Objavili smo

Naj se sladoledni rock'n'roll začne

07 / 2020

Ste vedeli, da v povprečju vsak Slovenec letno poje skoraj štiri kilograme sladoleda? V zadnjih letih domači butični proizvajalci vsako sezono poskrbijo za pisano paleto te priljubljene ledene sladice. Nekaj smo jih povprašali, kateri so tisti sladoledni okusi, ki so med njihovimi kupci najbolj priljubljeni, in katere novosti so pripravili za letošnje poletje. 

Incom Leone - KORNET VRTNICA IN PALČKA S CHIA SEMENI
Družinsko podjetje Incom Leone v Ajdovščini je od začetkov v garaži leta 1989 do danes, ko ima več kot 500 zaposlenih, postalo eden večjih proizvajalec sladoleda in zamrznjenih slaščic. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Slaščičarna Dolce Vita - SLADOLED Z VRTNICAMI ALI VIPAVSKO BRESKVIJO
Dolce Vita, slaščičarna Hotela Perla, je nedvomno eden največjih samostojnih slaščičarskih oddelkov v slovenskih hotelih. Deluje vse od odprtja Perle leta 1993. V ekipi je 10 slaščičarjev, ki jih vodi chef Erik Črnigoj. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

La Popsi - »LA POPSIKA« MOJITO – KOKTAJL NA PALČKI
Prijateljici in zdaj tudi poslovni partnerki Karmen Meze in Neža Mlakar sta zgodbo o sladoledih La Popsi začeli pisati pred tremi leti, ko sta želeli svojima sinovoma ponuditi čim bolj zdrav sladoled. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Sladoledarna Karamela in Kavarna Kapitanija - SLADOLED S KOKICAMI IN POGLEDOM NA MORJE
Sladoledna zgodba družine Delfar se je začela pred petnajstimi leti v Piranu (lokal na avtobusni postaji), kjer še danes domuje Sladoledarna Karamela. V Kopru pa jih lahko obiščete v Kavarni Kapitanija, katere vodenje je družina prevzela pred dvema letoma. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Stork - Z BUČNIM OLJEM, BREZGLUTENSKI IN VEGANSKI 
Recepturo za sladolede Stork so skrbno razvijali kar nekaj let in prvič so se na trgu pojavili leta 2017. Pri proizvodnji dajejo prednost manjšim domačim dobaviteljem, ki imajo zagotovljeno neoporečno in certificirano pridelavo. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Mali čoko - SLADOLEDNI OKUS PREKMURSKE GIBANICE IN KREMŠNITE
Izguba službe in želja osrečiti ljudi ter otrokom narisati nasmeh na usta so botrovali temu, da je Iris Padežnik Malič pred dvema letoma odprla malo družinsko sladoledarnico Mali čoko v Slovenskih Konjicah. Več v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv La Popsi

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.