Objavili smo

Restavracija Brič, Dekani

02 / 2020

Natanko dve leti je, odkar se je gostinec in izkušen sommelier Gregor Kocjančič s svojo ekipo iz Restavracije Primorka v Strunjanu preselil na novo lokacijo – Restavracijo Brič v Dekanih. V njej uspešno nadaljuje svojo filozofijo, ki temelji na ponudbi morskih jedi in čistih okusih, zaokroženih s široko paleto primorskih vin. 

Potem ko je Krka dokončno zaprla Restavracijo Primorka zaradi novih načrtov, je Gregor Kocjančič za svoj novi pristan najel Restavracijo Brič v Dekanih. Vodita jo skupaj z ženo Gordano, ki jo je – ali naključja res obstajajo? – spoznal prav v tej restavraciji še v času, ko se je imenovala Bivio in sta v njej opravljala prakso ter nabirala prve gostinske izkušnje. »Takrat tudi še ni bilo avtoceste in glavna pot do morja je vodila skozi Dekane, zato je bila restavracija za mnoge obvezna postojanka,« se spominja Gregor, sicer domačin, ki v restavraciji, kljub temu, da ni več ob prometni vpadnici, vidi lepo priložnost. »V dveh letih smo goste že prepričali, da tudi tukaj nadaljujemo s filozofijo, ki temelji na sveži ribi iz morja, pristnih in čistih morskih okusih ter primorskih vinih,« pripoveduje Gregor, vodja kuhinje in izvrsten sommelier 3. stopnje. Naročiti in tudi za domov je mogoče kupiti celo paleto vin z bližnjega posestva Brič, v katerega lasti je restavracija. Drugače je v ponudbi okoli 300 vin slovenskih in tujih kleti. Tukaj boste med drugim na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji malvazije. V ponudbi jih imajo kar 70 - od svežih do zorjenih in oranžnih...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Namaz iz morskega psa z inčuni polento in brusketami
- Morski hladni tris rakovice, hobotnice in sipic
- Tunin tatarec in brancinov karpačo s citrusi, granatnim jabolkom in kostanjevim medom
- Škampova juha, postrežena iz boškarinovega rogu
- Mešane školjke na belo buzaro z ocvrto jakobovo pokrovačo
- Brancin v soli z vrzotami, špinačo in rdečo peso
- Borovničev mus z mangovo-rožmarinovo sredico na mandljevem tartu in z mangovo omako

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.