Objavili smo

Restavracija Open House, Kuala Lumpur - eksotika iz globin pragozda

05 / 2020

V ambientu Restavracije Open House se prepletajo vplivi britanske kolonizacije in peranakan dediščine, njena kuhinja pa oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Ste za rumeni riž, postrežen v muholovki?

Malezija je že dolgo znana po izvrstni kulinariki, ki so jo skozi stoletja soustvarjali številni priseljenci iz Kitajske, Indije, Vietnama, Indonezije. Raznoliko hrano so ponujali na ulici ali v zelo skromnih restavracijah z eno ali največ nekaj jedmi. Restavracija Open House oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Velika restavracija se nahaja v urbanem centru Kuala Lumpurja v 1. nadstropju nakupovalnega centra. Lastnika Andrew Wong in Brian Quirk sta dobro znana v svojem mestu kot lastnika dveh zelo popularnih barov. Pred odprtjem luksuzne restavracije sta poslala svoje kuharje po vsej Maleziji, da so od svojih babic in drugih prinesli tudi do 200 let stare recepte, ter poiskala dobavitelje eksotičnih sadežev iz globin pragozda...

Z družbo smo se najprej ustavili v baru, kjer smo med hrustanjem izvrstne popražene ribje kože popili po kozarec penečega vina, nato smo se usedli v »plantažni« del. Open House ponuja 42 različnih obilnih jedi, ki si jih gostje za mizo delijo med sabo. Takšna je namreč navada pri malezijskem obroku. Vodja restavracija Effendie Sani je prisluhnil našim željam in nam priporočal jedi, ki so na najboljši možni način ponazorile to pisano kulinariko...

Na fotografiji: Meso velikih kozic so marinirali v soku citrusa calamansi in postregli v škrnicljih iz užitnih zelenih listov rastline betel.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Wineakademiker)

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.