Objavili smo

Sladke otvoritve v Ljubljani

06 / 2020

Ljubljana je postala bogatejša za tri 'sladke' lokale - Butik Atelier Karim, Butik lePotica in Kavarna Ruska dača vabijo k obisku.

Butik Atelier Karim - Chef Karim Merdjadi, ki se je slaščičarskega mojstrstva učil v Franciji, je mnogim znan kot sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija, spet drugim pa kot specialist za pisane francoske piškotke macaronse. Junija je na Dalmatinovi 4a v Ljubljani, v neposredni bližini Hotela Union, skupaj z ženo Heleno in hčerko Niko odprl trgovinico s slaščicami Butik Atelier Karim. Poleg macaronsov, tortic za eno, tri in več oseb, rjavčkov (brownies) in kukijev, so v ponudbi tudi sladice v kozarčkih (tropicana, tiramisu, čokolada-karamela). Sladice so označene z logotipom s črko K, medtem ko so tiste brez glutena in laktoze, ki jih je zasnovala 23-letna hči Nika, združene v linijo z oznako NM... 

Butik lePotica - Od maja dalje na Starem trgu 10 v središču Ljubljane ves čas diši po praznikih. V Butiku lePotica namreč skozi cel dan pečejo miniaturne potičke različnih okusov, ki so mnogim že kar nekaj časa znane kot lePotičke. Idejo zanje je pred leti uresničila Janja Štrumbelj. Zaradi posebnega načina izdelave je lePotičke mogoče v nekaj minutah dopeči in jih ponuditi popolnoma sveže, še tople...

Kavarna Ruska dača - Zgodovinska ruska primestna počitniška vila Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, ki je razglašena za kulturni spomenik, je lani doživela popolno prenovo. S 1. junijem pa je na posestvu in tik ob vili zaživela še romantična kavarna s teraso. Ta prinaša pridih obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja, saj je opremljena v duhu zgodovinskih dogodkov in ljudi, ki so dali pečat tistemu času. Gostje se lahko razvajajo z odlično kavo Illy, čaji najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, sladicami slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija, sladoledom Indy&Pippa, šampanjcem Ruska dača…

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst, foto: revija Pet zvezdic

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.