Objavili smo

Primož Dolničar

04 / 2020

Širši javnosti je postal znan po avtorskih kuharskih oddajah na nacionalni televiziji in na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen. Pred nekaj meseci je izšla tudi njegova prva kuharska knjiga Z vrta na mizo. A 46-letni Primož Dolničar je še veliko več kot zgolj uspešen kuharski in mizarski samouk. Je tudi pisec, scenograf, režiser, fotograf, estet…

V nekdanji mizarski delavnici na obrobju Ljubljane, ki je ohranila svoj značaj in postala čudovit studio, vlada ustvarjalni nered. V enem kotu kulise za nek dogodek, v drugem mizarski delovni načrti in leseni izdelki, ob steni kuhinjski kot z aparati in velikim pultom, nekoliko stran fotografske luči. V sredini velikega prostora pa kamin s prasketajočim ognjem in masivne lesene mize, ki so kot nalašč za druženja ob kulinariki, a tudi za fotografiranje. »Od nekdaj me zanima veliko različnih stvari. Verjetno sem se zato odločil za študij filozofije, vendar so me kmalu zapeljale še druge ljubezni,« v smehu pove Primož Dolničar. V preteklosti se je ukvarjal tudi s plesom, scenografijo, režijo, filozofijo in mikrobiologijo, tv voditeljstvom, nekoliko kasneje z gostinstvom. Danes pa predvsem z mizarjenjem in kuhanjem ter vsem, kar je z njim povezano - pisanje, fotografiranje, snemanje, organiziranje delavnic, tudi za otroke, dogodkov in team buildingov… V začetku leta 2018 je širši javnosti postal znan kot prvi (in do zdaj edini) Slovenec z lastno kuharsko oddajo na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2020.
Objavljeni recepti so iz knjige Z vrta na mizo avtorja Primoža Dolničarja, ki je izšla pri Cankarjevi založbi (2019). Objavljeno z dovoljenjem založbe.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Cankarjeve založbe

Recepti:
- Piščančja jetrna pašteta
- Prata
- Zeliščna juha z žara
- Nadevani paradižniki
- Telečje ličnice s čebulno marmelado
- Pehtrančki

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.