Objavili smo

Pivovarna Time Brewery

06 / 2020

ZNATI SI MORAŠ VZETI ČAS!
Vodilo trenutno edine kraft pivovarne na Koroškem je, da si je za dobro pivo potrebno vzeti čas in si ga privoščiti v dobri družbi. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki simbolizira neprecenljivost časa in uživanje v pivu od prvega do zadnjega trenutka. Trenutno varijo tri vrste piva, s temnim 10 o'clock pa so na tekmovanju za Naj pivo GastExpo 2020 osvojili 2. mesto.

IME PIVA SIMBOLIZIRA ČAS
Primož Krajnc in Matevž Pogladič, oba ljubitelja piva, sta tako kot mnogi, svoja prva piva varila kar v domači kleti in garaži. V želji po dvigu domačega pivovarstva na višjo raven, sta združila moči in interese, se opogumila in pred dobre pol leta zagnala pivovarno Time Brewery, ki je zaenkrat tudi edina na Koroškem. Nahaja se v Radljah ob Dravi, v neposredni bližini hmeljarskega posestva, kar lepo poveže zgodbo »od hmelja do piva«. 
Za pivoljube varita več različnih piv, njihova imena pa se navezujejo na uro: »Z imenom piv želimo opozoriti na neprecenljiv pomen časa, ki si ga v današnjem kaotičnem svetu vse premalokrat vzamemo zase in najdražje. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki na nek način ponazarja, da varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, za katerega si vzamete čas in si ga privoščite v dobri družbi.« Proizvodna zmogljivost pivovarne je 8000 litrov piva na mesec, ki je na voljo v pločevinkah, steklenicah ali sodih. Trenutno varita tri vrste piva: svetli pale ale 8 o'clock in blonde ale 5 o'clock ter temni brown ale 10 o'clock, ki je na tekmovanju Naj pivo GastExpo 2020 v kategoriji temnih piv osvojilo 2. mesto!

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Kajtimar

Deli na
06 / 2020
Hiša Marica, Šmartno v Brdih
FETA ŠALAMA, KUHNJA, PADELA NJOKOV IN GLAŽ BRIŠKE REBULE!Srednjeveška vasica Šmartno v Goriških Brdih je arhitekturni biser in kulturni spomenik. Nekoč vojaška utrdba, danes pa romantično naselje z ohranjenim obzidjem in stolpi, kjer se zdi, da se je čas ustavil. V zadnjih letih je s prenovo,...
06 / 2020
Medeni zajtrk - Vivov kulinarični paket
Tudi letos so 20. maja mnogi, zaradi pandemije sicer predvsem v virtualni obliki, pri nas in po svetu obeležili Svetovni dan čebel. Ta je bil uradno potrjen in razglašen pred tremi leti prav na pobudo slovenskih čebelarjev in z namenom, da opozori na pomembnost ohranjanja čebel in dobrobiti, ki...
06 / 2020
Zelenjavne jedi za vsak okus
Mlada zelenjava, ki pridno raste na naših vrtovih, je odlična za lahkotne brezmesne jedi. Preslikajte vrt na mizo in preizkusite nekaj receptov za enostavne in hitro pripravljene zelenjavne dobrote! Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.