Objavili smo

Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar

10 / 2020

V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE

Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi recepti. V kozarcu jih pospremijo skrbno izbrana vina iz bogato založene kleti. Podeželsko posestvo, ki je na kožo pisano vsem, željnim miru, narave, sprostitve in vrhunske kulinarike!

Od Mokronoga do Drečjega vrha nad Trebelnim vodi cesta mimo travnikov in polj, na katerih dolenjski kmetje pobirajo še zadnje pridelke, in na koncu skozi jesensko obarvan gozd. Oznake vodijo vse do Posestva Pule, ki obiskovalca že takoj očara z lego na planoti sredi gozda, panoramskim razgledom, lepo urejenimi kmečkimi poslopji in veličastnim kozolcem toplarjem. Posestvo, ki obsega 125 hektarjev zemlje in je bilo v lasti več generacij družine Jožeta Anderliča, je po obsežni in dobro premišljeni prenovi prve goste sprejelo leta 2005. S posestvom upravlja Hotel Mons d.o.o., leta 2019 pa so s prihodom nove, mlade in zagnane ekipe Pule začele zgodbo pisati na novo. Vodja posestva Alex Sagmeister Martini vidi prednosti in posebnosti turistične ponudbe Pul v neokrnjeni naravi, miru in sprostitvi, ki jo nudi, vrhunski kulinarični ponudbi, temelječi na lokalno pridelanih sestavinah in trajnosti. Ter udobnih 9 luksuznih apartmajih v lesenih hiškah, ob katerih se nahaja tudi spa z manjšim notranjim in zunanjim bazenom.
Nasproti stare kmečke hiše, urejene v manjši družinski muzej, je v nekdanji konjušnici svetla in prijetna restavracija Na Pul. Vajeti kuhinje so od lani v rokah 27-letnega chefa Urha Kapelarja, ki pove, da so njegovo kuharsko pot najbolj oblikovale in usmerjale tri osebe. Stric Jure Kapelar, prav tako kuhar, londonski chef slovenskih korenin Oliver Lešnik, pri katerem se je učil in delal več kot leto dni, ko je ta še vodil kuhinjo restavracije L'Escargot (londonska najstarejša francoska restavracija), ter mladi chef Jorg Zupan iz ljubljanskega Ateljeja. Če mu je londonska izkušnja dala znanja klasične francoske kuhinje, mu je delo pri Jorgu odprlo pogled v sodobne tehnike in trende, pravi Urh...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Svinjska tlačenka, redkvica, čatni
-Gobovi njoki, jurčkova omaka, kvas, šampinjoni
-Som, špinačna krema, maslena omaka
-Dimljen srnin hrbet, pesa, vinski gel, jerebika
-Senena krema, jabolko, črni čaj, karamela

Deli na
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.