Objavili smo

Sladke otvoritve v Ljubljani

06 / 2020

Ljubljana je postala bogatejša za tri 'sladke' lokale - Butik Atelier Karim, Butik lePotica in Kavarna Ruska dača vabijo k obisku.

Butik Atelier Karim - Chef Karim Merdjadi, ki se je slaščičarskega mojstrstva učil v Franciji, je mnogim znan kot sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija, spet drugim pa kot specialist za pisane francoske piškotke macaronse. Junija je na Dalmatinovi 4a v Ljubljani, v neposredni bližini Hotela Union, skupaj z ženo Heleno in hčerko Niko odprl trgovinico s slaščicami Butik Atelier Karim. Poleg macaronsov, tortic za eno, tri in več oseb, rjavčkov (brownies) in kukijev, so v ponudbi tudi sladice v kozarčkih (tropicana, tiramisu, čokolada-karamela). Sladice so označene z logotipom s črko K, medtem ko so tiste brez glutena in laktoze, ki jih je zasnovala 23-letna hči Nika, združene v linijo z oznako NM... 

Butik lePotica - Od maja dalje na Starem trgu 10 v središču Ljubljane ves čas diši po praznikih. V Butiku lePotica namreč skozi cel dan pečejo miniaturne potičke različnih okusov, ki so mnogim že kar nekaj časa znane kot lePotičke. Idejo zanje je pred leti uresničila Janja Štrumbelj. Zaradi posebnega načina izdelave je lePotičke mogoče v nekaj minutah dopeči in jih ponuditi popolnoma sveže, še tople...

Kavarna Ruska dača - Zgodovinska ruska primestna počitniška vila Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, ki je razglašena za kulturni spomenik, je lani doživela popolno prenovo. S 1. junijem pa je na posestvu in tik ob vili zaživela še romantična kavarna s teraso. Ta prinaša pridih obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja, saj je opremljena v duhu zgodovinskih dogodkov in ljudi, ki so dali pečat tistemu času. Gostje se lahko razvajajo z odlično kavo Illy, čaji najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, sladicami slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija, sladoledom Indy&Pippa, šampanjcem Ruska dača…

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst, foto: revija Pet zvezdic

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.