Objavili smo

Naj se sladoledni rock'n'roll začne

07 / 2020

Ste vedeli, da v povprečju vsak Slovenec letno poje skoraj štiri kilograme sladoleda? V zadnjih letih domači butični proizvajalci vsako sezono poskrbijo za pisano paleto te priljubljene ledene sladice. Nekaj smo jih povprašali, kateri so tisti sladoledni okusi, ki so med njihovimi kupci najbolj priljubljeni, in katere novosti so pripravili za letošnje poletje. 

Incom Leone - KORNET VRTNICA IN PALČKA S CHIA SEMENI
Družinsko podjetje Incom Leone v Ajdovščini je od začetkov v garaži leta 1989 do danes, ko ima več kot 500 zaposlenih, postalo eden večjih proizvajalec sladoleda in zamrznjenih slaščic. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Slaščičarna Dolce Vita - SLADOLED Z VRTNICAMI ALI VIPAVSKO BRESKVIJO
Dolce Vita, slaščičarna Hotela Perla, je nedvomno eden največjih samostojnih slaščičarskih oddelkov v slovenskih hotelih. Deluje vse od odprtja Perle leta 1993. V ekipi je 10 slaščičarjev, ki jih vodi chef Erik Črnigoj. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

La Popsi - »LA POPSIKA« MOJITO – KOKTAJL NA PALČKI
Prijateljici in zdaj tudi poslovni partnerki Karmen Meze in Neža Mlakar sta zgodbo o sladoledih La Popsi začeli pisati pred tremi leti, ko sta želeli svojima sinovoma ponuditi čim bolj zdrav sladoled. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Sladoledarna Karamela in Kavarna Kapitanija - SLADOLED S KOKICAMI IN POGLEDOM NA MORJE
Sladoledna zgodba družine Delfar se je začela pred petnajstimi leti v Piranu (lokal na avtobusni postaji), kjer še danes domuje Sladoledarna Karamela. V Kopru pa jih lahko obiščete v Kavarni Kapitanija, katere vodenje je družina prevzela pred dvema letoma. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Stork - Z BUČNIM OLJEM, BREZGLUTENSKI IN VEGANSKI 
Recepturo za sladolede Stork so skrbno razvijali kar nekaj let in prvič so se na trgu pojavili leta 2017. Pri proizvodnji dajejo prednost manjšim domačim dobaviteljem, ki imajo zagotovljeno neoporečno in certificirano pridelavo. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Mali čoko - SLADOLEDNI OKUS PREKMURSKE GIBANICE IN KREMŠNITE
Izguba službe in želja osrečiti ljudi ter otrokom narisati nasmeh na usta so botrovali temu, da je Iris Padežnik Malič pred dvema letoma odprla malo družinsko sladoledarnico Mali čoko v Slovenskih Konjicah. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv La Popsi

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna