Objavili smo

Sangrija - vroč poletni temperament

07 / 2020

Poletje je kot nalašč za pripravo sangrije (sangría), prijetno osvežilne alkoholne pijače, ki izvira iz Španije in je ime dobila po španski besedi za kri, sangre. Obstaja veliko receptov za njeno pripravo, osnovne sestavine pa so: vino, sadni sok, žgana pijača in koščki sadja. Nekaj nasvetov in receptov je pripravil Aleš Ogrin, priznani barman in predsednik Društva barmanov Slovenije.

V originalni sangriji ni dodatkov pijač z ogljikovim dioksidom niti s sladkorjem, jih pa lahko dodajamo, da je pijača rezka in osvežilna. Za sangrijo ni potrebno uporabljati vrhunskih, predikatnih in posebnih vin, saj vanj vmešate tudi druge sestavine. Prijetna vina za pripravo sangrije so običajno rdeča vina, kot so modri pinot, teran, merlot in cabarnet sauvignon. Lahko pa ste malo drzni in s kančkom domišljije uporabite in se poigrate tudi z belimi ali rose vini. Sadje za sangrijo mora biti čvrsto, ne prezrelo, aromatično, tako, ki lahko dlje časa »odleži« v vinu, ne da bi razpadlo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Aleš Ogrin  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Tradicionalna sangrija
- Sangrija z lubenico in meliso
- Sangrija z breskvami in ciderjem

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.