Objavili smo

Pivovarna Time Brewery

06 / 2020

ZNATI SI MORAŠ VZETI ČAS!
Vodilo trenutno edine kraft pivovarne na Koroškem je, da si je za dobro pivo potrebno vzeti čas in si ga privoščiti v dobri družbi. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki simbolizira neprecenljivost časa in uživanje v pivu od prvega do zadnjega trenutka. Trenutno varijo tri vrste piva, s temnim 10 o'clock pa so na tekmovanju za Naj pivo GastExpo 2020 osvojili 2. mesto.

IME PIVA SIMBOLIZIRA ČAS
Primož Krajnc in Matevž Pogladič, oba ljubitelja piva, sta tako kot mnogi, svoja prva piva varila kar v domači kleti in garaži. V želji po dvigu domačega pivovarstva na višjo raven, sta združila moči in interese, se opogumila in pred dobre pol leta zagnala pivovarno Time Brewery, ki je zaenkrat tudi edina na Koroškem. Nahaja se v Radljah ob Dravi, v neposredni bližini hmeljarskega posestva, kar lepo poveže zgodbo »od hmelja do piva«. 
Za pivoljube varita več različnih piv, njihova imena pa se navezujejo na uro: »Z imenom piv želimo opozoriti na neprecenljiv pomen časa, ki si ga v današnjem kaotičnem svetu vse premalokrat vzamemo zase in najdražje. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki na nek način ponazarja, da varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, za katerega si vzamete čas in si ga privoščite v dobri družbi.« Proizvodna zmogljivost pivovarne je 8000 litrov piva na mesec, ki je na voljo v pločevinkah, steklenicah ali sodih. Trenutno varita tri vrste piva: svetli pale ale 8 o'clock in blonde ale 5 o'clock ter temni brown ale 10 o'clock, ki je na tekmovanju Naj pivo GastExpo 2020 v kategoriji temnih piv osvojilo 2. mesto!

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Kajtimar

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.