Objavili smo

Penzion in restavracija Berc, Bled - chefinja Alma Rekić

07 / 2019

Ko se stemni in gostje zasedejo pravljični vrt restavracije Penziona Berc na Bledu, romantike v soju svečk in ob nežni glasbi ne manjka. Pogled v odprto kuhinjo pa razkriva, da v njej jedi ustvarja chefinja Alma Rekić, skupaj s svojo mlado in zagnano kuharsko ekipo. Restavracija Penziona Berc, ki je do letos vabila samo poleti, bo po novem odprta vse mesece v letu, a še vedno le ob večerih.

Če mislite, da je chefinja Alma Rekić - nekdanja MasterChef sodnica, Fatalna ženska leta 2016 in celo kandidatka na zadnjih županskih volitvah - kuhalnico postavila v kot, ste se zmotili! Pred kratkim je zaživela njena nova spletna stran z enostavnimi recepti, primernimi za pripravo doma (www.chefalma.si), katerih izbor smo tudi objavili v številki 7-8/2019. A še večja novost je ta, da od marca 2019 vodi kuhinjo restavracije Penziona Berc na Bledu. »Ko sva ugotovila, da sva na isti valovni dolžini in glede kuhinje razmišljava zelo podobno, nisem okleval, da jo povabim k dolgoročnejšemu sodelovanju,« nasmejan in zadovoljen, da je njegova kuharska ekipa zopet v polni postavi, pove simpatični lastnik in novopečeni očka Miha Berc. Sploh zdaj, ko je po novem restavracija Penziona Berc odprta vse mesece v letu, ne le poleti! Nov izziv je Alma, ki zase pravi, da je po turbulentnem obdobju potrebovala mirnejše in urejeno delovno okolje, z veseljem sprejela. »Tudi zato, ker so blizu Jesenice, kjer je moja družina, in ker ima Berc enega najbolj romantičnih gostinskih vrtov in kuhinj,« je v smehu dodala chefinja, katere desna roka in namestnik je kuhar Grega Stojan. Gostje lahko v odprti kuhinji opazujejo delo zagnane kuharske ekipe. Alma tako kot lastnik Miha verjame v sveže, kvalitetne in lokalne sestavine, prav tako v slovensko obarvano kulinariko, seveda s sodobnim pridihom...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.