Objavili smo

Naj se sladoledni rock'n'roll začne

07 / 2020

Ste vedeli, da v povprečju vsak Slovenec letno poje skoraj štiri kilograme sladoleda? V zadnjih letih domači butični proizvajalci vsako sezono poskrbijo za pisano paleto te priljubljene ledene sladice. Nekaj smo jih povprašali, kateri so tisti sladoledni okusi, ki so med njihovimi kupci najbolj priljubljeni, in katere novosti so pripravili za letošnje poletje. 

Incom Leone - KORNET VRTNICA IN PALČKA S CHIA SEMENI
Družinsko podjetje Incom Leone v Ajdovščini je od začetkov v garaži leta 1989 do danes, ko ima več kot 500 zaposlenih, postalo eden večjih proizvajalec sladoleda in zamrznjenih slaščic. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Slaščičarna Dolce Vita - SLADOLED Z VRTNICAMI ALI VIPAVSKO BRESKVIJO
Dolce Vita, slaščičarna Hotela Perla, je nedvomno eden največjih samostojnih slaščičarskih oddelkov v slovenskih hotelih. Deluje vse od odprtja Perle leta 1993. V ekipi je 10 slaščičarjev, ki jih vodi chef Erik Črnigoj. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

La Popsi - »LA POPSIKA« MOJITO – KOKTAJL NA PALČKI
Prijateljici in zdaj tudi poslovni partnerki Karmen Meze in Neža Mlakar sta zgodbo o sladoledih La Popsi začeli pisati pred tremi leti, ko sta želeli svojima sinovoma ponuditi čim bolj zdrav sladoled. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Sladoledarna Karamela in Kavarna Kapitanija - SLADOLED S KOKICAMI IN POGLEDOM NA MORJE
Sladoledna zgodba družine Delfar se je začela pred petnajstimi leti v Piranu (lokal na avtobusni postaji), kjer še danes domuje Sladoledarna Karamela. V Kopru pa jih lahko obiščete v Kavarni Kapitanija, katere vodenje je družina prevzela pred dvema letoma. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Stork - Z BUČNIM OLJEM, BREZGLUTENSKI IN VEGANSKI 
Recepturo za sladolede Stork so skrbno razvijali kar nekaj let in prvič so se na trgu pojavili leta 2017. Pri proizvodnji dajejo prednost manjšim domačim dobaviteljem, ki imajo zagotovljeno neoporečno in certificirano pridelavo. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Mali čoko - SLADOLEDNI OKUS PREKMURSKE GIBANICE IN KREMŠNITE
Izguba službe in želja osrečiti ljudi ter otrokom narisati nasmeh na usta so botrovali temu, da je Iris Padežnik Malič pred dvema letoma odprla malo družinsko sladoledarnico Mali čoko v Slovenskih Konjicah. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv La Popsi

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.