Objavili smo

Restavracija Kamin, Belvedere - chef Jernej Podpečan

03 / 2018

S štirizvezdičnim Hotelom Cliff na Belvederju nad Izolo, se je na novo začela pisati tudi zgodba Restavracije Kamin. Ta je zdaj povezana s hotelom, a ostaja zvesta a la carte ponudbi, ki jo zadnje leto kreira novi vodja kuhinje Jernej Podpečan. Prisega na okuse morja in istrske zemlje, ki jih zaokrožuje izbor vin iz novega vinskega lista. 

Pozimi in v hladnih spomladanskih dneh goste greje kamin, po katerem je restavracija tudi dobila ime, poleti jih na terasi s čudovitim razgledom hladi vetrc z morja. Restavracija Kamin na Belvederju nad Izolo je skozi desetletja svojega obstoja - zgodovina njenih začetkov sega v 60. leta prejšnjega stoletja - postala prepoznaven in priljubljen gostinski lokal, tako med domačini kot turisti. Kasneje je poleg vzponov doživela tudi nekaj padcev, a zdaj se zdi, da je pod ruskim lastnikom skupaj s celotnim resortom Belvedere začela pisati novo, lepše poglavje. 
Restavracija, ki je od leta 2017 s steklenim hodnikom povezana z novim, štirizvezdičnim hotelom Cliff, je v leto 2018 vstopila z osveženo podobo, pravkar prenovljeno teraso, znano po čudovitem razgledu na lasten oljčni nasad, Izolo in morje, ter zagnano ekipo zaposlenih. V njej je ostalo nekaj izkušenih in simpatičnih natakarjev, ki so restavraciji Kamin zvesti že krepko več kot dvajset let. Preostali del ekipe pa je prišel na novo ob odprtju hotela. Tudi vodja restavracije Sašo Ambrož in vodja kuhinje Jernej Podpečan, po naključju oba Štajerca, navdušena nad morjem in življenjem na obali. 
Chef Jernej Podpečan, ki bo drugo leto dopolnil 40, je kuharske izkušnje v preteklosti nabiral tudi po svetu - v Ameriki, Avstraliji in na Islandiji, zadnjih pet let pa kot vodja kuhinje na slovenski obali. »V tem času sem dodobra spoznal primorski način kuhanja, vključno s pripravo testenin in rižot, školjk na buzaro, medtem ko sem ribe dodobra spoznal že na Islandiji,«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jetrna pašteta s hruško in tartufi
- Cipelj na šavor belvedere, sardelin namaz, kanočin tatar
- Raviol z ovčjim sirom, istrsko klobaso in malvazijo
- Jadranske školjke s špinačnimi njoki
- Jagnjetina iz podpeke
- Jabolčna krostata z zmrzlino iz suhih fig in vanilje

Deli na
09 / 2024
Gostilna in hotel Kunst, Leskovec pri Krškem
KUNSTOVI TA MLADI NADALJUJEJO, V PONUDBI OSTAJATA GLAVNA KRŠKOPOLJEC IN KOPUN Čeprav na obrobju Krškega in v hotelskem delu s poudarkom na poslovnem turizmu, družinsko vodena Gostilna in hotel Kunst ter njegova ekipa živita in dihata z lokalnim okoljem in domačini. Tukaj so doma prijazen sprejem...
09 / 2024
Pri Baronu, Planica nad Framom
BARONOVA EKO IDILA NA POHORJU, PERMAKULTURNI VRT IN ZGODOVINSKE JEDI Na Turistični in ekološki kmetiji Pri Baronu se je v družini turistična dejavnost začela v sedemdesetih letih, ko je babica sedanjega gospodarja Borisa Uranjeka začela z dejavnostjo na Gertovi domačiji v isti vasi. Na zdajšnji...
09 / 2024
Pršut in teran – ambasadorja kraške gastronomije
Doc. dr. Stanislav Renčelj je priznan kot eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju predelave in priprave suhih mesnin. Svoje bogato znanje in izkušnje je uspešno prenašal v številna podjetja. Obenem je avtor več kot 50 knjig na temo suhih mesnin in slovenske kulinarične dediščine,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna