Objavili smo

Sommelierji praznovali 25-letnico članstva v ASI

01 / 2020

Člani Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so decembra na dvorcu Zemono na slavnostnem srečanju obeležili 25. obletnico članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Association de la Sommellerie Internationale). Za lepa vinska in kulinarična doživetja ter druženje, ki so se ga udeležili člani društva in povabljeni gostje, so poleg chefa Tomaža Kavčiča in njegove ekipe poskrbeli vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, gostinci iz vrst sommelierjev in pridelovalci hrane. 

Sommelierje in druge visoke goste je najprej pozdravil dolgoletni predsednik društva Ivan Peršolja. Srečanja so se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar ter mednarodna predstavnika združenja ASI - William Wouters in Peer F. Holm. William Wouters je podpredsednik ASI-ja, zadolžen za Evropo in tudi častni predsednik sommelierske organizacije Belgije, ki je lani organizirala svetovno prvenstvo (na njem je slovenske barve zastopal sommelier Martin Gruzovin). Peer F. Holm pa v ASI skrbi za članstvo in je predsednik sommelierske organizacije Nemčije, ki se lahko pohvali z aktualnim svetovnim prvakom, 27-letnim Marcom Almertom.
Ob tej priložnosti je društvo prejelo posebno čestitko s strani mednarodne sommelierske organizacije ASI. Praznovanje 25. obletnice polnopravnega članstva v tej pomembni mednarodni sommelirski organizaciji pa je bilo tudi priložnost za zahvalo vsem članom, vinarjem, gostincem in podpornikom društva...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

 

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.