Objavili smo

Restavracija Open House, Kuala Lumpur - eksotika iz globin pragozda

05 / 2020

V ambientu Restavracije Open House se prepletajo vplivi britanske kolonizacije in peranakan dediščine, njena kuhinja pa oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Ste za rumeni riž, postrežen v muholovki?

Malezija je že dolgo znana po izvrstni kulinariki, ki so jo skozi stoletja soustvarjali številni priseljenci iz Kitajske, Indije, Vietnama, Indonezije. Raznoliko hrano so ponujali na ulici ali v zelo skromnih restavracijah z eno ali največ nekaj jedmi. Restavracija Open House oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Velika restavracija se nahaja v urbanem centru Kuala Lumpurja v 1. nadstropju nakupovalnega centra. Lastnika Andrew Wong in Brian Quirk sta dobro znana v svojem mestu kot lastnika dveh zelo popularnih barov. Pred odprtjem luksuzne restavracije sta poslala svoje kuharje po vsej Maleziji, da so od svojih babic in drugih prinesli tudi do 200 let stare recepte, ter poiskala dobavitelje eksotičnih sadežev iz globin pragozda...

Z družbo smo se najprej ustavili v baru, kjer smo med hrustanjem izvrstne popražene ribje kože popili po kozarec penečega vina, nato smo se usedli v »plantažni« del. Open House ponuja 42 različnih obilnih jedi, ki si jih gostje za mizo delijo med sabo. Takšna je namreč navada pri malezijskem obroku. Vodja restavracija Effendie Sani je prisluhnil našim željam in nam priporočal jedi, ki so na najboljši možni način ponazorile to pisano kulinariko...

Na fotografiji: Meso velikih kozic so marinirali v soku citrusa calamansi in postregli v škrnicljih iz užitnih zelenih listov rastline betel.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Wineakademiker)

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.