Objavili smo

Primož Dolničar

04 / 2020

Širši javnosti je postal znan po avtorskih kuharskih oddajah na nacionalni televiziji in na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen. Pred nekaj meseci je izšla tudi njegova prva kuharska knjiga Z vrta na mizo. A 46-letni Primož Dolničar je še veliko več kot zgolj uspešen kuharski in mizarski samouk. Je tudi pisec, scenograf, režiser, fotograf, estet…

V nekdanji mizarski delavnici na obrobju Ljubljane, ki je ohranila svoj značaj in postala čudovit studio, vlada ustvarjalni nered. V enem kotu kulise za nek dogodek, v drugem mizarski delovni načrti in leseni izdelki, ob steni kuhinjski kot z aparati in velikim pultom, nekoliko stran fotografske luči. V sredini velikega prostora pa kamin s prasketajočim ognjem in masivne lesene mize, ki so kot nalašč za druženja ob kulinariki, a tudi za fotografiranje. »Od nekdaj me zanima veliko različnih stvari. Verjetno sem se zato odločil za študij filozofije, vendar so me kmalu zapeljale še druge ljubezni,« v smehu pove Primož Dolničar. V preteklosti se je ukvarjal tudi s plesom, scenografijo, režijo, filozofijo in mikrobiologijo, tv voditeljstvom, nekoliko kasneje z gostinstvom. Danes pa predvsem z mizarjenjem in kuhanjem ter vsem, kar je z njim povezano - pisanje, fotografiranje, snemanje, organiziranje delavnic, tudi za otroke, dogodkov in team buildingov… V začetku leta 2018 je širši javnosti postal znan kot prvi (in do zdaj edini) Slovenec z lastno kuharsko oddajo na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2020.
Objavljeni recepti so iz knjige Z vrta na mizo avtorja Primoža Dolničarja, ki je izšla pri Cankarjevi založbi (2019). Objavljeno z dovoljenjem založbe.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Cankarjeve založbe

Recepti:
- Piščančja jetrna pašteta
- Prata
- Zeliščna juha z žara
- Nadevani paradižniki
- Telečje ličnice s čebulno marmelado
- Pehtrančki

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.