Objavili smo

Restavracija David Toutain, Pariz

07 / 2018

Če boste v Parizu vprašali ljubitelja dobre hrane, kdo od mlajših kuharjev je v samem vrhu, bodo brez pomisleka izstrelili ime David Toutain. Mladi chef se je učil in bil sous-chef pri slavnih kuharjih v Franciji, potoval je po svetu in dopolnjeval svoje znanje.

Leta 2010 se je David Toutain po nabiranju izkušenj pri znanih chefih odločil vrniti v Francijo in decembra 2013 je odprl svojo restavracijo na levem bregu Sene v prestižnem sedmem okrožju. Leta 2015 je dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico, čez dve leti pa štiri kape v znamenitem vodniku Gault & Millau. Manjša restavracija, sestavljena iz treh sob, sprejme samo 40 gostov. Mize so iz debelega lesa, brez prtov, za dekoracijo velike zelene veje. Že s samim izgledom restavracije želi chef David Toutain izpostaviti enostavnost in spomine na kmetijo v Normandiji, kjer je odraščal pri starih starših. Uporablja najboljše sledljive sestavine, s keramičnimi krožniki in dekoracijo pa poudarja povezanost z zemljo in naravo. Rezervacija je obvezna, saj je bila restavracija tudi ob našem obisku polna do zadnjega stola. Zelo prijazni natakarji so nam najprej postregli izvrsten šampanjec Origin‘Elle. Vinar Francoise Bedel je že 20 let s srcem in dušo predan biodinamiki po vseh pravilih, ki jih je postavil Rudolf Steiner. Rose šampanjec (90% pinot meunier, 10% modri pinot) iz grozdja trt, starih 30 do 60 let, je na kvasovkah zorel najmanj pet let. Zelo suho peneče vino samo z 1,2 g sladkorja je prineslo svežino, lahkotnost in sadnost...

Celoten članek je  objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2018.

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.