Objavili smo

Restavracija Brič, Dekani

02 / 2020

Natanko dve leti je, odkar se je gostinec in izkušen sommelier Gregor Kocjančič s svojo ekipo iz Restavracije Primorka v Strunjanu preselil na novo lokacijo – Restavracijo Brič v Dekanih. V njej uspešno nadaljuje svojo filozofijo, ki temelji na ponudbi morskih jedi in čistih okusih, zaokroženih s široko paleto primorskih vin. 

Potem ko je Krka dokončno zaprla Restavracijo Primorka zaradi novih načrtov, je Gregor Kocjančič za svoj novi pristan najel Restavracijo Brič v Dekanih. Vodita jo skupaj z ženo Gordano, ki jo je – ali naključja res obstajajo? – spoznal prav v tej restavraciji še v času, ko se je imenovala Bivio in sta v njej opravljala prakso ter nabirala prve gostinske izkušnje. »Takrat tudi še ni bilo avtoceste in glavna pot do morja je vodila skozi Dekane, zato je bila restavracija za mnoge obvezna postojanka,« se spominja Gregor, sicer domačin, ki v restavraciji, kljub temu, da ni več ob prometni vpadnici, vidi lepo priložnost. »V dveh letih smo goste že prepričali, da tudi tukaj nadaljujemo s filozofijo, ki temelji na sveži ribi iz morja, pristnih in čistih morskih okusih ter primorskih vinih,« pripoveduje Gregor, vodja kuhinje in izvrsten sommelier 3. stopnje. Naročiti in tudi za domov je mogoče kupiti celo paleto vin z bližnjega posestva Brič, v katerega lasti je restavracija. Drugače je v ponudbi okoli 300 vin slovenskih in tujih kleti. Tukaj boste med drugim na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji malvazije. V ponudbi jih imajo kar 70 - od svežih do zorjenih in oranžnih...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Namaz iz morskega psa z inčuni polento in brusketami
- Morski hladni tris rakovice, hobotnice in sipic
- Tunin tatarec in brancinov karpačo s citrusi, granatnim jabolkom in kostanjevim medom
- Škampova juha, postrežena iz boškarinovega rogu
- Mešane školjke na belo buzaro z ocvrto jakobovo pokrovačo
- Brancin v soli z vrzotami, špinačo in rdečo peso
- Borovničev mus z mangovo-rožmarinovo sredico na mandljevem tartu in z mangovo omako

Deli na
03 / 2020
Chef Janez Bratovž - Restavracija JB, Ljubljana
Letos mineva okroglih 20 let, odkar ima Restavracija JB svoj stalni pristan v pritličju Plečnikove zgradbe na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Njen chef Janez Bratovž pa bo čez dve leti obeležil tudi tri desetletja samostojnega gostinskega in kuharskega dela. Je legenda slovenske vrhunske kulinarike,...
03 / 2020
Večer treh mladih kuharjev - Jure Kralj, Gregor Jelnikar in Jonatan Zupan
Trije priznani slovenski chefi – Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, nekoč za kulinarične večere povezani tudi kot »trije blejski chefi«, so v Vili Podvin pripravili zanimiv večer. Na njem so kuhanje prepustili svojim trem talentiranim mladim kuharjem in jim dali priložnost, da predstavijo...
03 / 2020
Expano, Murska Sobota - kjer se odkrivanje Pomurja lahko začne…
Si predstavljate, da sedite v balonu in s poletom odkrivate nekatere naravne in kulturne znamenitosti Pomurja, slikovite pokrajine ob reki Muri (na levem bregu reke se razteza Prekmurje, na desnem Štajerska in Prlekija)? Tudi to zanimivo izkušnjo lahko z virtualnimi očali doživite v paviljonu Expano,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.