Objavili smo

Sangrija - vroč poletni temperament

07 / 2020

Poletje je kot nalašč za pripravo sangrije (sangría), prijetno osvežilne alkoholne pijače, ki izvira iz Španije in je ime dobila po španski besedi za kri, sangre. Obstaja veliko receptov za njeno pripravo, osnovne sestavine pa so: vino, sadni sok, žgana pijača in koščki sadja. Nekaj nasvetov in receptov je pripravil Aleš Ogrin, priznani barman in predsednik Društva barmanov Slovenije.

V originalni sangriji ni dodatkov pijač z ogljikovim dioksidom niti s sladkorjem, jih pa lahko dodajamo, da je pijača rezka in osvežilna. Za sangrijo ni potrebno uporabljati vrhunskih, predikatnih in posebnih vin, saj vanj vmešate tudi druge sestavine. Prijetna vina za pripravo sangrije so običajno rdeča vina, kot so modri pinot, teran, merlot in cabarnet sauvignon. Lahko pa ste malo drzni in s kančkom domišljije uporabite in se poigrate tudi z belimi ali rose vini. Sadje za sangrijo mora biti čvrsto, ne prezrelo, aromatično, tako, ki lahko dlje časa »odleži« v vinu, ne da bi razpadlo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Aleš Ogrin  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Tradicionalna sangrija
- Sangrija z lubenico in meliso
- Sangrija z breskvami in ciderjem

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.