Objavili smo

Restavracija David Toutain, Pariz

07 / 2018

Če boste v Parizu vprašali ljubitelja dobre hrane, kdo od mlajših kuharjev je v samem vrhu, bodo brez pomisleka izstrelili ime David Toutain. Mladi chef se je učil in bil sous-chef pri slavnih kuharjih v Franciji, potoval je po svetu in dopolnjeval svoje znanje.

Leta 2010 se je David Toutain po nabiranju izkušenj pri znanih chefih odločil vrniti v Francijo in decembra 2013 je odprl svojo restavracijo na levem bregu Sene v prestižnem sedmem okrožju. Leta 2015 je dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico, čez dve leti pa štiri kape v znamenitem vodniku Gault & Millau. Manjša restavracija, sestavljena iz treh sob, sprejme samo 40 gostov. Mize so iz debelega lesa, brez prtov, za dekoracijo velike zelene veje. Že s samim izgledom restavracije želi chef David Toutain izpostaviti enostavnost in spomine na kmetijo v Normandiji, kjer je odraščal pri starih starših. Uporablja najboljše sledljive sestavine, s keramičnimi krožniki in dekoracijo pa poudarja povezanost z zemljo in naravo. Rezervacija je obvezna, saj je bila restavracija tudi ob našem obisku polna do zadnjega stola. Zelo prijazni natakarji so nam najprej postregli izvrsten šampanjec Origin‘Elle. Vinar Francoise Bedel je že 20 let s srcem in dušo predan biodinamiki po vseh pravilih, ki jih je postavil Rudolf Steiner. Rose šampanjec (90% pinot meunier, 10% modri pinot) iz grozdja trt, starih 30 do 60 let, je na kvasovkah zorel najmanj pet let. Zelo suho peneče vino samo z 1,2 g sladkorja je prineslo svežino, lahkotnost in sadnost...

Celoten članek je  objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2018.

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.