Objavili smo

Sommelierji praznovali 25-letnico članstva v ASI

01 / 2020

Člani Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so decembra na dvorcu Zemono na slavnostnem srečanju obeležili 25. obletnico članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Association de la Sommellerie Internationale). Za lepa vinska in kulinarična doživetja ter druženje, ki so se ga udeležili člani društva in povabljeni gostje, so poleg chefa Tomaža Kavčiča in njegove ekipe poskrbeli vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, gostinci iz vrst sommelierjev in pridelovalci hrane. 

Sommelierje in druge visoke goste je najprej pozdravil dolgoletni predsednik društva Ivan Peršolja. Srečanja so se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar ter mednarodna predstavnika združenja ASI - William Wouters in Peer F. Holm. William Wouters je podpredsednik ASI-ja, zadolžen za Evropo in tudi častni predsednik sommelierske organizacije Belgije, ki je lani organizirala svetovno prvenstvo (na njem je slovenske barve zastopal sommelier Martin Gruzovin). Peer F. Holm pa v ASI skrbi za članstvo in je predsednik sommelierske organizacije Nemčije, ki se lahko pohvali z aktualnim svetovnim prvakom, 27-letnim Marcom Almertom.
Ob tej priložnosti je društvo prejelo posebno čestitko s strani mednarodne sommelierske organizacije ASI. Praznovanje 25. obletnice polnopravnega članstva v tej pomembni mednarodni sommelirski organizaciji pa je bilo tudi priložnost za zahvalo vsem članom, vinarjem, gostincem in podpornikom društva...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

 

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.