Objavili smo

Sommelierji praznovali 25-letnico članstva v ASI

01 / 2020

Člani Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so decembra na dvorcu Zemono na slavnostnem srečanju obeležili 25. obletnico članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Association de la Sommellerie Internationale). Za lepa vinska in kulinarična doživetja ter druženje, ki so se ga udeležili člani društva in povabljeni gostje, so poleg chefa Tomaža Kavčiča in njegove ekipe poskrbeli vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, gostinci iz vrst sommelierjev in pridelovalci hrane. 

Sommelierje in druge visoke goste je najprej pozdravil dolgoletni predsednik društva Ivan Peršolja. Srečanja so se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar ter mednarodna predstavnika združenja ASI - William Wouters in Peer F. Holm. William Wouters je podpredsednik ASI-ja, zadolžen za Evropo in tudi častni predsednik sommelierske organizacije Belgije, ki je lani organizirala svetovno prvenstvo (na njem je slovenske barve zastopal sommelier Martin Gruzovin). Peer F. Holm pa v ASI skrbi za članstvo in je predsednik sommelierske organizacije Nemčije, ki se lahko pohvali z aktualnim svetovnim prvakom, 27-letnim Marcom Almertom.
Ob tej priložnosti je društvo prejelo posebno čestitko s strani mednarodne sommelierske organizacije ASI. Praznovanje 25. obletnice polnopravnega članstva v tej pomembni mednarodni sommelirski organizaciji pa je bilo tudi priložnost za zahvalo vsem članom, vinarjem, gostincem in podpornikom društva...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

 

Deli na
01 / 2020
Galerija okusov, Novo Celje - chefa Luka Gmajner in Marko Magajne
Galerija okusov je članica mednarodnega združenja mladih gostincev JRE in nedavno ji je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že drugič pripel visoko oceno – tri kuharske kape. V dokaj kratkem času je postala stalnica na zemljevidu domačih in tujih ljubiteljev vrhunske hrane in...
01 / 2020
Austria Trend Hotel Ljubljana - chef Damjan Wallner
Austria Trend Hotel Ljubljana se je odprl pred šestnajstimi leti, takrat še pod drugim imenom, lastniki in upravljavci. Od leta 2008 z njim upravlja avstrijska hotelska družba Austria Trend. Leta 2015 se je hotelu uspelo izviti iz rdečih številk in danes posluje uspešno. Še več – kmalu se obeta...
01 / 2020
Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško
Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.