Objavili smo

Restavracija Brič, Dekani

02 / 2020

Natanko dve leti je, odkar se je gostinec in izkušen sommelier Gregor Kocjančič s svojo ekipo iz Restavracije Primorka v Strunjanu preselil na novo lokacijo – Restavracijo Brič v Dekanih. V njej uspešno nadaljuje svojo filozofijo, ki temelji na ponudbi morskih jedi in čistih okusih, zaokroženih s široko paleto primorskih vin. 

Potem ko je Krka dokončno zaprla Restavracijo Primorka zaradi novih načrtov, je Gregor Kocjančič za svoj novi pristan najel Restavracijo Brič v Dekanih. Vodita jo skupaj z ženo Gordano, ki jo je – ali naključja res obstajajo? – spoznal prav v tej restavraciji še v času, ko se je imenovala Bivio in sta v njej opravljala prakso ter nabirala prve gostinske izkušnje. »Takrat tudi še ni bilo avtoceste in glavna pot do morja je vodila skozi Dekane, zato je bila restavracija za mnoge obvezna postojanka,« se spominja Gregor, sicer domačin, ki v restavraciji, kljub temu, da ni več ob prometni vpadnici, vidi lepo priložnost. »V dveh letih smo goste že prepričali, da tudi tukaj nadaljujemo s filozofijo, ki temelji na sveži ribi iz morja, pristnih in čistih morskih okusih ter primorskih vinih,« pripoveduje Gregor, vodja kuhinje in izvrsten sommelier 3. stopnje. Naročiti in tudi za domov je mogoče kupiti celo paleto vin z bližnjega posestva Brič, v katerega lasti je restavracija. Drugače je v ponudbi okoli 300 vin slovenskih in tujih kleti. Tukaj boste med drugim na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji malvazije. V ponudbi jih imajo kar 70 - od svežih do zorjenih in oranžnih...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Namaz iz morskega psa z inčuni polento in brusketami
- Morski hladni tris rakovice, hobotnice in sipic
- Tunin tatarec in brancinov karpačo s citrusi, granatnim jabolkom in kostanjevim medom
- Škampova juha, postrežena iz boškarinovega rogu
- Mešane školjke na belo buzaro z ocvrto jakobovo pokrovačo
- Brancin v soli z vrzotami, špinačo in rdečo peso
- Borovničev mus z mangovo-rožmarinovo sredico na mandljevem tartu in z mangovo omako

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.