila razprodana, a brez skrbi - chef že načrtuje ponuditi še več skrbno izbranih dobrot, kot so goriški radič, velikonočna pinca, keksi, krekerji, siri, namazi, pršut in celo svojo slavno govejo juho...

Delikatese chefa Janeza Bratovža skozi celo leto
V kuhinji priznanega chefa Janeza Bratovža iz ljubljanske Restavracije JB v času epidemije štedilniki niso bili ugasnjeni. Janez je namreč uresničil svojo idejo o liniji lastnih pripravkov, bolje rečeno vrhunskih delikatesnih presežkov, ki jo je poimenoval »Domači izdelki JB restavracije«. Vsi so plod njegovega dolgoletnega truda, znanj in izkušenj. Trenutno ima v ponudbi 15 izdelkov, med drugim tudi mesne osnove ali omake, pašteto, kolerabin humus, mlečno karamelo...

Ana Roš & Tuš, nove dimenzije lokalne hrane
Ko so se spomladi v času pandemije slovenski lokalni pridelovalci in predelovalci soočili s presežki, se je chefinja Ana Roš odločila ukrepati in se obrnila na slovenskega trgovca, na policah katerega je več kot 70 % izdelkov izključno slovenskega porekla. V Tušu so njeni ideji prisluhnili in rodila se je linija izdelkov »Ana Roš & Tuš«, ki je povezala vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce. Slednji zdaj za Tuševe kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš...

Testenine, medenjaki in Mojmirjev krompirček
Tudi v skupini Kaval Group v času epidemije in zaprtja svojih lokalov niso stali križem rok. Med drugim je Restavracija Strelec ljubiteljem vrhunske kulinarike ponudila dostavo jedi chefa Igorja Jagodica, ki so jih ti doma po njegovih priloženih navodilih le še pogreli ali dokončali. Zaživela je tudi spletna prodaja Kavalovih zabojčkov dobrot – od sladkega z izborom slaščic, ki jih je pripravil slaščičarski chef Gregor Rode, slanega, ki ga je pripravil chef Mojmir Šiftar, do zabojčka z domačimi testeninami izpod rok mojstrice Jožice Drobnič...

Od paštete iz krškopoljca do pregrete smetane
Družinska gostilna Jež iz Jagnjenice pri Radečah, ki je znana po dolenjskih dobrotah s sodobnim pridihom, je pred novoletnimi prazniki presenetila z linijo Ježevih delikates, ki so jo poimenovali #našadomača. Iz skrbno izbranih sestavin in po lastnih preizkušenih receptih jih pripravlja lastnik gostilne in chef Rok Martinčič. S soprogo Aneto sta pripravila več darilnih paketov, ki razveseljujejo kupce in obdarovance po celi Sloveniji...

»Vivo Box To Go« tudi za druženja na daljavo 
V Vivo centru D125 na Dunajski v Ljubljani je imela decembra ekipa Vivo cateringa, z direktorico Jernejo Kamnikar na čelu, polne roke dela. Številna podjetja po Sloveniji so se odločila svoje zaposlene ali poslovne partnerje presenetiti in povezati s paketi nove blagovne znamke »Vivo Box To Go«. V prazničnih pakiranjih so bile glede na naročnikove želje lahko Vivove dobrote, kot so domača potica, medenjaki, hišne slane prestice, jabolčni krhlji, delikatese slovenskih proizvajalcev, pa tudi vino, pribor in posvetilo...

Predstavitve so v celoti objavljene v reviji Pet zvezdic, številka 1/2021. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Nebojša Babič

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.