Objavili smo

Pivovarna Time Brewery

06 / 2020

ZNATI SI MORAŠ VZETI ČAS!
Vodilo trenutno edine kraft pivovarne na Koroškem je, da si je za dobro pivo potrebno vzeti čas in si ga privoščiti v dobri družbi. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki simbolizira neprecenljivost časa in uživanje v pivu od prvega do zadnjega trenutka. Trenutno varijo tri vrste piva, s temnim 10 o'clock pa so na tekmovanju za Naj pivo GastExpo 2020 osvojili 2. mesto.

IME PIVA SIMBOLIZIRA ČAS
Primož Krajnc in Matevž Pogladič, oba ljubitelja piva, sta tako kot mnogi, svoja prva piva varila kar v domači kleti in garaži. V želji po dvigu domačega pivovarstva na višjo raven, sta združila moči in interese, se opogumila in pred dobre pol leta zagnala pivovarno Time Brewery, ki je zaenkrat tudi edina na Koroškem. Nahaja se v Radljah ob Dravi, v neposredni bližini hmeljarskega posestva, kar lepo poveže zgodbo »od hmelja do piva«. 
Za pivoljube varita več različnih piv, njihova imena pa se navezujejo na uro: »Z imenom piv želimo opozoriti na neprecenljiv pomen časa, ki si ga v današnjem kaotičnem svetu vse premalokrat vzamemo zase in najdražje. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki na nek način ponazarja, da varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, za katerega si vzamete čas in si ga privoščite v dobri družbi.« Proizvodna zmogljivost pivovarne je 8000 litrov piva na mesec, ki je na voljo v pločevinkah, steklenicah ali sodih. Trenutno varita tri vrste piva: svetli pale ale 8 o'clock in blonde ale 5 o'clock ter temni brown ale 10 o'clock, ki je na tekmovanju Naj pivo GastExpo 2020 v kategoriji temnih piv osvojilo 2. mesto!

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Kajtimar

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.