Objavili smo

Rimske terme, Rimske Toplice

11 / 2019

Nedaleč od Celja ležijo Rimske terme, znane po blagodejni termalni vodi, ki so v zadnjih letih pod novim lastnikom zadihale s polnimi pljuči. Razvijajo se v sodoben termalni in klimatski resort, kjer prijazno osebje skrbi za dobro počutje domačih in tujih gostov. Ti se med drugim lahko sproščajo v avtentičnih kamnitih kadeh, modernem termalnem bazenu, wellness centru, parku z energetskimi točkami, kavarni in a la carte Restavraciji Sofija.

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah in že ime nakazuje na dolgo, z listinami pa več kot 2000-letno zgodovino rabe zdravilne in sproščujoče moči termalnih vrelcev. »Prav zato, ker cenim tradicijo in zgodovino nasploh, sem želel, da v hotelu uredimo manjši muzej o termah, ki si ga gostje lahko ogledajo, «pripoveduje Valery Arakelov, lastnik in direktor armenskega rodu. S ponosom pove, da je bilo srečanje s Slovenijo in Rimskimi termami pred nekaj več kot petimi leti zanj in njegovo družino ljubezen na prvi pogled...

Pomemben del Rimskih term je tudi kulinarična ponudba. »Večina gostov je sicer penzionskih, tako da jim je v Restavraciji cesarja Ferdinanda na voljo samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja. Skrbimo, da je izbor jedi v bifeju čim bolj pester, vedno se kaj pripravlja v živo pred gosti – zjutraj jajčka, palačinke, smutiji, zvečer režemo pršut, pripravljamo jedi v voku. Drugače pa prisegamo na domače okuse in vključujemo lokalna živila – jabolka, jabolčni sok, med, skuto, jajca...,« pove simpatična vodja kuhinje Katja Đudarić. Z jedmi po naročilu pa se hotelski in zunanji gostje lahko razvajajo v a la carte Restavraciji Sofija, kjer je glavni kuhar Maksimiljan Frece. Tam sta stalno v ponudbi tudi sezonsko obarvana Romantični in Slovenski meni...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Krema iz gosjih jeter v ovoju kraškega pršuta
- Dvobarvna zeljna juha
- Račje prsi z medeno skorjico, gratiniranimi mlinci, bučnim pirejem in pesino kremo
- Vinogradniška tortica
- Kostanjeva rezina

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.