Objavili smo

Penzion in restavracija Berc, Bled - chefinja Alma Rekić

07 / 2019

Ko se stemni in gostje zasedejo pravljični vrt restavracije Penziona Berc na Bledu, romantike v soju svečk in ob nežni glasbi ne manjka. Pogled v odprto kuhinjo pa razkriva, da v njej jedi ustvarja chefinja Alma Rekić, skupaj s svojo mlado in zagnano kuharsko ekipo. Restavracija Penziona Berc, ki je do letos vabila samo poleti, bo po novem odprta vse mesece v letu, a še vedno le ob večerih.

Če mislite, da je chefinja Alma Rekić - nekdanja MasterChef sodnica, Fatalna ženska leta 2016 in celo kandidatka na zadnjih županskih volitvah - kuhalnico postavila v kot, ste se zmotili! Pred kratkim je zaživela njena nova spletna stran z enostavnimi recepti, primernimi za pripravo doma (www.chefalma.si), katerih izbor smo tudi objavili v številki 7-8/2019. A še večja novost je ta, da od marca 2019 vodi kuhinjo restavracije Penziona Berc na Bledu. »Ko sva ugotovila, da sva na isti valovni dolžini in glede kuhinje razmišljava zelo podobno, nisem okleval, da jo povabim k dolgoročnejšemu sodelovanju,« nasmejan in zadovoljen, da je njegova kuharska ekipa zopet v polni postavi, pove simpatični lastnik in novopečeni očka Miha Berc. Sploh zdaj, ko je po novem restavracija Penziona Berc odprta vse mesece v letu, ne le poleti! Nov izziv je Alma, ki zase pravi, da je po turbulentnem obdobju potrebovala mirnejše in urejeno delovno okolje, z veseljem sprejela. »Tudi zato, ker so blizu Jesenice, kjer je moja družina, in ker ima Berc enega najbolj romantičnih gostinskih vrtov in kuhinj,« je v smehu dodala chefinja, katere desna roka in namestnik je kuhar Grega Stojan. Gostje lahko v odprti kuhinji opazujejo delo zagnane kuharske ekipe. Alma tako kot lastnik Miha verjame v sveže, kvalitetne in lokalne sestavine, prav tako v slovensko obarvano kulinariko, seveda s sodobnim pridihom...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.