Objavili smo

Restavracija Open House, Kuala Lumpur - eksotika iz globin pragozda

05 / 2020

V ambientu Restavracije Open House se prepletajo vplivi britanske kolonizacije in peranakan dediščine, njena kuhinja pa oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Ste za rumeni riž, postrežen v muholovki?

Malezija je že dolgo znana po izvrstni kulinariki, ki so jo skozi stoletja soustvarjali številni priseljenci iz Kitajske, Indije, Vietnama, Indonezije. Raznoliko hrano so ponujali na ulici ali v zelo skromnih restavracijah z eno ali največ nekaj jedmi. Restavracija Open House oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Velika restavracija se nahaja v urbanem centru Kuala Lumpurja v 1. nadstropju nakupovalnega centra. Lastnika Andrew Wong in Brian Quirk sta dobro znana v svojem mestu kot lastnika dveh zelo popularnih barov. Pred odprtjem luksuzne restavracije sta poslala svoje kuharje po vsej Maleziji, da so od svojih babic in drugih prinesli tudi do 200 let stare recepte, ter poiskala dobavitelje eksotičnih sadežev iz globin pragozda...

Z družbo smo se najprej ustavili v baru, kjer smo med hrustanjem izvrstne popražene ribje kože popili po kozarec penečega vina, nato smo se usedli v »plantažni« del. Open House ponuja 42 različnih obilnih jedi, ki si jih gostje za mizo delijo med sabo. Takšna je namreč navada pri malezijskem obroku. Vodja restavracija Effendie Sani je prisluhnil našim željam in nam priporočal jedi, ki so na najboljši možni način ponazorile to pisano kulinariko...

Na fotografiji: Meso velikih kozic so marinirali v soku citrusa calamansi in postregli v škrnicljih iz užitnih zelenih listov rastline betel.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Wineakademiker)

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.